De perssecretaris van het Witte Huis stelt dat de wetenschap aan de kant staat van het openen van scholen

De perssecretaris van het Witte Huis stelt dat de wetenschap aan de kant staat van het openen van scholen
Drew Angerer / Getty Images

Het Witte Huis dringt erop aan dat nieuwe regels voor het rapporteren van Covid-gegevens van ziekenhuizen gaan over “het verkrijgen van meer gegevens, niet minder gegevens”, die beschikbaar worden gesteld aan gezondheidsdeskundigen en het publiek, na een reactie van enkele onderzoekers.

De administratie beval ziekenhuizen om gegevens over coronaviruspatiënten te verzenden naar het Department of Health and Human Services in Washington in plaats van naar de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention in Atlanta, wat sommige experts ertoe aanzette te zeggen dat de verhuizing de CDC ondermijnde en verwarring veroorzaakte.

‘De bedoeling is dat we ervoor moeten zorgen dat er dagelijkse gegevens zijn die aan Dr. [Deborah] Birx en anderen die op de hoogte zijn van veel van onze acties met remdesivir en het identificeren van hotspots, ‘zei perssecretaris Kayleigh McEnany van het Witte Huis tijdens een briefing donderdagmiddag.

McEnany zei dat er twee manieren zijn om gegevens te verzamelen.

“Een daarvan is het nationale netwerk voor de veiligheid van de gezondheidszorg, en dit is een CDC-systeem, en hier rapporteren ziekenhuizen vrijwillig hun gegevens, en ongeveer 81% van de ziekenhuizen rapporteerde hun gegevens. We hebben dus niet nodig dat 81% van de ziekenhuizen hun gegevens rapporteert, we hebben 100% van de gegevens nodig omdat het van cruciaal belang is dat Dr. Birx en anderen de dagelijkse opnames, ICU-gebruik en PBM-nummers ontvangen, en wanneer u slechts 81% krijgt ziekenhuisgegevens, wat betekent dat u 19% van de ziekenhuizen kent waarvan we niet op de hoogte zijn, ‘zei McEnany.

De tweede methode, zei ze, is de “de teletracker-database en dit is een HHS-systeem, en dit werd aanvankelijk gebruikt met het oog op het verlichten van de financiering door de aanbieder, en we vroegen ziekenhuizen om ons te vertellen over hun Covid-opnames, zodat we mogelijke hotspots konden identificeren en het bleek dat deze gegevens uiteindelijk vollediger waren, meer up-to-date waren met informatie, en er dus voor zorgden dat ziekenhuizen het rapporteren aan dit systeem waar we meer volledige gegevens krijgen. ”

READ  Final Fantasy 14-spelers werken al aan de nieuwe ontspannende landbouwmodus

Ze zei dat de verzamelde informatie “volledig open source data is, beschikbaar voor de CDC.”

“Niemand neemt toegang of gegevens weg van de CDC en die gegevens worden routinematig gepubliceerd, zodat het Amerikaanse volk volledig wordt geïnformeerd”, vertelde ze aan verslaggevers. “De CDC-database zijn de openbare gegevens die er zijn geweest. Het blijft openbaar, het moet openbaar zijn. ‘

“Dit gaat erom meer gegevens te krijgen, niet minder gegevens, en ervoor te zorgen dat onze artsen met name die dagelijkse gegevens krijgen,” beweerde McEnany.

Wat achtergrond: CNN meldde eerder Voormalig CDC-waarnemend directeur Dr. Richard Besser zei woensdag dat het omleiden van ziekenhuisgegevens een “stap achteruit” is voor de coronavirusreactie van het land.

“Het is een ander voorbeeld van het buitenspel zetten van CDC. Niet alleen moeten de gegevens naar CDC komen, maar CDC zou elke dag via de media met het publiek moeten praten”, vertelde Besser aan CNN-chef medisch correspondent Dr. Sanjay Gupta in een interview.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *