De lancering van Fallout 76 weerhoudt Bethesda er niet van om meer multiplayer-games toe te voegen.

Bethesda, uitgever van Fallout en The Elder Scrolls, wil nog steeds multiplayer-games ontwikkelen.

Dat maakte de baas van het bedrijf, Tedd Howard, onlangs bekend in een gesprek met GamesIndrusty.biz. Daar meldt de CEO dat het bedrijf in de toekomst mogelijk ook gaat werken aan games die geen singleplayer bieden. Dit ondanks de (op zijn zachtst gezegd) problematische lancering van Fallout 76 in 2018.

De game werd bij de lancering volledig overspoeld door critici en fans en dezelfde Howard zei vorig jaar dat ze er echt vanuit gingen. Het spel zou geleidelijk moeten verbeteren.

Dat bleek waar te zijn, nadat er een flinke dosis patches en uitbreidingen voor de game waren uitgebracht. Vooral de grote uitbreiding van Wastelanders heeft tot positieve reacties geleid. Het werd echter voorafgegaan door Bethesda’s vice-president Pete Hines dat hij verrast was door de negatieve reactie op de PvP-modus.

Howard meldt nu het volgende:

“We herkenden al snel dat de game ons publiek niet echt gaf wat ze wilden en ze waren erg teleurgesteld over wat we op de eerste dag hadden geleverd. We hebben ongetwijfeld veel mensen in de steek gelaten.
We wilden iets anders maken, maar het publiek wil niet altijd iets anders. En dat is niet hun schuld, het is volkomen begrijpelijk. Ik denk dat we misschien slecht hebben gezegd hoe anders het zou zijn. “
Over het algemeen was het een heel positieve ervaring (Fallout 76) voor ons. Het heeft ons veel betere ontwikkelaars gemaakt, veel meer verbonden met onze gemeenschap. Dus ik kan niet zeggen dat het een eenmalige gebeurtenis zal zijn. “

Wat hoop je dat de ontwikkelaar gaat doen op het gebied van multiplayer-games? Misschien is het beter om hiervoor nieuwe IP te gebruiken of zou je ze nog een kans geven? Laat het ons weten in de comments!

READ  EA Motive werkt al aan verschillende nieuwe games

Written By
More from Aubrey Mason

PlayStation 5 Plus met gratis games en extra’s [video]

PS Plus-abonnement biedt veel voordelen en gratis games met PlayStation 5. Met...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *