De recessie in het VK is de ergste van alle grote economieën

jim hackett
Deze crash van het BBP in de periode april-juni is de ergste sinds de kwartaalrecords in 1955 begonnen en volgt op een krimp van 2,2% in het eerste kwartaal. Industrieën die het meest worden blootgesteld aan uitsluitingsmaatregelen van de overheid de pandemie van het coronavirus bevatten – diensten, productie en constructie – zag een recorddaling.

“De cijfers van vandaag bevestigen dat het moeilijk is”, zei de Britse minister van Financiën Rishi Sunak in een verklaring. “Honderdduizenden mensen zijn al hun baan kwijtgeraakt, en helaas zullen er de komende maanden nog veel meer komen. Maar hoewel er in de toekomst moeilijke keuzes moeten worden gemaakt, zullen we hier doorheen komen en ik kan mensen verzekeren dat niemand zonder zal zitten. hoop of kans. “

Vergeleken met eind 2019 is de economische output in het VK in de eerste zes maanden van 2020 met 22,1% gedaald, een slechter resultaat dan in Duitsland, Frankrijk en Italië, en het dubbele van de daling van 10,6% in de Verenigde Staten, aldus het Office for National Statistieken zeiden.

“De grotere krimp weerspiegelt voornamelijk hoe lockdown-maatregelen gedurende een groter deel van deze periode in het VK zijn toegepast”, voegde de ONS eraan toe.

Groot-Brittannië legde een strikte lockdown op twee weken later dan Italië, 10 dagen na Spanje en een week na Frankrijk, ondanks zwellende gevallen van coronavirus. Dat betekende dat het langer duurde om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen, waardoor de behoefte aan beperkingen langer bleef, waardoor veel bedrijven gesloten bleven.

Italië stond bijvoorbeeld toe dat restaurants, cafés en kappers half mei weer open gingen, terwijl het Verenigd Koninkrijk tot 4 juli wachtte om hetzelfde te doen.

Een versoepeling van enkele lockdown-beperkingen in juni, waaronder de heropening van niet-essentiële winkels, zorgde voor een onmiddellijke impuls voor de economie, waarbij het bbp volgens de ONS met 8,7% steeg ten opzichte van de voorgaande maand.

READ  Twitch wordt in Korea gesloten vanwege 'dure' netwerkkosten

De Britse economie is sterk afhankelijk van diensten en huishoudelijke uitgaven, die beide in het tweede kwartaal een recorddaling lieten zien, aangezien consumenten die zich thuis verscholen minder geld uitgeven en meer spaarden. Bovendien hebben miljoenen arbeiders verlof gekregen en velen zijn inmiddels ontslagen.

De Britse economie heeft 730.000 banen verloren sinds de coronavirus-pandemie in maart bedrijven de deuren heeft gesloten, waarbij jongeren, ouderen en zelfstandigen het zwaarst te lijden hebben onder de werkloosheidscrisis.

Kallum Pickering, een senior econoom bij Berenberg, zei dat de BBP-cijfers niet veel goeds voorspellen voor de rest van het jaar.

“Doorgaans zijn recessiegegevens onderhevig aan zware herzieningen”, zei hij in een onderzoeksnota. “Desalniettemin, op het eerste gezicht genomen, suggereert de groter dan verwachte krimp een neerwaarts risico voor onze oproep van een krimp van 9,5% in het volledige jaar 2020.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *