De nieuwe Xbox is een lokaas voor ‘the Netflix of games’

De nieuwe Xbox Series S is alles wat je verwacht van een nieuwe gameconsole: sneller, krachtiger en met een nieuw, fris ontwerp. Dit model verschijnt gelijktijdig met het eerder geopenbaarde Xbox-serie X. De laatste draait games op 4K-televisies en zou $ 499 kosten, terwijl de Series S lagere resoluties heeft, maar een zeer redelijke prijs heeft: slechts $ 299.

Dit is de vierde keer dat Microsoft een nieuwe generatie gameconsoles presenteert. Het wordt een vertrouwde cyclus, waar ook bedrijven als Nintendo en Sony gebruik van maken: af en toe brengen ze nieuwe gameconsoles uit, die moeten worden aangeschaft om de nieuwste games te blijven spelen.

Beter ontmoette Game Pass Ultimate

Dit keer lijkt Microsoft echter te kiezen voor een iets andere strategie. De laatste trailer voor de nieuwe gameconsole verandert halverwege in een advertentie voor de abonnementsservice van Microsoft. De console “wordt nog beter met Game Pass Ultimate”, kopt Microsoft.

Microsoft investeert al een tijdje in Game Pass. Klanten krijgen voor een vast bedrag per maand toegang tot een bibliotheek met meer dan honderd games. De nieuwste exclusieve Xbox-titels zijn vaak meteen beschikbaar, waardoor gamers geen 60 tot 70 euro meer hoeven te investeren in een nieuwe titel.

Goedkoopste apparaat

“We proberen niet meteen een enorme winst te maken”, vertelde Xbox-marketingbaas Aaron Greenberg deze zomer Gamespot. “We hadden een keuze: focus op winst, of klanten zoveel mogelijk waarde bieden. Zij worden dan fans die bij ons blijven.”

De nieuwe Xbox Series S is de goedkoopste Xbox van de volgende generatie om een ​​Game Pass-abonnement aan te schaffen. Een lage prijs is ook nodig om de spelservice bij de man te krijgen: klanten weten immers dat ze na aanschaf van de console een vast maandelijks bedrag moeten betalen.

READ  Hoe New York het duur maakte om haarstylist te worden

Consoles naar de cloud

Sinds kort is het zelfs mogelijk om de games vanuit de cloud naar een Android-telefoon te streamen – de komst van een iPhone-versie wordt door Apple tegengehouden. Een nieuwe Xbox is door deze streamingoptie niet meer nodig: Microsoft kan simpelweg zijn hardware upgraden in datacenters en games een stukje mooier maken.

De Series S is perfect om mensen aan boord te krijgen voor dat plan. Voor het streamen van games is een snelle internetverbinding vereist, en niet iedereen is er van overtuigd dat deze technologie klaar is voor algemeen gebruik. Gamers die bang zijn voor problemen, kunnen een Series S kopen om hun abonnementsgames te downloaden en lokaal te spelen.

Een toekomst zonder gameconsoles

Maar aangezien streaming is inbegrepen, kunnen ze proberen hoe goed dat werkt. En ooit, als het internet wereldwijd snel genoeg is, zal het goed genoeg werken voor de meeste Xbox-bezitters. Al die mensen die in de Xbox Series S zijn gestapt, zijn dan klaar om nooit meer een gameconsole te kopen. De cyclus is dan eindelijk voorbij.

Tenminste, als het allemaal lukt voor Microsoft.

Bastiaan Vroegop, redacteur Bright

Written By
More from Lesley Curry

Samsung Leak onthult verbluffende nieuwe Galaxy-smartphones

Samsung Galaxy S21 gaat komen verrassend snel aan en niet alleen heeft...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *