MLB op scherp temidden van Marlins coronavirus chaos: ‘Ik ben bang’

MLB op scherp temidden van Marlins coronavirus chaos: 'Ik ben bang'

Nationals-manager Davey Martinez is bang en beoordeelt zijn bezorgdheid op een 12. Dodgers-werper David Price, een van de 14 spelers die zich hebben afgemeld voor dit ingekorte seizoen, gelooft niet dat de sport de gezondheid van de spelers op de eerste plaats zet.

Dat waren de twee grootste reacties op het nieuws dat 13 leden van de Marlins – 11 spelers en twee coaches – in het eerste weekend van het seizoen van 60 wedstrijden positief testten voor het nieuwe coronavirus, wat leidde tot het uitstel van twee wedstrijden op maandagavond. Na hun reeks tegen de Phillies bleven de Marlins in Philadelphia voor aanvullende tests en werd hun thuisopener maandagavond tegen de Orioles afgelast. Dat gold ook voor de wedstrijd van Yankees-Phillies, aangezien de Marlins de afgelopen drie dagen net in het bezoekende clubhuis in Citizens Bank Park hadden doorgebracht.

De 30 honkbalbezitters hadden een geplande telefonische vergadering op maandag, maar er was geen discussie over het annuleren van het seizoen, meldde Joel Sherman van The Post.

“Nu gaan we ECHT kijken of MLB de gezondheid van spelers op de eerste plaats gaat zetten”, twitterde Price maandag. ‘Weet je nog toen Manfred zei dat de gezondheid van spelers PARAMOUNT was ?! Een deel van de reden dat ik nu thuis ben, is omdat de gezondheid van spelers niet op de eerste plaats kwam. Ik zie dat dat niet is veranderd. “

In een interview op MLB Network werd Manfred gevraagd naar de opmerkingen van Price. Hij antwoordde: ‘Ik ben het niet eens met de opmerkingen van David. Ik denk dat zowel voor de MLBPA als voor ons het gezondheidsprobleem opgelost moest worden. Het was voor ons allemaal de belangrijkste. Wat betreft de activiteiten die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden, hebben we de protocollen tot in de puntjes gevolgd. We gingen verder dan die protocollen, in die zin dat we games annuleerden, twee voor de Marlins tot nu toe. We staan ​​open voor het annuleren van extra games als we vinden dat het nodig is om onze spelers te beschermen. “

READ  Diablo Immortal verdient $ 1 miljoen per dag, blijkt uit gegevens

Martinez uitte zijn bezorgdheid, niet alleen voor zichzelf en zijn gezin, maar voor iedereen die bij het spel betrokken was. Hij behandelde afgelopen september hartproblemen en maakt zich zorgen over wat er zou kunnen gebeuren als de uitbraak in de Marlins een teken is van wat er gaat gebeuren als het honkbal doorzet. Hij maakt zich ook zorgen over het reizen naar Miami, een hotspot van COVID-19, volgend weekend om het op te nemen tegen de Marlins, en hoopt dat MLB “de juiste beslissing neemt”.

“Ik zal eerlijk tegen je zijn, ik ben bang. Dat ben ik echt, ‘zei hij maandag tijdens een Zoom-oproep met verslaggevers. ‘Ik ga vanaf hier [Nationals Park], thuis, hier terug, elke dag. Dat is alles wat ik doe. Ik was mijn handen – ik ging van 47 keer per dag naar waarschijnlijk 99 keer per dag. Draag mijn masker overal waar ik ga. Maar er is altijd die zorg. Je weet het niet – op dit moment weet je vanwege mijn hartaandoening niet wat er met me gebeurt als ik het krijg. Dus ik moet extra voorzichtig zijn. ‘

Andere managers uitten vergelijkbare zorgen, waarbij Kevin Cash van de Rays zei dat hij er beter voor moet zorgen dat zijn spelers sociaal afstand nemen tijdens wedstrijden, zelfs in het geval van een walk-off overwinning. Angels pitching coach en voormalig Mets-manager Mickey Callaway gaf toe dat de situatie in Marlins alleen maar de zenuwen van iedereen die bang is om het virus te krijgen, vergroot. Er waren spelers, zoals de Tigers ’Jody Mercer en Cameron Maybin, die zeiden dat ze verwachtten dat zoiets zou gebeuren, en geloofden dat het een kwestie is van iedereen die het protocol van MLB volgt om een ​​andere Marlins-situatie te vermijden.

READ  Het antwoord van Wordle vandaag #286: vrijdag 1 april

Iedereen is het er echter over eens dat de virusnummers van de Marlins een herinnering zijn aan wat er met elk team kan gebeuren.

‘Mijn bezorgdheid ging van ongeveer een acht naar een twaalf’, zei Martinez. “Ik bedoel, dit ding kan het echt – het komt thuis nu je ziet dat een half team besmet raakt en van de ene stad naar de andere gaat.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *