De nieuwe WebGPU van Chrome belooft ‘een nieuwe dageraad voor webafbeeldingen’

Na jaren van ontwikkeling verschijnt binnenkort een nieuwe webgraphics-API genaamd WebGPU in Chrome en andere browsers op zowel desktop- als mobiele platforms.

vergeleken met wat er vandaag beschikbaar is (WebGL), WebGPU Het zal ontwikkelaars en applicaties toestaan Toegang “De meest geavanceerde GPU-functies en biedt eersteklas ondersteuning voor algemeen computergebruik op de GPU.” de laatste Maakt en leidt tot een 3x verbetering in gevolgtrekkingen van machine learning-modellen.

Google Meet gebruikt bijvoorbeeld machine learning om de gebruiker van de achtergrond te scheiden. Door machine learning in de WebGPU uit te voeren, wordt deze sneller en energiezuiniger, waardoor (1) deze mogelijkheden kunnen worden doorgesijpeld naar goedkopere, gemakkelijker toegankelijke gebruikershardware en (2) complexere en krachtigere modellen.

WebGPU Chrome

Wat het display betreft, prijst Google “belangrijke voordelen, zoals een aanzienlijke vermindering van de JavaScript-werklast op dezelfde grafische afbeeldingen”. Andere voorbeelden zijn onder meer:

  • Verbetering van bestaande 3D JavaScript-bibliotheken zoals Babylon.js en Three.js met nieuwe weergavetechnologie├źn (op deeltjes gebaseerde berekening, meer populaire nabewerking, …) en offloading naar dure GPU-berekeningen die momenteel op de CPU worden uitgevoerd (uitvoering , het transformeren van gepolijste vormen, … ).
  • Nieuwere game-engines naar het web verplaatsen, waardoor de engines meer geavanceerde weergavefuncties kunnen tonen. De WebGL-export van Unity gebruikt bijvoorbeeld de laagste engine-functieset, maar WebGPU kan een hogere functieset gebruiken.
  • Nieuwe klassen applicaties naar het web verplaatsen: veel productiviteitsapplicaties ontlasten computationele bewerkingen naar de GPU en hebben WebGPU-ondersteuning nodig voor wereldwijde berekeningen.

Een van de doelen is om “applicaties draagbaar te maken voor verschillende gebruikerssystemen en browsers”. Het zal als eerste beschikbaar zijn in Chrome 113 (momenteel in stabiele b├Ęta en deze maand) op Macs, Windows-apparaten met Direct3D 12-ondersteuning en ChromeOS-apparaten met Vulkan-ondersteuning. Het zal later beschikbaar zijn op Android en Linux, terwijl Safari En Vuur Vos Het is ook van plan om het te ondersteunen.

READ  DaVinci Resolve bijgewerkt met ondersteuning voor M1 Pro en M1 Max

WebGPU is sinds 2017 in ontwikkeling met bijdragen van Mozilla, Apple, Intel en Microsoft.

Deze eerste release van WebGPU dient als bouwsteen voor toekomstige updates en verbeteringen.

Van PWA’s tot WebAssemblageGoogle is een groot voorstander geweest van een krachtiger web en WebGPU zet dat werk voort.

FTC: We gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. meer.

Written By
More from Lesley Curry
.hack Twentieth Anniversary Series Trailer
Bandai Namco Een trailer uitgebracht om te vieren hacken De twintigste verjaardag...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *