De moeilijk te vinden PS5 en RTX 3090 hebben elk gedurfde overvallen geïnspireerd

Het kerstinkopenseizoen 2020 wordt bepaald door hoe moeilijk het is om consoles zoals de PS5 en GPU’s zoals de GeForce RTX 3090 te kopen, waardoor sommige mensen andere, minder legale methoden gebruiken om beide producten te krijgen. Bots zijn verantwoordelijk voor een aantal consoles die worden doorverkocht, maar diefstal is blijkbaar een andere bron.

Ongeveer $ 340.000 aan GeForce RTX 3090 GPU’s werden gestolen van MSI, volgens Tom’s Hardware. Dat komt neer op 40 containers van de populaire kaarten, gebaseerd op de vertaling van een intern document van MSI ingebed in de onderstaande tweet.

De GeForce RTX 3090 bevindt zich aan de bovenkant van de lijn van Nvidia voor $ 1.499, en verkoopt vaak voor honderden dollars meer op eBay, wat genoeg motivatie lijkt om ze te stelen. Wat minder duidelijk is, is hoe deze kaarten zijn gestolen. Tom’s Hardware zegt dat de communicatie van MSI videobewaking en inspecties van elke vrachtwagen noemt als de belangrijkste beveiliging voor GPU’s die vanuit magazijnen worden verzonden. Dit heeft MSI ertoe gebracht te geloven dat “insiders” van het bedrijf de dieven zijn, maar er is geen andere informatie verstrekt dan dat document in de tweet, die is gedateerd op vrijdag 4 december.

Aan de PS5-kant is bij diefstallen in het VK een methode betrokken die lijkt veel dramatischer en gevaarlijker. In een manoeuvre De tijden verwijst naar een “rollover”gebruiken dieven auto’s, één voor een bestelwagen en één erachter, om de vrachtwagen van voren af ​​te remmen en de achterkant te openen terwijl ze op de motorkap van de auto staan ​​die volgt. Deze methode vereist naar verluidt enige voorkennis over wat er werkelijk in een bepaalde truck zit, maar De tijden zegt dat het dit jaar 27 keer is gebruikt, en dat het in frequentie toeneemt omdat vakantiezendingen steeds duurdere producten gaan vervoeren. Je kunt een voorbeeld van een “rollover” zien in een video uit Roemenië hierboven.

READ  De nieuwe privacyverklaring van Apple stelt dat Thanos niet meer bestaat

Bij een andere waarschijnlijke diefstal ontvingen Amazon PS5-kopers luchtfriteuses, kattenbakvulling en andere huishoudelijke voorwerpen in plaats van de console. IGN vond een verzameling klanten die een “PS5” -doos met opnieuw verzegelde tape ontvingen die anders was dan de traditionele zwarte versie van het Prime-merk. Gesprekken met huidige Amazon-medewerkers suggereerden dat het erg moeilijk zou zijn om PS5’s uit een Amazon-magazijn te smokkelen, maar het is mogelijk dat de consoles zijn overgeschakeld van de bestelwagens. IGN‘s volledige odyssee is het lezen waard, maar vanaf nu getroffen klanten ontvangen echte PS5’s, en de schuldigen blijven onbekend.

Om op dit moment een PS5- of GeForce RTX-kaart te krijgen, moet je omgaan met hogere prijzen dan waar beide producten voor worden verkocht. Aangezien je er niet zomaar een in een winkel kunt kopen, de echte prijzen zijn geen $ 499 voor een PS5 en $ 1499 voor een GeForce RTX 3090, maar wat ze kosten bij wederverkoop. We zagen de gemiddelde prijzen van de PS5 $ 1024 en de GeForce RTX 3090 gemiddeld $ 2.076 toen we voor het laatst eBay ondervroegen. U kunt beginnen te zien waarom beide producten het doelwit van dieven zijn geworden.

Als er naast ‘niet stelen’ een les te leren is, dan is het dat verkopers en fabrikanten manieren moeten bieden om het te maken pre-orders en verkoop eerlijker. De pandemie heeft gevolgen voor het aantal consoles en grafische kaarten dat veilig kan worden vervaardigd, maar het creëren van schaarste met een beperkte voorraad verergert het probleem alleen maar. Totdat er een eenvoudigere methode is om een ​​aankoop te garanderen, zullen doorverkoop en af ​​en toe een diefstal die dit helpt gebeuren, doorgaan.

READ  Fortnite's Chapter 2 seizoen 4 Marvel filmische en Battle Pass-trailer

Written By
More from Lesley Curry

Bekijk Battlefield hier om 11 uur ET

EA en DICE zijn klaar om te leveren Volgende Battlefield-game Na drie...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *