De nieuwste PlayStation 5-update heeft eindelijk manieren toegevoegd om de invoervertraging te verminderen, maar het zal waarschijnlijk nog niet veel betekenen om gamers te bestrijden.


PlayStation 5 blijft hierdoor de serieuze vechtgame-community irriteren Consistent hogere input lag uit de concurrentie, maar het lijkt erop dat Sony dat eindelijk probeert te bestrijden … in ieder geval een klein beetje.

De laatste paar firmware-updates voor PS5 hebben de mogelijkheid toegevoegd om te gebruiken Variabele verversingssnelheid en Auto Low Latency Mode, die er op papier goed uitziet, hoewel het waarschijnlijk geen invloed zal hebben op de spelers die momenteel vechten.

Voor degenen die niet weten wat het is, VRR synchroniseert in feite de framesnelheid van het spel met hun scherm, wat erg handig is voor het elimineren van schermscheuren en merkbare framedrops.


volgens digitale gieterijVRR kan ook de invoerlatentie verminderen, maar het is niet het belangrijkste gebruik van de functie.


De technische experts zeggen in hun video dat we hebben opgenomen dat een variabele verversingssnelheid het meest geschikt is voor games die moeite hebben om een ​​stabiele framesnelheid te behouden of games die zijn gepatcht om frames te ontgrendelen of te versterken.


Aangezien dit in de meeste gevallen niet echt van toepassing is op vechtspellen, is het enige echte potentiële voordeel de lichte vermindering van de invoervertraging.
READ  Pokémon Legends: Arceus krijgt een nieuwe promo van zes minuten

Auto Low Latency Mode is in wezen een meer verfijnde versie van de Game Mode die op veel tv’s wordt aangetroffen, die werkt zoals de naam doet vermoeden en meer verwerkingskracht geeft om vertraging te verminderen (misschien ten koste van de resolutie).


Er is gemeld dat variabele verversingssnelheid compatibel is met FreeSync- en G-Sync-monitoren, maar een groot nadeel houdt het voor veel / de meeste gamers tegen.


Zowel VRR als ALLM vereisen het gebruik van HDMI 2.1-ingangen, wat nog vrij duur is voor monitoren en tv’s (hoewel dit ook geldt voor de Xbox Series X|S).


De goedkoopste monitoren die we nu kunnen vinden met HDMI 2.1 zijn minstens $ 700, en je betaalt ook minstens dat bedrag voor een tv met de nieuwe ingang.


Dit voorkomt dat toernooien en veel spelers profiteren van de mogelijke vertragingsreductie.


Hoe het gamen beïnvloedt, varieert ook in titel per titel, en we kunnen nog niemand vinden die het verschil heeft ervaren in vechtgames met VRR of low-latency-modus.


Het andere grote nadeel is dat deze toegevoegde functies niet werken met PlayStation 4-games die werken via achterwaartse compatibiliteit, en dit zijn de vechtersversies die sowieso altijd een lagere invoervertraging hebben.


Als je al een scherm met HDMI 2.1 hebt, is er geen reden om deze nieuwe opties niet op zijn minst op de PS5 te proberen, maar het lijkt erop dat gamers moeten wachten op updates voor de game en hopelijk het systeem meer brengen . Compatibel met andere consoles/pc.

READ  Verkiezing voor 2020: Uit de peilingen blijkt dat Biden 100 dagen na een ongekende verkiezing een duidelijke favoriet isLeave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *