De nieuwe bètaversie van de PS5-systeemsoftware voegt twee van de meest gevraagde functies van gebruikers toe

Sony is begonnen met het testen van een software-update die enkele belangrijke functies toevoegt waar gebruikers bijna twee jaar geleden om hebben gevraagd. Hoewel er veel updates in deze update zitten – een van de belangrijkste sinds de PS5 voor het eerst werd uitgebracht – vallen twee functies op.

De eerste is dat de PS5 nu 1440p-uitvoer via HDMI ondersteunt. Voorheen ondersteunde het 720p, 1080i, 1080p en 4K, aangezien dit de meest populaire tv-resoluties zijn. Maar veel gamers wilden dat de PS5 op 1440p-desktopcomputerschermen zou draaien – iets dat zowel Xbox als (uiteraard) gaming-pc’s al lange tijd ondersteunen. Helaas lijkt de uitvoer van de PS5 op 1440p geen VRR te ondersteunen zoals de 1080p en 4K, wat het doel voor een bepaalde subset van gebruikers zou kunnen verslaan.

Er zijn nogal wat games op de console die goed passen bij 1440p, vooral omdat 1440p de werkelijke resolutie was voor veel PS4 Pro-games, en het is een veelgebruikte resolutie voor 60fps of 120fps prestatiemodi voor sommige PS5-games. Games die native 1440p ondersteunen, worden nu uitgevoerd.

Maar voor games die doorgaans 4K halen, zegt Sony dat het “kan profiteren van verbeterde anti-aliasing door ultralage downsampling om tot 1440p uit te voeren.”

De andere belangrijke functie zijn eigenlijk gamemappen. Dit is iets dat de PS4-systeemsoftware heeft geïntroduceerd, maar dit is de eerste keer dat de PS5 hetzelfde doet. Sony noemt ze “Game Lists” en je kunt ze maken vanuit de lijst “Your Collection”. U kunt maximaal 15 menu’s hebben, elk met maximaal 100 spellen. En het maakt niet uit of de game die je wilt toevoegen een schijf, een downloadtitel of een stream is: ze werken allemaal.

Het is moeilijk om het zeker te weten van alleen Sony-blogpost, maar deze mappen verschijnen alleen in het gedeelte Uw groep – niet in de vastgezette weergave of het startscherm. Als je voornamelijk je games beheert en ze vanuit deze weergaven speelt, heb je misschien niet zoveel geluk. We zullen moeten afwachten om het zeker te zien.

Andere nieuwe functies in de systeemsoftware-update zijn: een dialoogvenster voor het vergelijken van stereo- en 3D-audio met een koptelefoon; Een eenvoudige manier om in je huidige activiteit te springen in games die de PS5-activiteitsinterface ondersteunen; De mogelijkheid om te vragen dat je scherm wordt gedeeld met iemand in je groep; Een nieuwe melding waarmee je direct kunt deelnemen aan de games die zijn gestart door leden van je groep; Een optie om direct de profielen van nieuwe vrienden te bekijken; Een manier om stickers of spraakberichten naar mensen te sturen in een kaartspel van een basisspel.

De nieuwe functies zijn nu beschikbaar voor bètatesters, maar helaas alleen voor bètatesters. Sony zegt dat het van plan is om het later dit jaar voor alle gebruikers uit te rollen.

READ  Amazon voegt de stemmen van Shack en Melissa McCarthy toe aan Alexa
Written By
More from Lesley Curry
Review: is de Porsche 911 Turbo S uit 2021 gewoon te perfect?
De Porsche 911 Turbo S behoeft eigenlijk geen introductie. Het is lang...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *