Square Enix-games draaien niet op Xbox, niet vanwege Sony

Sony wordt er al lang van beschuldigd de hoofdschuldige te zijn Square Enix-spellen hebben de neiging om de Xbox over te slaan. Hoewel het waar is dat PlayStation vaak getimede exclusieve deals sluit met de uitgever, suggereert een nieuw rapport – ironisch genoeg van een fansite van Microsoft – dat er meer aan de hand is.

Waarom Square Enix-games de Xbox misschien overslaan

exclusieve deals terzijde, Windows CentraalJez Corden van The Corporation beweert te hebben vernomen dat er iets “functioneel mis” is gegaan tussen Microsoft en Square Enix.

De uitgever heeft onlangs een Final Fantasy Pixel Remaster-collectie aangekondigd voor alle platforms behalve Xbox, en hoewel Octopath Traveler eerder werd uitgebracht op Xbox Game Pass, lijkt het vervolg van deze game de platforms van Microsoft over te steken.

Corden zei niet wat er precies mis is gegaan tussen Square Enix en Microsoft, maar V.T Antwoord In een Twitter-commentaar suggereerde hij dat het probleem aan de kant van Microsoft ligt in plaats van aan Square Enix.

Square Enix heeft in het verleden zelfs een gezonde relatie met Microsoft gehad. Het bedrijf tekende een beroemde, tijd-exclusieve deal voor een jaar voor Rise of the Tomb Raider – een game uit een franchise die al lang verbonden is met PlayStation. We hebben Outriders ook zien landen op Xbox Game Pass. Wat er tussen de twee is veranderd, is een raadsel.

Interessant is dat Microsoft bij wetgevers heeft geklaagd dat Sony de reden is waarom populaire Japanse games (lees: Final Fantasy) niet op Xbox worden uitgebracht.

READ  De beroemde James Bond-game keert mogelijk terug naar Microsoft Xbox: Report

Written By
More from Vanessa Hale
Dagelijkse aanbiedingen: Labor Day-kortingen op Xbox Game Pass en PS5-opslag
Het Labor Day-weekend is bijna voorbij, maar op het laatste moment doken...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *