Leonard Williams ziet ‘goede kansen’ te midden van de onzekerheid van zijn Giants

Leonard Williams ziet ‘goede kansen’ te midden van de onzekerheid van zijn Giants

Hij is hier. Het is waar hij wil zijn, zegt hij.

Hoe lang hij hier is, nou, veel succes daarmee. Voorlopig is het de 2020-visie voor Leonard Williams, een stevige verdedigingsuitrusting die door de Jets aan de Giants wordt verhandeld, en die een transactie onmiddellijk ongeveer net zo polariserend wordt als men zich kan voorstellen.

Het denkproces van de Giants verliep als volgt: haal de jonge en gezonde verdedigende lineman binnen, laat hem acclimatiseren in het systeem en, als alles goed gaat, zet hem vast met een verlenging van meerdere jaren.

De realiteit van de situatie was als volgt: Williams was een leuke toevoeging met weinig impact, de Giants wisten dat ze hem wilden houden en deden dat met het franchisetag voor $ 16,1 miljoen. Het laagseizoen kwam en ging, geen nieuw contract – of zelfs maar de hint van een nieuw contract – kwam uit en Williams staat op het punt aan zijn eerste volledige seizoen bij de Giants te beginnen, met een gloednieuwe technische staf die hij kan leren en indruk kan maken.

“Ik denk dat het altijd in het belang van de speler is om een ​​deal voor de lange termijn te krijgen, maar dat is iets wat zich heeft uitgewerkt tussen mijn agenten en de organisatie”, zei Williams vrijdag. “Ik ben gewoon blij om hier te zijn, weer met dit team te spelen en meer te weten te komen over de jongens waar ik sinds vorig jaar bij ben. ”

Leonard Williams
Leonard WilliamsRobert Sabo

Op 28 oktober waren de Giants halverwege het seizoen 2-6 toen ze een keuze uit de derde ronde van 2020 en een keuze uit de vijfde ronde van 2021 naar de Jets stuurden, waarmee Williams werd teruggebracht, de nummer 6-algemene selectie in de NFL Draft 2015. De deal was niet gemaakt met kortzichtige doelen in gedachten. Williams was toen slechts 25 jaar oud (hij is momenteel 26), en de Giants zagen in hem een ​​vaste waarde op hun verdedigingslinie.

READ  Titanfall 2 krijgt door fans gemaakte dedicated servers op pc

Verrassend genoeg is het nooit zover gekomen dat de onderhandelingen ooit begonnen, laat staan ​​dat ze dichtbij kwamen of vastliepen. De Giants toonden hun interesse in een meerjarige verlenging van het kamp van Williams, maar er kwam geen reactie. Misschien realiseerde het kamp van Williams zich dat de twee partijen niet oog in oog zouden staan ​​met de waarde van de speler. De Giants zouden geen extravagant contractvoorstel naar Williams gooien, dat in wezen tegen zichzelf zou bieden.

“Ik zou niet zeggen dat het teleurstellend was ”, zei Williams. “Ik kende een beetje de situatie waar ik vorig jaar uitkwam. Ik denk dat het eigenlijk een goede kans voor mezelf is. Ik zie het als een kans. Ik zie het niet als iets dat slecht is. Ik zie het als een kans. ”

Het is een kans voor Williams om dit seizoen een flinke portie verandering te maken en te proberen zijn waarde te verhogen, aangezien hij geen seizoen verlaat om iemand de schatkist te laten openen en de bank te breken. In zeven starts met de Jets had Williams 20 tackles, vijf quarterback-hits en geen zakken. Williams in acht starts voor de Giants had 26 tackles, 11 quarterback-hits en een halve zak. Dit was niet het soort productie dat Williams in een sterke positie bracht als het ging om contractbesprekingen.

“Ik zou niet zeggen dat ik iets te bewijzen heb, ” zei Williams. “Ik denk dat de coaches het weten en mijn teamgenoten weten wat ik naar de tafel breng, anders zou ik hier niet zijn. Ik heb echter nog steeds het gevoel dat ik tegelijkertijd met een chip op mijn schouder speel. Ik ben klaar om gewoon naar buiten te gaan en zo goed mogelijk te spelen. Ik kijk niet naar de toekomst of het volgende laagseizoen of wat er over een jaar gaat gebeuren. ”

READ  De jaren 90 zijn terug, schat: RTS-games gebaseerd op Stargate en Terminator zijn in ontwikkeling

In het hier en nu heeft Williams een prominente plek in het defensieve plan. Hij zal naar verwachting starten op een driekoppige lijn met Dalvin Tomlinson en Dexter Lawrence, waarmee hij de ijzersterke runverdediging levert die hij tijdens zijn eerste vijf NFL-seizoenen tentoonstelde. Williams heeft nog nooit een wedstrijd gemist in zijn carrière, dus hij heeft duurzaamheid en jeugd aan zijn zijde.

Williams meldde zich bij zijn eerste trainingskamp bij de Giants en werd prompt op de lijst met niet-voetbalblessures geplaatst met wat wordt beschouwd als een licht hamstringprobleem.

“Ik maak zeker vorderingen en doe mijn best om met mijn teamgenoten naar buiten te komen”, zei Williams.

Nieuwe hoofdcoach Joe Judge was er helemaal voor om Williams te behouden. Wat er dit seizoen gebeurt, zal bepalen hoe lang de voetbalrelatie duurt.

“Ik laat me niet te veel lawaai van buitenaf raken,” zei Williams. “Ik probeer gewoon hard te werken, blijf de oogkleppen aan en blijf werken en doen wat ik kan.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *