De mensheid is een surrealistische draai aan Lemmings in de PS5- en PS4-demo

Om eerlijk te zijn, toen Humanity in 2019 werd aangekondigd, wisten we niet precies waar we naar keken. Een reeks vertragingen heeft het nog onzekerder gemaakt. Pas bij de recente herintroductie tijdens State of Play in februari begonnen de dingen op hun plaats te vallen. De game is afkomstig van Tetris Effect-studio Enhance Games en het Japanse experimentele team, en nu je de tijdelijke demo hebt gespeeld, kunnen we je eindelijk vertellen waar het allemaal om draait.

In wezen deelt dit eigenzinnige spel zijn kernconcept met Lemmings. Op elk abstract niveau is het jouw taak om een ​​stroom mensen, die in koor marcheren, naar het doel te leiden. Je bestuurt een hond (een shiba inu, om precies te zijn) die letterlijk commando’s kan blaffen naar onnadenkende mensen, hen beveelt van richting te veranderen, sprongen uit te voeren en meer om bij de uitgang te komen. Dat is zo’n beetje.

Het is een eenvoudig idee, maar door de honderden mensen op het scherm en de 3D-niveaus ziet het er ingewikkelder uit. Gelukkig presenteert de demo de zaken vrij goed, waardoor je toegang hebt tot verschillende opdrachten terwijl je door de tien fasen vordert. We zullen echter zeggen dat de moeilijkheid enigszins inconsistent is; Het vierde niveau, Loop the Loop, is een sprong over de vorige drie en is niet de enige wandeling in de selectie. Dit is natuurlijk slechts een demo, dus we verwachten dat de uitdagingscurve zachter zal zijn in de volledige game.

De tien niveaus geven je in ieder geval een goed idee van hoe de mensheid zijn eenvoudige mechanica gebruikt om leuke en verrassend uitdagende puzzels te bouwen. Optionele verzamelbare personages genaamd Goldy, fans die mensen weg kunnen duwen, blokken die ze kunnen wegduwen en meer, voegen kleine maar effectieve lagen toe aan het ontwerp. Sommige levels maken van A naar B komen een echte hersenkraker, maar het is duidelijk een geweldig gevoel als je de oplossing vindt.

READ  De zeldzame Plymouth Hemi 'Cuda Convertible uit 1971 krijgt een record van $ 4,8 miljoen, maar dat is niet genoeg

Zodra je de hoofdfasen hebt voltooid, kun je doorgaan naar een niveaugenerator en een browser voor door de gebruiker gemaakte niveaus, die beide in bèta zijn. De editor is eenvoudig en gebruiksvriendelijk en wordt geleverd met een degelijke set tutorials als je wat begeleiding nodig hebt. Net als bij games zoals Super Mario Maker-U moet uw fase voltooien voordat u deze kunt downloaden. Ondertussen kan alles wat door andere spelers is gemaakt en gedeeld, in de browser worden gevonden. Natuurlijk zijn er op het moment van schrijven niet veel, maar ze zijn netjes georganiseerd in verschillende lijsten, zoals ‘Makkelijker in de omgang’ of ‘Voor een uitdaging’. De kwaliteit zal hier variëren, maar het is een leuke functie die waarschijnlijk de levensduur van het spel zal verlengen – op voorwaarde dat het een community vindt om het draaiende te houden.

We speelden de demo op PS5 en vooral op tv, maar Humanity ondersteunt ook PSVR2. Het werkt identiek, met dezelfde bedieningselementen, of u nu een DualSense of VR Sense gebruikt. Hoewel de VR-versie een goed gevoel van diepte aan het spel geeft, waardoor elk niveau in een diorama verandert dat je vanuit alle hoeken kunt bekijken, lijkt het perspectief uiteindelijk niet veel toe te voegen aan de gameplay zelf.

We liepen weg van de demo van de mensheid die nog meer gefascineerd was door de gameplay. Het is ongewoon, met een unieke sfeer, enkele stukjes verhaal onder de oppervlakte en nette, overzichtelijke puzzels. Als ik de moeilijkheidsgraad goed kan krijgen, zouden we kunnen kijken naar een spel dat blindelings van het linkerveld naar een culthitstatus gaat.

READ  Er komen nieuwe app-pictogrammen naar Google Berichten, Contacten en Telefoon

De Humanity-demo is nu beschikbaar op PS5 en PS4, met ondersteuning voor zowel PSVR2 als PSVR, maar blijft slechts speelbaar tot 6 maart 2023. De volledige game wordt in mei uitgebracht. Heb je de demo gespeeld? Wat vind je van de mensheid (het spel, niet de wereldbevolking)? Loop rechtstreeks naar de opmerkingen hieronder.

Written By
More from Lesley Curry
Een van de beste Deus Ex-games, Deus Ex Go, verdwijnt
afbeelding: Deus Ex Go Een tijdje daar, Square Enix Montreal (Het werd...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *