De ontwikkeling van Fable 4 begon slechts een jaar na de sluiting van Lionhead

Het is lang geleden dat fans iets hoorden over de nieuwe Fable-reboot, die momenteel in ontwikkeling is bij Forza Horizon 5 studio Playground Games – nadat de makers van Fable Lionhead Studios in 2016 stopten. Volgens een ontwikkelaar die aan Fable 4 werkt, game was in de maak. Al minstens vier jaar – wat betekent dat de ontwikkeling kort na de sluiting van Lionhead begon.

Na het annuleren van ambitieuze Fable Legends in 2016, besloot Microsoft tegelijkertijd Black & White en Fable Lionhead Studios te sluiten. Geruchten over een mogelijke Fable 4-game met nieuwe ontwikkelaar Playground Games begonnen rond 2018 te verschijnen voordat uiteindelijk werd bevestigd dat het daadwerkelijk in juli 2020 gebeurde.

Aangezien de Fable-reboot niets anders heeft uitgebracht dan een CGI-teaser en nauwelijks nieuws in meer dan een jaar, is het gemakkelijk om aan te nemen dat het nog nieuw in ontwikkeling is. Volgens de hoofdingenieur van Playground Games is Fable 4 echter al minstens vier jaar in de maak.

Ontwikkelaar Tom -deltaflux op Twitter – postte zijn felicitaties vanuit Playground voor het feit dat hij daar vier jaar heeft gewerkt, wat Tom definieerde als “vier jaar werken aan Fable”. Hoewel het goed nieuws is dat Fable verder is gegaan dan velen dachten, betekent dit dat de ontwikkeling in 2017 begon – slechts een jaar nadat Microsoft Lionhead, de makers van de serie, had uitgeschakeld.

Er is nog steeds weinig te doen met Fable 4, en in ieder geval heeft Xbox-baas Phil Spencer bevestigd dat Playground de lichtere toon van de serie zal voortzetten. “Fable is altijd een beetje cooler en een beetje meer Brits geweest, denk ik, en ik denk dat Playground het daar zal houden.” Hij zei ook dat het vóór Elder Scrolls VI uitkomt, maar nogmaals, het zijn waarschijnlijk de meeste games.

READ  Epic Games Store lanceert Black Friday-uitverkoop • Eurogamer.net

{“Scheme”: {“page: {“content”: {“title: “Fable 4 begon met de ontwikkeling slechts een jaar nadat Lionhead werd gesloten”, “type”: “news”, “category”: “fable-4″ ” } , “user”: {“loginstatus”: false}, “game”: {“publisher”: “Microsoft”, “genre”: “RPG”, “title”: “Fable 4”, “genres”:[“RPG”]}}}}

Written By
More from Max Mcgee
Breken: SS Rajamouli en familie testen Covid positief
SS Rajamouli’s familieTwitter De gevierde filmmaker SS Rajamouli heeft onthuld dat hij...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *