De modulaire gaming-pc van Razer Tomahawk is eindelijk een echt product

Razer praat al jaren over modulaire gaming-pc’s met gestroomlijnde verwisselbare onderdelen. Nu, na verschillende concepten, CES onthult, en standaard pc-koffers met bijbehorende branding, verkoopt het bedrijf voor het eerst een voorgebouwde desktop-pc.

De Tomahawk is de laatste versie van wat we in januari op CES 2020 zagen. Het is een eenvoudig ontwerp van de behuizing met twee PCIe-slots: een voor een GPU van volledige grootte en een voor een Intel NUC Element-bord dat de CPU, het RAM, de opslag en eigenlijk al het andere dat je nodig hebt voor een functionele pc bevat.

De NUC-module bevat een 45 W Core i9-9980HK Coffee Lake-processor, 16 GB DDR4 RAM, een 512 GB NVMe SSD en een 2 TB harde schijf. Het geheugen en de opslag kunnen worden opgewaardeerd, maar de CPU niet – tenzij Intel een ander compatibel NUC-bord uitbrengt dat je rechtstreeks in de Tomahawk kunt wisselen. Die Coffee Lake CPU is het soort onderdeel dat je zou kunnen vinden in een high-end gaming-laptop, dus hoewel hij tegenwoordig snel is, is het misschien iets dat je later zou willen upgraden.

De Tomahawk heeft wel ruimte voor een full-size GPU tot 320 x 140 mm en er is een optie om hem te bestellen met een Nvidia RTX 3080 Founders Edition vooraf ge├»nstalleerd. Het metalen chassis van 210 mm x 365 mm x 150 mm heeft een capaciteit van 10 liter, wordt geleverd met een voeding van 750 W en maakt gebruik van actieve koeling. Er zijn 4 USB-A 3.2-poorten en 2 Thunderbolt 3-poorten, evenals ingebouwde Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.0 Razer zegt dat het kleine formaat is ontworpen om mee te nemen naar toernooien en LAN-party’s of om gewoon bureauruimte vrij te maken.

Je zult die attributen echt moeten waarderen om de Tomahawk het waard te maken, want het is niet verwonderlijk dat het niet goedkoop is. Razer heeft het geprijsd op $ 2.400 voor het basismodel zonder een discrete GPU of $ 3.200 met een RTX 3080; voorbestellingen zijn geopend in de VS, maar het is momenteel vermeld als niet op voorraad.

READ  Sonic Prime concept art lekt, Sonic the Hedgehog's Shatterverse nummer verschijnt
Written By
More from Lesley Curry

Black Friday 2020 AirPod-deals: AirPods Pro zakt binnenkort naar $ 169, standaard AirPods nu voor $ 119

Dit verhaal maakt deel uit van Kerstcadeaugids 2020, De cadeauselectie van CNET...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *