Schokkende wendingen en waanzinnig domme beslissingen

Schokkende wendingen en waanzinnig domme beslissingen

De laatste aflevering van seizoen 1 van Citadel zet de voorliefde van de serie voor gruizige actie en spanning voort, maar neemt ook een aantal belachelijke beslissingen over het vertellen van verhalen.

Geschreven door Micheline Martin | bijgewerkt

Het eindresultaat van het eerste seizoen van Citadel

Ik hoop dat ik duidelijk ben dat ik er geen grote fan van was fort De serie ging in première toen ze het omschreef als “de beste Winter soldaat Side Quest op tv.” Nu dit korte en dure inaugurele seizoen aan de gang was, dacht ik vandaag dat er echte teksten van mijn kant zouden zijn, omdat ik er eigenlijk het meest van genoot. fort De finale van seizoen 1, “Secrets in the Night That Needs Early Rain”, biedt een aantal geweldige verrassingen, aangezien deze wendingen worden betaald met plotkeuzes en verhalen vertellen die nogal verbijsterend zijn.

De voorlaatste aflevering eindigt met Mason (Richard Madden), Nadia (Priyanka Chopra Jonas) en Carter (Ossie Achilles) die worden belegerd door Manticore-agenten. Als Mason en Nadia hun dochter terug willen, moeten ze een Russische onderzeeër infiltreren, de kernen van een half dozijn raketten stelen en ze afleveren bij de meedogenloze Dahlia Archer (Leslie Manville). Ze worden vergezeld door de wraakzuchtige tweeling Davic (Roland Mueller) in de onderzeeër, die er natuurlijk niet van had gedroomd hen op het laatste moment te overmeesteren.

Onderzeebootdiefstal is de belangrijkste actie die zich afspeelt fort De seizoensfinale, en het was goed gedaan, met een klein voorbehoud: er zijn geen Russen Op de Russisch Onderzeeër. In werkelijkheid is er niemand minder dan Mason, Nadia en Devik. Of de onderzeeër was een drone en niemand nam de moeite om het te noemen, of te oordelen naar de onderzeeër die op afstand werd gehackt en gedwongen werd om in de noodsituatie te komen – om nog maar te zwijgen van de geluiden van man-tegen-man-gevechten en geweerschoten – Mason en co. Hij moet de matrozen tijdens hun siësta hebben betrapt, want er kwam niemand opdagen om het te onderzoeken.

READ  Valve verbiedt meer dan 40 Dota 2-profs, schopt 5 teams van China DPC Tour wegens integriteitsschendingen
De conclusie van het kasteel
Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas fort

Dan is er een inworp tussen Mason en Devik, wanneer Mason – omdat zijn geheugen is gewist – moet “terugvechten” door Carter die in zijn oortje schreeuwt. Het komt over als een dwang, gezien alles wat we Mason/Kyle eigenlijk al uit het geheugen hebben zien wissen.

Vlak voor het gevecht met Davik springt hij uit een vliegtuig richting de oceaan. In eerdere afleveringen nam hij Manticore-agenten zoals John Wick in huis na een slechte reis naar de kennel. Maar heeft hij de man in de stoel nodig om hem eraan te herinneren dat zelfverdediging een optie is?

Ik weet het, ik weet het, “Het is maar een tv-show”, maar er is maar zoveel onzinnig verhaal waarmee je kunt opmaken. Als ik kijk commando’s Ik kan de personages behandelen op een manier die in strijd is met wat we weten, omdat ze allemaal als idioten overkomen. Maar in zoiets als fort De seizoensfinale, wanneer de helden en schurken allemaal worden afgeschilderd als superspionnen die meer weten over technologie, wapens en man-tegen-man-gevechten dan een vernietiger van vloeibaar metaal, verwacht ik dat de dingen die ze doen soms logisch zijn.

De conclusie van het kasteel
Nikki Amuka-Bird en Ossie Akhil V fort

Een ander groot probleem houdt niet alleen verband met de extensie fort De seizoensfinale, maar in een aantal afleveringen die eraan voorafgaan, zijn allemaal flashbacks. Wanneer een flashback begint, wordt meestal een waarschuwing in de trant van “8 jaar geleden” gegeven. Maar niet altijd, en we krijgen geen soortgelijke prompts als we teruggaan naar het heden.

De flashbacks zijn zo geïntegreerd en talrijk dat het een beetje verwarrend kan zijn. Je begint om de paar minuten vergelijkingen te maken – nou, Nadia in dit shot + het was niet Nadia in flashback = dit is het heden.

READ  Matthew Boyd simulatiespel ingekort; Brandon's riem voor de Giants is bijna terug
De conclusie van het kasteel
Stanley Tucci en Richard Madden fort De finale van het eerste seizoen.

Terwijl de fort De seizoensfinale eindigt op een heerlijk verrassende toon, en eindigt ook met veel onbeantwoorde, maar ook onopgeloste vragen. De belangrijkste onder hen: waar is in vredesnaam het meest intrigerende personage van de serie, Bernard Orlik (Stanley Tucci), en zijn familie? De enige keer dat Orlick in de aflevering verschijnt, is in een flashback wanneer hij zich ongewoon vaderlijk gedraagt ​​tegenover Mason.

Het acteertalent is opmerkelijk en elke cent van het enorme uitgegeven budget is zichtbaar op het scherm. Maar je kunt niet anders dan zoveel slechte verhalen op je publiek stapelen voordat ze zien wat er achter de glans zit.

fort Het tweede seizoen is groen verlicht Amazone Ruim voordat de uitzending van de finale begint, eindigt het seizoen met een preview van de spin-off Kasteel: Diana (de helft van fort Uiteraard werd het budget van het eerste seizoen besteed aan het bedenken van zo’n pakkende titel). Er is dus meer onderweg. Ik hoop alleen dat er wat lessen worden geleerd voordat ze op het scherm verschijnen.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *