De nieuwe materiaalontwerptaal van Google komt ook naar Chromebooks

Hoewel Google I / O Keynote vol zat met nieuwe services, vorderingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en verbazingwekkende technologieën zoals LaMDA die gesprekken met Pluto mogelijk maken, waren er verborgen klompjes voor Chromebook-gebruikers als je er twee uur lang last van had. Een van de grootste delen van de presentatie was Android 12 en de nieuwe Material You-taal die in de herfst met dit platform op Pixel-telefoons zal debuteren. Het is mooi, soepel en in hoge mate aanpasbaar.

Materiaal dat ook naar Chrome OS komt

Als je goed oplet, zul je merken dat deze nieuwe ontwerptaal ook voor Chromebooks onderweg is. Zoals het er nu uitziet, delen Chrome OS en Android hier en daar enkele overeenkomsten, maar de ontwerptalen voor elke gebruikersinterface zijn anders en enigszins anders. De afgelopen jaren zijn ze dicht bij elkaar gegroeid, maar er zijn nog steeds zeer duidelijke verschillen tussen de twee.

Advertenties

Met Material You bestaat de kans dat Chrome OS een beetje verfbeurt krijgt om er veel beter uit te zien en aan te voelen in overeenstemming met Android 12. Het is moeilijk te zeggen welke delen daadwerkelijk zullen verschijnen wanneer dit allemaal wordt gestart, maar ik hoop dat de paletaanpassingen, schakelaars, knoppen, meldingen en schuifregelaars zijn dat allemaal. In onze Chromebooks. Ik weet niet dat Chrome OS en Android hetzelfde zouden moeten zijn, maar ik ben dol op het idee dat er in de toekomst een uniforme gebruikersinterface zal zijn en ik kan niet wachten om te zien hoe Chrome OS eruit zal zien met een deel van deze nieuwe ontwerptaal klom aan boord. Het moet heel mooi zijn.

READ  Mogen we in maart nieuwe shoots hebben?

Written By
More from Lesley Curry

Tapatalk is uit de Google Play Store gehaald

Tapatalk was in de afgelopen jaren een ongelooflijk populaire Android-app, omdat het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *