De maskerbeslissing die het herverkiezingsbod van Trump zal achtervolgen

De maskerbeslissing die het herverkiezingsbod van Trump zal achtervolgen

Een dag later zei Trump’s topmedewerker dat het Witte Huis nooit van alle Amerikanen zal eisen dat ze maskers dragen.

“Als we kijken naar maskers en het dragen van maskers, dan gebeurt dat op locatie als je geen sociale afstand kunt nemen”, zei stafchef Mark Meadows op Fox News. ‘Zeker is een nationaal mandaat niet op zijn plaats.’

Drie maanden na het omkeren van de koers en het aanbevelen van maskers – een beweging die later werd toegegeven was verwarrend en ongemakkelijk – komen de beste Republikeinen en bondgenoten van de president nu pas tot het besef dat het dragen van maskers een essentieel element zal zijn om een ​​nog steeds woedende woede te bevatten pandemie.
Ambtenaren van het Witte Huis bespreken een actievere rol bij het aanmoedigen van maskers terwijl ze overschakelen op een strategie om Amerikanen voor te bereiden om langdurig met het virus te leven. Na te zijn verschenen op een reeks evenementen zonder sociale afstand en waar maskers schaars waren, zei de campagne van Trump zondag dat het een campagne-rally in New Hampshire zou houden waar deelnemers ‘een gezichtsmasker zullen krijgen dat ze sterk worden aangemoedigd om te dragen’.

Toch is de bereidheid van Trump om persoonlijk over deze kwestie te verschuiven verre van duidelijk. Hoewel hij zichzelf vergeleek met de “Lone Ranger” bij een van de weinige keren dat hij een masker privé droeg, heeft hij zijn krachtige socialemediaplatforms niet gebruikt om zijn supporters aan te moedigen hetzelfde te doen. En tijdens vergaderingen met adviseurs heeft Trump verklaard dat meer inspannende oproepen om maskers te dragen de verkeerde boodschap kunnen sturen als hij probeert het virus te bestrijden.

Het debat over maskers is een federale inspanning geworden die wordt gekenmerkt door herhaalde omkeringen, tegenstrijdige aanbevelingen, lage voorraden en concurrerende interne belangen die tot verwarde berichten en negatieve gezondheidsresultaten leiden.

De mislukte reactie heeft de politieke visie van de president ernstig geschaad – met zijn terughoudendheid over maskers heeft hij alleen de indruk versterkt dat Trump de pandemie niet serieus neemt. Veel van de naaste bondgenoten van Trump zeggen nu privé dat het dragen van een masker in het openbaar hem kan helpen om meer op de crisis af te stemmen. Ze vrezen dat zijn verzuim om dit te doen – en om zijn aanhangers aan te moedigen dit voorbeeld te volgen – het economische herstel dat Trump rekent, kan stimuleren om zijn herverkiezing aan te wakkeren, omdat verdere uitbraken de heropeningen kunnen terugdraaien die hij wanhopig nodig heeft om een ​​kans te krijgen in november .

Het besluit van de regering-Trump in de vroegste dagen van de pandemie om aan te bevelen geen masker te dragen, is een kritische misstap geworden in een alom verguisde nationale reactie. Zelfs toen duidelijk werd dat asymptomatische verspreiding ervoor zorgde dat het virus zich snel en geruisloos verspreidde, werd er nooit echt een gezamenlijke inspanning geleverd om Amerikanen ervan te overtuigen dat het dragen van maskers besmetting kon voorkomen.

De beste deskundigen op het gebied van volksgezondheid van de regering hebben hun acties verdedigd en zeiden dat het noodzakelijk was om een ​​run op apparatuur die schaars was te voorkomen.

‘Daar heb ik geen spijt van’, zei Dr. Anthony Fauci, de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, vorige week tijdens een congresverklaring. “In die tijd was er een tekort aan apparatuur dat onze zorgverleners nodig hadden – die zichzelf dagelijks in gevaar brachten bij het verzorgen van zieke mensen. We wilden geen maskers en persoonlijke beschermingsmiddelen van hen afleiden, om gebruikt door de mensen. “

Maar het is pas nu, maanden na een crisis die geen tekenen van afname vertoont, dat topfunctionarissen van het Witte Huis en bondgenoten van de president beginnen te erkennen of meer Amerikanen maskers gaan dragen, de uitbraak kan worden vertraagd.

Ambtenaren van het Witte Huis zeggen dat hun berichten deze week zullen verschuiven naar het overtuigen van Amerikanen dat het virus niet snel zal afnemen – maar dat stappen zoals het dragen van maskers kunnen helpen het in toom te houden terwijl het land leert ernaast te leven.

“Hoewel er uitbraken zijn en we de behoeften van die uitbraken opvangen, hebben we de infrastructuur om ze aan te pakken”, zei een ambtenaar in een voorproefje van de nieuwe berichtendruk.

Toch, na maandenlang te hebben geweigerd om er zelf een te dragen, zijn verkiezingsrivaal te beschuldigen omdat hij in het openbaar gemaskerd was verschenen en een culturele terugslag opliep tegen het gebruik ervan, is het niet duidelijk of een poging van de president om mensen te overtuigen hun gezicht te bedekken effectief zal zijn.

Op 3 april, een vrijdagmiddag, kondigde Trump aan dat de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding Amerikanen aanspoorden om een ​​masker te dragen wanneer ze hun huis verlaten. Maar hij verklaarde meteen dat hij er zelf geen zou dragen. In plaats van Amerikanen aan te moedigen de aanbeveling op te volgen, stelde hij in plaats daarvan voor dat ze doen wat ze willen.

‘Met de maskers wordt het echt een vrijwillige zaak’, zei de president. ‘Je kunt het. Je hoeft het niet te doen. Ik kies ervoor het niet te doen.’

READ  Red Sox vs Astros Resultaat: Live ALCS Game 5-updates, Channel Like Boston, Houston Find Series-functie

Zijn aankondiging kwam na dagen van verhitte vergaderingen van de taskforce, waar ambtenaren in de Situation Room ruzie maakten over het al dan niet omkeren van de koers en de Amerikanen vertellen om zich te verbergen. In het Oval Office had Trump diepe scepsis geuit over het feit dat elke Amerikaan een masker zou dragen – en was hij bang dat het advies om hen in paniek te brengen tot paniek zou leiden.

Verzwakte zorgen

Hoe het Witte Huis zijn calculus veranderde bij de uitbraak van het coronavirus

In de eerste dagen van de pandemie was het aanbevelen van maskers aan het grote publiek nauwelijks een gespreksonderwerp onder ambtenaren van het Witte Huis.

Een uitzondering was Matt Pottinger, de adjunct-nationale veiligheidsadviseur die het Azië-beleid van de president heeft georkestreerd. Pottinger, een eenmalige Wall Street Journal-verslaggever uit China, waar hij verslag deed van de SARS-uitbraak, woonde in een land waar het dragen van maskers al lang routine was en waar het coronavirus zich begon te verspreiden, het alomtegenwoordig werd.

Volgens huidige en voormalige hoge overheidsfunctionarissen hebben Pottinger en enkele leden van de National Security Council in februari aan andere leden van de taskforce aanbevolen dat het dragen van maskers een van de aanbevelingen is voor Amerikanen toen het virus zich in de Verenigde Staten begon te verspreiden.

Pottinger en leden van het massavernietigingswapens-team van de NSC, die gegevens uit Zuid-Korea en Japan presenteerden die suggereerden dat wijdverbreid maskergebruik de verspreiding van ziekten zou kunnen helpen vertragen, voerden aan dat de Amerikanen een soortgelijk advies zouden moeten krijgen.

Het interne heen en weer gesteund werd door het aanhoudende tekort aan maskers van medische kwaliteit voor eerstelijns ziekenhuismedewerkers, die staten en de federale regering trachtten op te lossen door middel van patchwork-zendingen en een beroep op de particuliere sector. Sommige functionarissen van het Witte Huis vreesden dat een algemene aanbeveling voor Amerikanen om gezichtsbedekkingen te gebruiken, de dringend noodzakelijke medische maskers zou kunnen bespoedigen, wat de toch al ernstige situatie voor ziekenhuismedewerkers en eerstehulpverleners zou verergeren.

‘De administratie wilde dat maskers naar gezondheidswerkers gingen en wilde geen paniek zaaien en mensen mensen maskers opkopen die nodig waren voor de frontlinie’, zei een voormalig administratief medewerker die aanwezig was bij de discussies. ‘Dat was een deel van de rechtvaardiging.’

Maar dat weerhield Pottinger er niet van om zelf een masker te dragen in het Witte Huis, en moedigde anderen op de NSC aan hetzelfde te doen. Op een bepaald moment in maart – terwijl de regering nog steeds aanraadde tegen het dragen van maskers – ontvingen de leden van de raad een lading blauwe chirurgische maskers uit Taiwan voor gebruik in het Witte Huis.

Destijds zei de CDC op haar website dat het “niet aanbeveelt dat mensen die goed zijn een gezichtsmasker dragen om zichzelf te beschermen tegen luchtwegaandoeningen, waaronder Covid-19.”

Bestuursfunctionarissen waren luidruchtig dat Amerikanen geen maskers gaan kopen: “Het is niet nodig dat Amerikanen maskers gaan kopen”, zei Pence tijdens een optreden op CNN op 1 maart. Eind februari tweette chirurg generaal Jerome Adams: ” Serieus mensen – STOP MET HET KOPEN VAN MASKERS! Ze zijn NIET effectief om te voorkomen dat het grote publiek #Coronavirus oploopt. “

In andere gevallen gingen sommige ambtenaren zover dat ze suggereerden dat het dragen van een masker het risico op infectie voor de drager zou kunnen verhogen.

“Je kunt het risico om het te krijgen (coronavirus) vergroten door een masker te dragen als je geen zorgverlener bent,” zei Adams tijdens een interview op Fox & Friends op 2 maart. “Mensen die niet weten hoe ze ze moeten dragen hebben de neiging om hun gezichten vaak aan te raken en kunnen de verspreiding van het coronavirus zelfs vergroten. “

Eind maart begonnen er steeds meer bewijzen op te duiken die aantoonden dat asymptomatische verspreiding van het virus ertoe leidde dat er in het hele land veel gevallen waren. Hoge functionarissen van de CDC vertelden het Witte Huis dat volgens mensen die bekend zijn met de interne discussies, strengere richtlijnen – waaronder een nieuwe aanbeveling over maskers – nodig waren om te voorkomen dat het virus zich zou verspreiden tussen asymptomatische mensen.

Het bureau stuurde memo’s naar het Witte Huis met een overzicht van hun aanbevolen begeleiding in de laatste week van maart, zeiden mensen die bekend waren met de documenten. Ze maakten duidelijk dat stoffen gezichtsbedekkingen – geen maskers van medische kwaliteit – werden aanbevolen.

Maar nadat ze waren ontvangen, waarschuwden sommige adviseurs van Trump dat een landelijke aanbeveling negatieve bijwerkingen zou kunnen hebben en bepleitten iets beperkter van omvang, mogelijk alleen op gebieden die het zwaarst zijn getroffen.

De meningen onder de ambtenaren waren verdeeld. Sommigen vroegen zich af of mensen in de Verenigde Staten – in tegenstelling tot inwoners van Aziatische landen, waar het dragen van maskers al gebruikelijk was – zich ooit zouden onderwerpen aan het bedekken van hun gezicht, en beschouwden het als een culturele hindernis. Een groep bracht het idee naar voren om ze ‘hoffelijkheidsmaskers’ te noemen om een ​​beroep te doen op het altruïsme van de Amerikanen.

Gezondheidsdeskundigen, waaronder Dr. Deborah Birx, vreesden dat maskers mensen ertoe zouden kunnen bewegen andere preventieve maatregelen, zoals sociale afstand, achterwege te laten. En enkele van de politieke adviseurs van Trump hadden een andere bezorgdheid: zouden Amerikanen zeggen dat ze maskers moesten dragen om zwakheid over te brengen op het moment dat de president een oorlogsvoering aannam?

READ  NC State krijgt toestemming voor ouders om de voetbalwedstrijd van zaterdag bij te wonen

Het debat speelde zich af tijdens vergaderingen van de coronavirus-taskforce in de Situation Room van het Witte Huis, maar ook in het Oval Office, waar Trump niet enthousiast leek over het vertellen van Amerikanen om hun gezicht te bedekken en informeerde adviseurs dat hij er niet een in het openbaar zou zien dragen.

“Dat wordt echt heel actief besproken. We bespraken het vandaag actief in de taskforce en ik kan je verzekeren dat het morgen op de agenda staat”, vertelde Fauci, ’s lands beste expert op het gebied van infectieziekten, aan CNN aan het begin van April. “Gezien het feit dat we weten dat asymptomatische mensen duidelijk een infectie overdragen, is het gewoon logisch dat het geen slecht idee is om dat te doen.”

Maskers worden gepolitiseerd

De stafchef van het Witte Huis herhaalt de bewering van Trump zonder basis voor coronavirus

Op een gegeven moment kwam het debat in de openbaarheid tijdens een openbare taakgroepbriefing toen Birx, die privé tegen een maskeraanbeveling had gepleit, waarschuwde voor het krijgen van een “vals gevoel van veiligheid dat dat masker je uitsluitend beschermt tegen besmetting.”

Een dag later kwam Trump – met tegenzin, volgens mensen die bekend zijn met de kwestie – naar voren om de nieuwe CDC-aanbevelingen over maskers aan te kondigen. Maar vanaf het moment dat hij zei dat hij zelf niet in de begeleiding zou aannemen, was het debat over maskers verre van ooit.

‘Ik draag een gezichtsmasker terwijl ik presidenten, premiers, dictators, koningen, koninginnen begroet – ik weet het niet’, zei Trump. ‘Op de een of andere manier zie ik het zelf niet.’

Veel van Trump’s supporters, die de weigering van de president om zelf een masker te dragen, namen blijkbaar ook niet aan als een teken dat in het openbaar verschijnen met een bedekt gezicht een teken van zwakte was.

In de loop van april, mei en juni deed Trump weinig om die indruk te bestrijden en greep in plaats daarvan een nieuwe cultuuroorlog aan, waarbij hij zijn rivaal Joe Biden bespotte omdat hij een gezichtsmasker droeg toen hij op Memorial Day tevoorschijn kwam om een ​​krans te leggen.

‘Het is alsof zijn hele gezicht bedekt is. Het is alsof hij een knapzak over zijn gezicht heeft gedaan,’ Trump vertelde The Wall Street Journal.

Privé vertelde Trump aan assistenten dat het dragen van een masker een vreselijke boodschap zou zijn, terwijl hij probeerde vaart te zetten achter de bestrijding van het virus en de heropening van de economie. Hij piekerde ook dat foto’s van hem in een masker door politieke rivalen zouden worden hergebruikt om hem te beschuldigen van het ineenkrimpen van de plaag.

Terwijl zijn campagne maskers produceerde met de slogan ‘Keep America Great’, waren assistenten er nooit zeker van dat Trump zou aftekenen om ze aan het publiek te verkopen en ze verschenen niet in de online winkel van de campagne.

Toen Trump voor het eerst uit het Witte Huis kwam voor een bezoek aan een Honeywell-fabriek in Arizona die ademhalingsapparatuur produceerde, zette hij kortstondig een masker achter de schermen op, maar leek ongemakkelijk en kreeg van een leidinggevende te horen dat hij er geen hoefde te dragen.

Later, toen hij een Ford-fabriek in Michigan bezocht waar het dragen van een masker verplicht was, werd hij aangemoedigd om een ​​masker te dragen door de president van de autofabrikant en droeg er een kort bij het presidentiële zegel. Maar later verwijderde hij het en vertelde verslaggevers dat hij ‘de pers niet het plezier wilde geven het te zien’.

Het Witte Huis stond erop dat omdat Trump regelmatig werd getest – zoals iedereen die in zijn buurt kwam – hij geen masker hoefde te dragen, hoewel de Abbott-test die door het Witte Huis werd gebruikt, hoge aantallen valse negatieven heeft laten zien.

Zijn publieke terughoudendheid over het probleem leek ook bij zijn supporters verwarring te veroorzaken over de vraag of het dragen van een masker echt nodig was: een nationale enquête van Quinnipiac University medio mei vond slechts 40% van de Republikeinen dat iedereen verplicht zou moeten zijn om gezichtsmaskers te dragen in het openbaar, vergeleken met 64% in het algemeen.
Die cijfers zijn in de loop van de tijd verbeterd, maar recentere onderzoeken blijven een partijdige kloof laten zien over de wijsheid van het dragen van maskers. Een Pew Research poll vanaf half juni bleek 52% van de Republikeinen dat maskers de hele tijd of meestal gedragen moesten worden, vergeleken met 86% van de Democraten.

Nu een nieuwe golf van gevallen het land heeft overspoeld, is het echter steeds duidelijker geworden dat veel Republikeinen hebben besloten dat een vollediger omhelzing van het dragen van maskers noodzakelijk is.

GOP over gezicht op maskers

Dit zijn de staten die vereisen dat mensen in het openbaar maskers dragen

In de afgelopen week zijn de Republikeinse topfunctionarissen en leden van de conservatieve media – ook degenen die nauwlettend door de president nauwlettend in de gaten worden gehouden – abrupt overgegaan op het aanbevelen van maskers, en in sommige gevallen hebben ze dit nodig. De gouverneur van Texas, Greg Abbott, vaardigde donderdag een voor de hele staat verplicht bevel uit waarbij Texanen in het openbaar maskers moesten dragen. Vice-president Mike Pence, wiens maskerloze bezoek aan de Mayo Clinic in mei een symbool werd van de ontspannen houding van het Witte Huis, draagt ​​regelmatig een marineblauw nummer met het presidentiële zegel.

READ  Nee, PlayStation Japan doet deze week geen grote aankondigingen

De plotselinge omhelzing van maskers, zelfs door die politici die het probleem ooit als een persoonlijke keuze hebben bestempeld, heeft de druk op Trump vergroot om het dragen van maskers krachtiger te onderschrijven, volgens verschillende bronnen met kennis van de discussies.

‘Er wordt meer gesproken over het gebruik van maskers als eerstelijns verdediging’, zei een persoon die bij de discussies betrokken was, eraan toevoegend dat er verschillende standpunten worden gedeeld en dat het Witte Huis nog niet op een aanpak is geland.

Republikeinen van het hoogste congres hebben de afgelopen dagen maskers veel agressiever geduwd dan Trump. Rep. Liz Cheney, de nummer 3 huisrepublikein, plaatste een foto van haar vader, voormalig vice-president Dick Cheney, met een blauw chirurgisch masker onder een cowboyhoed.

‘#realmenwearmasks’, schreef ze.

Een top GOP-assistent zei dat ze maskers zien als de sleutel om te voorkomen dat staten weer sluiten. Medische experts en leden van de taskforce hebben onlangs het belang van maskers benadrukt voor functionarissen van het Witte Huis, in de hoop dat ze ermee instemmen de boodschap te versterken, zeiden mensen die bekend waren met de gesprekken.

Terwijl Trump in het openbaar blijft weigeren een masker te dragen, heeft hij zijn toon enigszins veranderd, waardoor hij tijdens een recent FOX Business Network-interview gunstiger overkomt van maskers en erkent dat hij er een heeft gedragen bij gelegenheid waar sociale afstand onmogelijk is.

‘Ik ben helemaal voor maskers’, zei Trump. ‘Ik vind maskers goed.’

Toch zou een volledige omhelzing van het dragen van maskers politiek lastig kunnen zijn voor Trump, die herhaaldelijk zijn rivaal Joe Biden uit 2020 heeft bespot omdat hij in het openbaar een masker droeg en die gezichtsbedekkingen heeft gekenmerkt als een teken van zwakte.

Mensen die bekend zijn met het denken in het Witte Huis, zeggen dat de assistenten van Trump hopen het politieke aspect van het dragen van maskers te omzeilen en het opnieuw te kaderen als een echte zorg voor de volksgezondheid en veiligheid, een grote opdracht voor een president die de politieke en culturele verdeeldheid van het masker leek te stoken maandenlang dragen.

Trump blijft een uithoudingsvermogen

Hoeveel de president een leidende rol zal spelen bij het aanmoedigen van het dragen van maskers, blijft onduidelijk. In een verschijning van donderdag om positieve banenaantallen aan te prijzen, noemde hij slechts beknopt gezichtsbedekkingen in een lijst van beste praktijken om de verspreiding van Covid te stoppen.

Maar enkele van de beste assistenten van Trump beginnen de kwestie opnieuw te kaderen als een persoonlijke verantwoordelijkheid, in de hoop de verantwoordelijkheid te leggen bij individuen om het virus te bedwingen – en, bij uitbreiding, snelle heropeningen. In openbare optredens hebben functionarissen betoogd dat recente pieken in gevallen te wijten zijn aan het feit dat mensen zich niet houden aan richtlijnen voor sociale afstand of aanbevelingen maskeren – en niet aan het voortijdig opheffen van thuisblijvers die Trump luid aanmoedigde.

“Het gaat echt niet om heropening”, zei Alex Azar, secretaris van Volksgezondheid en Human Services, zondag in CNN’s “State of the Union”, waarin hij het Witte Huis verdedigde om de opheffing van beperkingen op te heffen in staten waar het infectiepercentage is gestegen. Azar beweerde dat de boosdoener in plaats daarvan is “wat ons gedrag daarin is.”

“Als we onverantwoordelijk handelen, geen sociale afstand nemen, geen gezichtsbedekkingen gebruiken in omgevingen waar we geen sociale afstand kunnen nemen, als we geen gepaste persoonlijke hygiëne toepassen, zullen we de verspreiding van ziekten zien,” hij zei.

Pence op zondag probeerde ook de aandacht te vestigen op de verantwoordelijkheid van de Amerikanen om maskers te dragen – niet op de heropeningen die het Witte Huis wilde.

“Jongere Amerikanen zijn samengekomen op een manier die mogelijk de richtlijnen die we op federaal niveau gaven voor alle heropeningsfasen negeerde”, zei hij op CBS.

Maar het streven van assistenten naar individuele verantwoordelijkheid lijkt gecompliceerd door het eigen gedrag van Trump terwijl de pandemie blijft woeden. Na het bijeenroepen van politieke evenementen in Oklahoma en Arizona – waar sociale afstand actief werd ontmoedigd, het dragen van maskers afwezig was en mensen later ziek werden – kopte Trump op vrijdag een evenement op Mount Rushmore dat 7.500 mensen naar een stadion bracht waar afstand onmogelijk bleek te zijn en niet iedereen bedekte hun gezicht.

Zelfs nu Trump eindelijk is begonnen mensen aan te moedigen maskers te dragen, hoewel hij er zelf geen draagt, verspreidt zijn zoon Donald Trump Jr. actief twijfel over de effectiviteit van maskers tegen het coronavirus.

Op Facebook plaatste Trump Jr. een afbeelding van een laboratorium waar wetenschappers aan het werk waren in bepaalde hazmatpakken die bekend staan ​​als overdrukpakken. De tekst op de afbeelding zegt: “Dit is wat virologen dragen om zichzelf tegen een virus te beschermen. Maar maak je geen zorgen. Je bandana werkt waarschijnlijk ook.”

Alex Marquardt, Jeremy Diamond en Kristen Holmes van CNN hebben bijgedragen aan dit rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *