De maker van videogames in Londen wordt verkocht aan een Deens bedrijf omdat de oprichter van plan is nieuwe stappen te zetten

Een ander speelgoedbedrijf werd verkocht in Londen en voegde zich bij de lijst van lokale technologiebedrijven die de afgelopen jaren waren overgenomen.

Artikel inhoud

Een ander gamebedrijf werd verkocht in Londen en voegde zich bij de lijst van lokale technologiebedrijven die de afgelopen jaren werden opgepikt.

Advertenties

Artikel inhoud

Tiny Titans Studio, het kleine bedrijf van Dundas Street dat arcadespellen voor mobiele apparaten maakt, is gekocht door een Deens bedrijf, Jeff Evans, oprichter en CEO van Tiny Titans.

Trophy Games Development heeft 100 procent van de Tiny Titans gekocht.

“We zijn erg enthousiast. Dat is wat we willen doen,” zei Evans. “We gingen over van mobiel naar consolegames en wilden het bedrijf een nieuwe naam geven. We wilden van het verleden af.

“We wilden niet aan mobiele games werken. We wilden een nieuwe ervaring.”

Evans wil zich concentreren op het maken van consolegames en heeft er een op stapel staan, Ember Knights genaamd, die in 2022 wordt uitgebracht. Hij heeft 12 Tiny Titans-medewerkers aangenomen voor zijn nieuwe bedrijf, wiens naam nog niet is onthuld.

Evans zei dat hij niet weet of het trofeespel de Tiny Titans in hun Deense operaties zal brengen.

READ  Panzer Dragoon: Remake komt binnenkort naar de pc

Advertenties

Artikel inhoud

De verkoop is ongeveer vijf maanden in de maak en begon toen Evans besloot zich te concentreren op het ontwikkelen van consolegames.

“We besloten dat het misschien geen slecht idee was om het uit elkaar te halen en we begonnen het rond te prikken en kwamen de beker tegen”, zei hij.

In de afgelopen jaren is de lijst met speelgoedbedrijven die eigendom zijn van Londen, geslonken. The Big Blue Bubble werd in 2020 verkocht aan het Zweedse bedrijf EG7 voor $ 16 miljoen. In 2019 werd Race Roster, een Londens bedrijf dat een hardloopprogramma voor evenementen creëert, verkocht aan Asics, het Japanse hardloopschoenenbedrijf. In 2014 werd Digital Extremes verkocht aan Multi Dynamic Games Group Inc. , een Chinese dochteronderneming, voor $ 73 miljoen. Hoewel het geen gaming- of sportbedrijf is, werd Carproof in 2015 verkocht aan het in Colorado gevestigde bedrijf dat Carfax bezit voor $ 650 miljoen.

Advertenties

Artikel inhoud

Kabil Lakhotia, CEO van London Economic Development Corp.

“Londen staat op de radar als tech hub en dat is goed om te zien.”

Lakhotia verwierp het idee dat het verlies van lokaal eigendom tot bezorgdheid zou leiden en zei dat het niet ongebruikelijk was dat er fusies tussen technologiebedrijven plaatsvonden. Hij zei dat veel van de bedrijven die werden verkocht, uitbreidden nadat ze waren gekocht.

“Het is niet ongebruikelijk dat bedrijven investeringen ontvangen, ze hebben meer geld.”

READ  Tegenwoordig is de gratis Epic-game een van de beste detectivegames op pc

De Londense tech-ondernemer Andrew McClenaghan heeft zijn bedrijf Digital Echidna verkocht aan Northern Commerce, ook een webontwikkelingsbedrijf in Londen, en heeft het afgelopen jaar 70 banen toegevoegd die nu meer dan 200 in dienst hebben.

Advertenties

Artikel inhoud

Dit betekent dat ondernemers in Londen bedrijven met een wereldwijd bereik kunnen opbouwen. “Het is een van onze voordelen en we moeten daar wat meer mee pronken”, zei McClingan.

Het in Kopenhagen gevestigde bedrijf zei in een verklaring dat Trophy Games, met 40 werknemers, een in Denemarken gevestigde gamestudio is die mobiele en pc-games ontwikkelt die voornamelijk op voetbalthema’s zijn gericht, maar wil uitbreiden naar andere titels.

“Tiny Titan heeft een sterk portfolio van populaire arcadespellen met een positieve cashflow opgebouwd die perfect passen in onze groeistrategie”, zegt Trophy CEO Soren Glee.

Hij zei dat Tiny Titan-games de afgelopen drie maanden 796.757 keer zijn gedownload op Google Play. De geschatte omzet voor Tiny Titan voor 2021 is 2,8 miljoen DKK, wat overeenkomt met C $ 540.000.

“We zijn van mening dat we hun inkomsten kunnen verbeteren en hun activa kunnen benutten om de komende jaren solide inkomsten te genereren”, zei Gleie.

Tiny Titans werd opgericht in 2013 en bracht zijn eerste game uit in 2014. Ze staan ​​bekend om het creëren van de populaire Dash Quest-gameserie.

Cup Games is opgericht in 2006.

[email protected]

Twitter.com/NormatLFPress

    Advertenties

opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het onderhouden van een actief en beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties zijn gemodereerd voordat ze op de Site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een reactie op uw opmerking ontvangt, als er een update is in een opmerkingenreeks die u volgt of als het een gebruiker is die u volgt. we bezochten Leidraad voor de community Voor meer informatie en details over het instellen van een bestand E-mail instellingen.

Written By
More from Max Mcgee
Stop met feesten of we gaan misschien weer op slot, vertelt de regionale chef aan de jonge Catalanen
BARCELONA – Jonge Catalanen moeten stoppen met feesten om een ​​golf van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *