Vikas Dubey is dood, maar 10 anderen zullen hem vervangen, zegt een familielid van de vermoorde DSP Devendra Mishra

DSP Devendra Mishra werd vorige week in de hinderlaag gedood door Vikas Dubey en zijn bende vorige week

New Delhi:

De familie van een hoge politieagent die door een gangster Vikas Dubey en zijn mannen in een hinderlaag werd gedood, heeft in Uttar Pradesh opgeroepen tot actie tegen ‘degenen die hem hielpen gedijen en hem beschermden’. Vikas Dubey is omgekomen bij een ontmoeting na een verkeersongeval vanmorgen, terwijl hij van Madhya Pradesh naar Kanpur werd gebracht, waar hij gisteren werd gearresteerd, zei de politie.

‘Het enige gevoel voor rechtvaardigheid dat ik voel, is dat we rituelen van ons familielid kunnen uitvoeren met de wetenschap dat zijn moordenaar tenminste niet leeft. Maar er is een ziekte in onze samenleving en die blijft zoals ze is’, zei Kamla Kant. Mishra, de zwager van plaatsvervangend hoofdinspecteur van politie Devendra Mishra die tot de acht UP-politieagenten behoorde die vorige week in de hinderlaag werden gedood toen ze de beruchte gangster waren gaan arresteren.

“Degenen die Vikas hebben beschermd, degenen die hem hebben geholpen te bloeien en hem bescherming hebben gegeven, ze zijn allemaal nog intact. Eén Vikas Dubey is overleden, maar tien anderen zullen hem vervangen. Er zijn er nog 16”, zei Mishra.

‘Hoe zit het met de politici die zijn hulp bij verkiezingen hebben aangenomen? Het is vanwege zulke mensen dat criminelen als Dubey gedijen. Hoe heeft Dubey iemand in een thana (politiebureau) vermoord en ontsnapt? We moeten de wortels van Als Dubey nog leefde, dan hadden we tenminste nog meer criminelen met witte boorden kunnen pakken, ‘zei meneer Mishra.

READ  Apple zet Fortnite-maker Epic Games op zijn plaats

‘Ik denk niet dat dit het einde van het verhaal is, maar dit is nog maar het begin’, zei persbureau PTI.

De UP-politie zei dat Vikas Dubey probeerde weg te rennen achter de auto waarin hij en een aantal politieagenten omver reden op een regenachtige snelweg. Hij werd doodgeschoten, zoals veel van zijn handlangers die volgens de politie ook hadden geprobeerd te ontsnappen uit hechtenis. Vikas Dubey’s naaste medewerker Aman Dubey werd doodgeschoten nadat hij woensdag door de politie werd achtervolgd naar een dorp.

In de vijftig had Vikas Dubey meer dan 60 strafzaken tegen hem, waaronder moord, ontvoering en afpersing. Zijn vermeende banden met de politie en politici hielpen hem jarenlang uit de gevangenis te blijven.

Afgelopen vrijdag werd een groot team van politieagenten die naar het dorp Bikru van Vikas Dubey gingen om hem te arresteren in een poging tot moordzaak verrast toen er willekeurig werd geschoten vanaf de daken.

Acht politieagenten kwamen om in de hinderlaag die was opgezet nadat de gangster was getipt door een lokale politie-inspecteur.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *