De Pakistaanse cricketspeler Wasim Akram noemt IPL het grootste crickettoernooi ter wereld

De Pakistaanse cricketspeler Wasim Akram noemt IPL het grootste crickettoernooi ter wereld

Dossierfoto van voormalig Pakistaanse snelle bowler, Wasim Akram.Reuters

De voormalige Pakistaanse aanvoerder Wasim Akram benadrukte onlangs de verschillen tussen de Indian Premier League (IPL) en de Pakistan Super League (PSL) en verklaarde dat het het beste geld ter wereld is voor het belangrijkste binnenlandse T20-toernooi van India.

Akram loofde ook de Board of Control of Cricket in India (BCCI) voor het herinvesteren van het door IPL gegenereerde geld in eersteklas cricket en volgens hem heeft India de afgelopen tijd goede, zelfverzekerde spelers weten te vinden.

Akram op IPL

“Er is nu een verschil (tussen IPL en PSL). In de afgelopen vijf tot zes jaar is er een groot verschil geweest. Ze hebben veel geld binnengehaald. IPL is het grootste crickettoernooi ter wereld”, vertelde Akram aan Tanveer Ahmed op het YouTube-kanaal van laatstgenoemde Tanveer Says.

“Het budget van een team is slechts rond de 60-80 Cr om spelers te kopen … Indiase valuta … verdubbelt in onze valuta. Dus als er winst wordt gemaakt met dat soort geld, investeert BCCI het terug in eersteklas cricket.”

“De meeste spelers in de IPL hebben hun persoonlijke coaches, zoals Praveen Amre. Ze hebben zulke voormalige cricketspelers aangenomen die goede coaches zijn geworden. Je kijkt naar hun batsmen, ze spelen met zoveel zelfvertrouwen. Het systeem is compleet anders ,” hij voegde toe.

De 13e editie van de competitie, die in maart werd uitgesteld vanwege de coronaviruspandemie, zal later dit jaar plaatsvinden in de VAE.

Pakistaanse tempo-sensatie Wasim Akram

Pakistaanse tempo-sensatie Wasim Akram glimlacht terwijl hij op de grond ligt tijdens hun oefensessie in het Bangabandhu National Stadium in Dhaka, 08 januari 2002.JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images

IPL-voorzitter Brijesh Patel had vorige week aan IANS bevestigd dat de competitie van dit jaar zal worden gespeeld rond de periode van 19 september tot 8 november en hetzelfde is meegedeeld aan de franchises.

READ  76ers vs Celtics: spelkansen, goknotities en voorspelling voor vrijdagavond

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *