De minister van Volksgezondheid van Kerala, KK Shailaja, zegt dat alle deelnemers aan de reddingsactie op Covid zullen worden getest

De vlucht werd uitgevoerd onder de Vande Bharat-missie om indianen te repatriëren.

Kozhikode, Kerala:

Al degenen die betrokken zijn bij de reddingspogingen in Kerala nadat een Air India Express-vlucht vrijdagavond laat van een landingsbaan op de luchthaven Kozhikode is geglipt, zullen worden getest op coronavirus, zei staatssecretaris KK Shailaja vanmorgen, en hij spoorde hen aan om ‘voor zichzelf te gaan. -quarantaine als voorzorgsmaatregel “. Achttien mensen, waaronder beide piloten, kwamen om toen de vlucht de landingsbaan overschreed en het vliegtuig in stukken brak.

“Als voorzorgsmaatregel moeten al degenen die hebben deelgenomen aan de reddingsoperatie in zelfquarantaine gaan. Covid-tests van allemaal zullen worden gedaan”, zei de 63-jarige minister.

De gezondheidsafdeling van de staat maakt een lijst van degenen die hebben deelgenomen, zei ze. “Iedereen die bij de reddingsoperaties betrokken is, moet de gezondheidsdienst van de staat informeren. Neem contact op met de gratis nummers – 1056, 0471 2552056; of meldkamers – 0483 2733251, 2733252, 2733253, 0495 2376063, 2371471, 2373901,” the Health Drong minister aan.

Achttien mensen, waaronder beide piloten, kwamen om het leven toen de Air India Express-vlucht IX-1344, een Boeing 737-vliegtuig, van Dubai naar Calicut op vrijdag om 19.41 uur de landingsbaan overschreed. De vlucht werd uitgevoerd onder de Vande Bharat-missie om Indianen te repatriëren die in het buitenland waren gestrand vanwege het vastlopen van het coronavirus.

Er waren 184 passagiers in het vliegtuig, waaronder 10 baby’s en 4 cabinepersoneelsleden; 127 zijn opgenomen in 13 ziekenhuizen in en rond Kozhikode.

READ  Skate 4 komt naar pc

Veel passagiers waren arbeiders die naar huis terugkeerden nadat ze hun baan hadden verloren als gevolg van de pandemie.

Vandaag heeft de gouverneur van Kerala, Arif Mohammad Khan, minister van Luchtvaart Hardeep Singh Puri, voorzitter van Air India en directeur Rajiv Bansal, minister van Unie V Muralidharan, de plaats van het ongeval bezocht om een ​​balans op te maken van de situatie.

Een speciaal assistentie-team van Air India bereikte vandaag ook Kerala om de opvang en begeleiding te coördineren voor de familieleden van al degenen die aan boord waren. Het speciale assistentieteam, genaamd “Angels of Air India”, werd vanuit Mumbai overgevlogen om de hulp te coördineren en de gewonde passagiers te begeleiden bij de familieleden van zowel gewonde als dode passagiers, zei Air India Express.

De vliegtuigcrash komt op een moment dat India, dat de op twee na hoogste Covid-caseload ter wereld heeft, de nieuwe coronavirus-pandemie bestrijdt. Het aantal steeg vanmorgen naar 20,88 lakh-gevallen.

Kerala, dat op 30 januari de eerste patiënt in India meldde, heeft meer dan 31.000 gevallen geregistreerd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *