De releasedatum van Rust Console is aangekondigd voor PS4 en Xbox One

Rust, de competitieve online multiplayer survivalgame die voor het eerst werd uitgebracht op pc in 2013, komt officieel naar PlayStation 4 en Xbox One (en PS5 en Xbox Series X / S via achterwaartse compatibiliteit) op 21 mei 2021. Het werd onthuld samen met een nieuwe trailer en Blogpost Door ontwikkelaar Double Eleven die de verschillen uitlegt tussen Rust Console Edition en Facepunch Studios Edition voor pc.Hoewel de Rust Console Edition expliciet is gebaseerd op de pc-versie, is deze “ontworpen en geoptimaliseerd voor een volledig unieke en aparte console-launcher-ervaring”.

Double Eleven is sinds 2016 in gesprek met Facepunch over het idee om deze consoleversie te maken, en het team wist al vroeg dat de twee games ‘in aparte universums zouden moeten zijn, aangezien de pc-versie naar behoefte kan worden uitgebreid en de prestaties zullen zijn behouden zolang mensen upgraden. “Hun apparaten, terwijl controllers aan de andere kant beperkte middelen hebben die nauw moeten worden beheerd.”

Prestaties waren de “grootste en meest veeleisende uitdaging” van het team en Double Eleven moest “de belangrijkste motorsubsystemen binnen Unity afbreken en herschrijven” om ze aan de normen te laten voldoen.

De laadtijden waren ook een groot probleem, en het team legde uit hoe de initiële laadtijden tot 45 minuten duurden om de procedurele kaart en de oorsprong ervan in het geheugen te lezen en decomprimeren. Door een nieuw opstartsysteem te implementeren waarmee meerdere Unity-scènes en activapakketten tegelijkertijd kunnen worden geladen, laadt het spel nu “in slechts ongeveer een minuut”.

READ  Google Pixel 5: de nieuwste geruchten (update: 4 september)

Het team besloot ook om een ​​punt in de Facepunch-pictogrambasis te kiezen dat als een goede basis diende, en besloot dat het enkele van de meer geavanceerde functies zou herbouwen zodra ze een solide basis zouden creëren om op te bouwen.

Dit betekent dat de Rust Console-editie zijn eigen update-roadmap zal volgen, die verschilt van de pc-versie, die de “optimale gamerervaring zal bieden terwijl spelers geleidelijk kennis laten maken met de enorme hoeveelheid games en inhoud die Rust tot een ongelooflijke ervaring maakt”.Hoewel Double Eleven nog niet helemaal klaar is om zijn routekaart te onthullen, belooft de studio dat een deel ervan zal worden vertoond in de buurt van de release van de game in mei.

De ontwikkelaar heeft onthuld dat de Rust Console-editie zal worden aangeschaft Ultieme luxe versie Inclusief proeftoegang tot april 2021, 3 dagen eerder toegang en meer.

Lees voor meer informatie over Rust waarom iedereen eerder dit jaar weer Rust speelt en lees onze recensie van de game uit 2018.

Heeft u een tip voor ons? Wilt u een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Adam Pankhurst is een nieuwsschrijver voor IGN. Je kunt hem volgen op Twitter Sluit een tweet in en verder Zenuwtrekking.

Written By
More from Lesley Curry

Google sluit de Google Shopping-app voor iOS en Android

afbeelding​ Ethan Miller ​Getty-afbeeldingen​ Als u graag winkelt met de Google Shopping-app...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *