Ontdek welk land zojuist een bod op de Winterspelen van 2030 heeft aangekondigd

Ontdek welk land zojuist een bod op de Winterspelen van 2030 heeft aangekondigd

Frankrijk is officieel in de race om de Winterspelen van 2030 te organiseren.

Het bod kwam uit de regio’s Auvergne-Rhône-Alpes en Provence-Alpes-Côte d’Azur aankondigen Dinsdag, twee maanden nadat Guy Drouet, lid van het Franse Internationaal Olympisch Comité, suggereerde dat de twee heuvelachtige gebieden een laat deel van de race zouden kunnen zijn.

Rhône-Alpes in Frankrijk was de locatie geweest van drie eerdere Winterspelen, in Chamonix in 1924; Grenoble, in 1968; en Albertville in 1992, en Parijs organiseert de Zomerspelen van 2024.

De organisatie van de Olympische Spelen van 2030 in Frankrijk zal “een geweldige kans zijn om het momentum van de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs in 2024 voort te zetten”, aldus David Lapartenet, voorzitter van het Franse Nationale Olympische en Sportcomité.

Het biedt ook “fantastische vooruitzichten voor de Franse sport en onze atleten”, zei Lapartente.

Volgens een vertaald persbericht van het Franse Olympisch Comité zal in juli contact worden opgenomen met het IOC om “een stadium van formele dialoog met het IOC en zijn comité te openen voor toekomstige gaststeden met het oog op het indienen van een kandidatuur” voor 2030.

In het persbericht stond dat het bod in september zou worden beoordeeld door Franse Olympische en Paralympische functionarissen en later die maand zou worden voorgelegd aan het IOC’s Winter Olympics Hosting Committee.

Salt Lake City, waar de Winterspelen van 2002 plaatsvonden, doet een bod om de Winterspelen in 2030 of 2034 te organiseren en geeft de voorkeur aan een latere datum om concurrentie voor lokale sponsoring met de Zomerspelen van 2028 in een andere Amerikaanse stad, Los Angeles, te voorkomen.

READ  De eenheid ontslaat honderden medewerkers

Fraser Pollock, de president en CEO van het Salt Lake City-Utah Games Committee achter de poging om nog een Olympische Spelen naar de staat te brengen, was enthousiast over het bod van Frankrijk.

“We zijn verheugd dat Frankrijk streeft naar het houden van de Winterspelen in 2030. We hopen dat er in 2034 Spelen zullen zijn. Frankrijk, Zweden of wie dan ook gastheer is in 2030 zou een geweldig resultaat zijn voor iedereen”, zei Pollock.

“Frankrijk is een land dat zijn sterke betrokkenheid bij de Olympische en Paralympische bewegingen heeft getoond en zal een fantastische gastheer zijn van zowel de Winter- als de Zomerspelen in 2024, waarvan ik denk dat het ongelooflijk speciaal zal zijn”, zei hij.

Van de IOC-leiders werd verwacht dat ze hun selectie zouden maken om de Spelen van 2030 en mogelijk de Winterspelen van 2034 afgelopen december te organiseren, maar hebben in plaats daarvan besloten de beslissing uit te stellen, waarschijnlijk tot later dit jaar.

Dit opende de concurrentie om nieuwe bieders te ontvangen. Nu, naast Salt Lake City; Sapporo, Japan; en Vancouver, Canada; Het Internationaal Olympisch Comité is in gesprek met Zweden, Zwitserland en een zesde, niet nader genoemd land.

Of dit Frankrijk is, valt nog te bezien. De raad van bestuur van het IOC zou kunnen overwegen om biedende steden al in oktober naar de laatste fase van contractonderhandelingen te brengen in het nieuwe, minder formele selectieproces.

Een definitieve stemming voor het volledige lidmaatschap van het IOC wordt over een jaar verwacht, wanneer het IOC bijeenkomt voor de start van de Olympische Spelen in Parijs, en dit zou zowel op de Winterspelen van 2030 als op de Winterspelen van 2034 kunnen zijn.

READ  Pikmin 4-ontwikkelaars leggen uit waarom het zo lang duurde voordat de game werd uitgebracht

Toen de mogelijkheid van een Frans bod voor 2030 in mei door Drouet werd opgeworpen, zei het Franse Olympisch Comité-lid dat als zijn land erin slaagt de Zuid- en Noord-Alpen te combineren, “we een kleine kans hebben, een kans, om het te krijgen.”

nieuwsuitzending De beschrijving van Drouet verwijst naar de Franse stad Nice aan de Franse Rivièra die ijzige evenementen organiseert terwijl de ski- en snowboardwedstrijden in de Rhône-Alpen in het noorden worden gehouden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *