Final Fantasy 14-regisseur geeft ‘egoïsme’ de schuld van het uitstellen van Endwalker-uitbreiding met twee weken • Eurogamer.net

Square Enix heeft de Endwalker-uitbreiding van Final Fantasy 14 met twee weken uitgesteld.

in een Opmerking voor spelersProducer en regisseur Naoki Yoshida heeft zich verontschuldigd voor de vertraging, aangezien de langverwachte uitbreiding is uitgesteld van de oorspronkelijke releasedatum van 23 november tot 7 december.

‘Het spijt me echt,’ zei Yoshida.

Endwalker early access begint nu op 3 december, voordat het op 7 december wordt gelanceerd. Patch 6.01 wordt op 21 december uitgebracht. Patch 6.05 staat gepland voor 4 januari.

De nieuwe lanceringstrailer is hieronder:

Yoshida zei dat het zijn “egoïsme” was dat de vertraging veroorzaakte.

Hij gaf toe dat “de grootste factor achter de wijziging van de releasedatum mijn eigen egoïsme als gameregisseur is”.

“Sinds ik ben aangesteld als verantwoordelijke voor de originele FF14, heb ik de afgelopen 11 jaar de ontwikkeling en activiteiten van FF14 voortgezet, terwijl ik er altijd naar streefde om mijn positie als producent die toezicht houdt op het project en de manager die verantwoordelijk is voor ontwikkeling in evenwicht te houden. Ik was van plan om in de dezelfde manier waarop we de laatste ontwikkelingsfasen Endwalker naderden.

“Zoals ik eerder in interviews en tijdens live-uitzendingen heb vermeld, zal Endwalker het grootste uitbreidingspakket in de geschiedenis van FFX14 zijn. Het was een enorm project, maar we begonnen aan de ontwikkeling volgens plannen die ons in staat zouden stellen het op tijd te plaatsen voor de oorspronkelijk geplande release datum, ook al is het Toegegeven, alles zal binnen handbereik zijn.

Toen we echter het einde van de ontwikkeling naderden en overal aan meededen — van missies tot gevechtsinhoud en dergelijke — kon ik mijn wens om de kwaliteit van Endwalker verder te verbeteren niet bedwingen, vooral omdat dit uitbreidingspakket het eerste grote hoogtepunt van evenementen markeert. tot nu toe in FF14.

“Zelfs als we verder kijken dan de Endwalker, zal het verhaal van FF14 nog lang doorgaan en we hopen meer plezierige ervaringen in de game te brengen. Dit was echter precies omdat Endwalker de eerste grote saga voltooide die vond dat ons team moest pushen onszelf tot de ‘limieten’ die ik me had voorgesteld.

“Als gevolg hiervan zijn we vastbesloten gebleven om ons aan te passen aan de kleinste nuances en ervoor te zorgen dat ons schrijven zelfs de fijnste punten in het brede en complexe verhaal van de afgelopen 11 jaar sinds de originele FF14 dekt, om ervoor te zorgen dat iedereen ten volle van het avontuur geniet. in Endwalker.

“Helaas was het resultaat hiervan dat we in een situatie belandden waarin we de tijd die nodig was voor de laatste QA-controles verkortten, omdat ik deze tijd besteedde aan aanvullende verbeteringen.

“In dit tempo was er een groter risico dat we de releasedatum zouden halen zonder ‘stabiliteit’ als een vorm van kwaliteit te garanderen, en om die reden heb ik besloten de release op dit moment uit te stellen. Ook verwachtte ik aanzienlijke hoeveelheden jam in alle spelwerelden, ik voelde dat het zelfs in dit opzicht niet gepast zou zijn voor ons om de uitbreiding te bewerken met ons gebrek aan goede ‘stabiliteit’. Het spijt me echt.

“Als ik terugkijk op mijn carrière, heb ik tot nu toe de eerder aangekondigde releasedatum niet teruggeschoven (hoewel ik een release heb verschoven van de lente naar de vroege zomer…), en toen ik ook bedacht dat veel spelers al regelingen hadden getroffen zoals het nemen van vrije dagen aan het werk ter voorbereiding op de oorspronkelijke releasedatum, twijfelde ik enorm tussen de grootte van het uitbreidingspakket of zelfs de inhoud in delen uitbrengen.Als zodanig vraag ik u nederig om mij te vergeven voor de beslissing die ik heb genomen. “

Yoshida zei dat hij er zeker van is dat Endwalker nu klaar zal zijn om te krabben wanneer het volgende maand uitkomt.

“Ik wil nogmaals mijn oprechte excuses aanbieden voor het ongemak dat onze spelers en teamgenoten hebben veroorzaakt door mijn persoonlijke tekortkomingen”, voegde Yoshida eraan toe. “Ik bied mijn oprechte excuses aan voor deze beslissing.

“We zullen ons best blijven doen om u de beste ervaring te bieden, niet alleen in Endwalker, maar met meer updates en inhoud die zullen volgen, zodat uw vertrouwen stap voor stap wordt hersteld.”

READ  Pixelgrootte 6a is kleiner volgens het laatste lek
Written By
More from Lesley Curry
PS5 zal straks geen oudere games spelen dan de PS4
PlayStation 5 (Afbeelding: Sony) Eind dit jaar kunnen we aan de slag...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *