De president van Hockey India heeft door het Ministerie van Sport gevraagd om ‘post te schrappen’

Hockey India

Hockey India, Twitter

Het Ministerie van Sport op donderdag vroeg Hockey India, president Mohammad Mushtaque Ahmed, om zijn functie neer te leggen, waarna hij zijn ontslag indiende. Het ministerie van Sport verklaarde zijn verkiezing in 2018 in strijd met de National Sports Development Code 2011.

Gyanendra Ningombam zal nu Hockey India overnemen als de president, zo kondigde Hockey India vrijdag aan.

Hockey India

IANS-foto’s

Gyanendra Ningombam neemt Hockey India over als officiërend president

De president van Hockey India, Mohammad Mushtaque Ahmed, nam donderdag ontslag als president nadat hem door het ministerie van Sport was gevraagd zijn positie te ‘demiteren’.

In een brief ondertekend door Raju Bagga, onder-secretaris, werd gezegd: “Er is opgemerkt dat mevrouw Mustaque Ahmed eerder als penningmeester in Hockey India (HI) van 2010-2014 en secretaris-generaal van 2014-18 had gediend. termijn 2018-22 van Md Mustaque Ahmed als president van HI, is zijn derde opeenvolgende termijn als ambtsdrager in HI. Zijn verkiezing als president van HI is dus niet in overeenstemming met de regeringsrichtlijnen die de leeftijd en ambtstermijn van ambtsdragers van Nationale sportfederaties. ”

Mushtaque Ahmed zou tot september 2022 in functie zijn. De verkiezingen voor de functie van president moeten uiterlijk 30 september van dit jaar plaatsvinden en een nieuwe verkozen president blijft in functie tot het einde van de ambtstermijn in september 2022.

Hockey India maakte vrijdag tijdens de bestuursvergadering bekend dat Manipur’s Gyanendra Ningombam zal optreden als de presidentiële president. Hockey India zei: “Ningombam wordt al enkele jaren geassocieerd met Manipur Hockey en heeft een grote rol gespeeld bij het ondersteunen van getalenteerde spelers en de ontwikkeling van de sport op het niveau van de basis.” De verklaring voegt hieraan toe: “De directie van Hockey India dankte Mohd. Mushtaque Ahmad voor zijn inzet voor de ontwikkeling van de sport.”

READ  Verslag: Mississippi State QB buiten spel in Arkansas

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *