De lancering van Playdate was een unieke kans voor kleine game-ontwikkelaars

Het team van indie-gamestudio RNG Party is altijd dol geweest op handheld-games, vooral Nintendo’s eigenzinnige handheld-consoles. Dus toen ze nieuwe handheld-golven op Twitter zagen, net als de kleine gele Game Boy, wisten ze dat ze er deel van moesten uitmaken. “Aangezien bijna elke grote consolemaker nu uit deze ruimte is, tenzij je de Nintendo Switch meetelt, is dit soort dingen voor ons misschien maar één keer mogelijk”, legt Ben Busche van RNG uit. “En we wilden niets missen.”

Dit apparaat was afspraakje, een handheld-apparaat van de oude Mac-ontwikkelaar Panic, die wordt gekenmerkt door zijn miniatuurformaat en de uitstekende onderarm van zijn zij. Het werd uiteindelijk eerder dit jaar uitgebracht en degenen die er een kochten, kregen toegang tot een “seizoen” met games; Twee nieuwe titels worden 12 weken lang automatisch elke week gedownload en Panic is erin geslaagd om opmerkelijke ontwikkelaars zoals Keita Takahashi en Bennett Foddy te verwerven. Nieuwe Playdate-bezitters zijn goed ingesteld als het gaat om nieuwe games, in ieder geval voor een paar maanden.

Maar er is een andere manier voor ontwikkelaars om Playdate te ondersteunen – en voor sommigen was deel uitmaken van die aanvankelijke opwinding een belangrijke strategie voor een haalbare lancering. Buiten de structuur van het seizoen ondersteunt het apparaat ook Spellen sideloaden, zodat ontwikkelaars nog steeds titels voor hen kunnen maken en uitbrengen, zelfs als ze niet in het seizoen zijn opgenomen. Momenteel is Itch.io de beste plaats om deze ervaringen te vinden; De “afspraakjeTientallen games en apps, van kleine experimenten tot complete verhalende avonturen.

“Laat los zodra we ervoor kunnen zorgen dat de aandacht op het spel wordt gericht, waarvan we wisten dat het moeilijk voor ons zou zijn om met meer tijd te doen”, legt Busche uit. “We zijn een klein team van drie mensen met vrijwel geen budget, dus dit was een van de weinige manieren die we konden bedenken om ons spel te ‘vermarkten’.”

RNG heeft geprofiteerd van het deel uitmaken van het Developer Preview-programma, waardoor de studio bijna twee jaar voor de lancering toegang heeft tot hardware. In die tijd is het geëvolueerd GedijtEen mix van visuele roman en semi-tuinieren, het vertelt het verhaal van het leven van een jonge vrouw terwijl ze een bloemenwinkel op het dak opent. Het is een spel dat is ontworpen om in korte tijd te worden gespeeld. Er is een wachttijd als de bloemen in de loop van de tijd bloeien en je communiceert met de andere personages via sms-berichten. Bosch, die heeft gewerkt met schrijven, muziek en kunst Gedijt, zegt dat de structuur zeer opzettelijk was. “De ‘dagelijkse check-in’ aard van het game-ontwerp is gedaan omdat we wisten dat spelers het apparaat tijdens seizoen 1 zouden controleren op nieuwe games”, legt hij uit.

Gedijt Het is ook een van de duurdere games die je op Playdate kunt kopen, voor $ 9,99, wat volgens Busche bedoeld is om “een precedent te scheppen als het gaat om wat Playdate-games kunnen en kunnen kosten, om externe ontwikkelaars te helpen financieel levensvatbaar te zijn. ”

READ  College football scores, NCAA top 25 rankings, schema, games vandaag: Clemson, Northwestern in actie

Voor Philipp Stollenmayer, een ontwikkelaar die bekend staat om moderne mobiele apps zoals virtko En de Spek – Het spel, had zijn aanvankelijke interesse in Playdate te maken met zijn potentieel voor gekke humor. “Ik heb een groot deel van mijn leven besteed aan het van de grond af aan ontwikkelen van een elementaire physics-engine en het bedenken van ideeën om met de beperkingen van het apparaat om te gaan”, zegt hij. Stollenmayer bracht uiteindelijk een spel uit genaamd Een grap is $ 0,99 waard, waar spelers de Playdate moeten draaien om de vorm in de lucht te laten stuiteren om een ​​grap hardop te horen voorlezen. Het is moeilijk zoals fladderende vogelmaar met absurde humor (en een irritant pakkend themaliedje).

Beide ontwikkelaars zeggen dat een vroege release in Playdate een goede beslissing was. Bush zegt: GedijtDe lancering heeft onze verwachtingen al overtroffen, zowel in verkoop als receptie, en binnen een maand de verkoopdoelstelling behaald. (De verkoop heeft de vorige game van de studio, Dungeon Creepers, al overtroffen Backspace Buchendie beschikbaar is op de algemeen beschikbare Steam.) Een grap is $ 0,99 waardOndertussen zijn er tot nu toe ongeveer 2000 exemplaren van verkocht; Stollenmayer doneert de opbrengst aan de boomplantorganisatie. “Ik had niet echt het gevoel dat het een baan was, en het kon er niet tegenop” spek Aan de inkomstenkant was ik sowieso op zoek naar iets wat met inkomen te maken had, en ik koos ervoor om daar bomen van te laten groeien”, legt hij uit.

READ  Apple verwijdert duizenden game-apps uit de Chinese winkel: onderzoeksbureau

Zoals het er nu uitziet, is het gaming-ecosysteem van derden van Playdate sterk gedecentraliseerd. Spelers moeten zoeken naar nieuwe games om buiten het apparaat zelf te spelen, en Itch.io doorzoeken naar de nieuwste releases. En hoewel sideloaden een vrij pijnloos proces is in Playdate – het kan heel snel via wifi worden gedaan – is het niet zoals een echte digitale winkel. Panic zegt te werken aan een app met de naam Catalogus, waarmee spelers door games kunnen bladeren vanaf het mobiele apparaat zelf. “Het wordt een zorgvuldig uitgekozen selectie van games waar we van houden, die we hebben geschreven, waarmee we zijn belast… we zijn er net achter gekomen,” zei Greg Mallich uit paniek de rand in april. “We willen het zichtbaar maken voor het Playdate-publiek.”

Er is geen woord over wanneer de catalogus wordt gelanceerd, maar Banek heeft eerder gezegd dat deze “binnenkort” beschikbaar zal zijn. Ondertussen plukken sommige ontwikkelaars in een vroeg stadium de vruchten – en zijn ze hoopvol voor de toekomst van het platform. “Persoonlijk zijn we van plan het platform zoveel mogelijk te blijven ondersteunen”, zegt Busche. Ondertussen slaagde Stollenmayer erin het juiste publiek van buitenstaanders te vinden voor zijn gekke spel: “Ik hoop dat de Playdate-gemeenschap deze geest zo lang mogelijk kan vasthouden.”

More from Madison Garrett
Apple Podcasts vervangt “Abonneren” door “Doorgaan”.
Niet meer abonneren, maar volgen Apple gaat naar de Podcasts-app Een andere...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *