De Notre Dame trekt zich terug uit het eerste Trump-Biden-debat

De Notre Dame trekt zich terug uit het eerste Trump-Biden-debat

De commissie die de vierjaarlijkse presidentiële debatten houdt, zegt dat de eerste van de drie geplande confrontaties dit najaar tussen president Trump en voormalig vice-president Joe Biden van Indiana naar Ohio wordt verplaatst nadat de Notre Dame zich als gastheer had teruggetrokken.

De Commissie over presidentiële debatten (CDP) kondigde maandag aan dat het debat van 29 september nu mede wordt georganiseerd door Case Western Reserve University en Cleveland Clinic en wordt gehouden op de Health Education Campus (HEC) in Cleveland, Ohio.

De beweging kwam na de Notre Dame University in South Bend, Indiana trok zich terug als gastheer van het eerste presidentsverkiezingendebat.

De Notre Dame trok zich terug vanwege gezondheidsproblemen door het houden van een presidentieel debat en vanwege grote persoonlijke bijeenkomsten tijdens een pandemie van het coronavirus, aldus de school.

Na overleg met de volksgezondheidsfunctionarissen nam de president van de school, ds. John Jenkins, wat hij noemde “deze moeilijke beslissing omdat de noodzakelijke gezondheidsvoorzorgsmaatregelen de educatieve waarde van het organiseren van het debat op onze campus sterk zouden hebben verminderd.”

Het debat is het tweede door de CPD gesponsorde debat dat wordt georganiseerd door Case Western Reserve University. In 2004 was de school de locatie van de vice-presidentiële confrontatie tussen vice-president Dick Cheney en de democratische vice-presidentskandidaat senator John Edwards.

De commissie wees er ook op dat de Cleveland Clinic dit najaar dienst doet als adviseur voor de beveiliging van de CPD voor alle vier de debatten.

Vorige maand kondigde de commissie het tweede presidentiële debat aan – gepland voor 15 oktober – in Miami, Florida in het Adrienne Arsht Center for the Performing Arts in Miami-Dade County. De CPD maakte de overstap nadat de oorspronkelijke gastheer – de Universiteit van Michigan – zich terugtrok vanwege gezondheidsproblemen tijdens de pandemie.

READ  PM Modi Adresses 'conclaaf over transformationele hervormingen in het hoger onderwijs onder nationaal onderwijsbeleid: Top 5 citaten

De laatste ontmoeting met Biden-Trump is nog steeds gepland op 22 oktober door de Belmont University in Nashville, Tennessee. Het vice-presidentiële debat is gepland op 7 oktober aan de University of Utah in Salt Lake City, Utah.

Biden’s campagne herhaalde vorige maand dat is overeengekomen om deel te nemen aan de drie geplande presidentiële debatten – en bekritiseerde de recente oproep van de Trump herverkiezingscampagne voor meer debatten als een “poging om het onderwerp te veranderen” en “een afleidend‘ debat over debatten ’te creëren. ‘

Het politieke team van de president had opgeroepen tot meer debatten, een eerder begin van de confrontaties dan gepland en inspraak in de keuze van de moderatoren.

Cherie Grzech van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *