De rijksoverheid ondersteunt de “Berichtenbox App” niet meer op oudere Android-versies

Berichtenbox heeft een update uitgebracht in de Google Play Store. Met deze app kun je je inbox bekijken met berichten die overheidsinstanties je sturen. Als je een oudere Android-versie hebt, werkt de app mogelijk binnenkort niet meer.

Berichtvenster op oudere Android-versies

De Berichtenbox-applicatie geeft toegang tot persoonlijke berichten van verschillende overheidsinstellingen. Denk aan belastingautoriteiten of gemeenten. Naast de website kun je ook gebruik maken van de website en log je in via je DigiD, ontvang je het verificatiebericht via sms of log je in via de DigiD app. U kunt nu een update voor de Berichtenbox-app downloaden uit de Google Play Store.

Met de nieuwe update beloven de ontwikkelaars technische verbeteringen. Er is echter een belangrijk voorbehoud voor Android-gebruikers. Deze update, versie 2.3.0, is de nieuwste update die wordt ondersteund door Android 6.0 Marshmallow. Dit betekent dat je voor toekomstige updates een smartphone nodig hebt met minimaal Android 7.0 Nougat. De app zal niet meteen zwart worden onder de Marshmallow-release, maar het kan op de lange termijn zeker problemen veroorzaken.

We willen echter een opmerking toevoegen. Apparaten die op zo’n oude versie van Android draaien, kunnen onderhevig zijn aan lekken en dergelijke. We raden het gebruik van een dergelijk apparaat in het dagelijks leven af. U kunt het beste een nieuw apparaat kopen met Android 10 of Android 11. Zo bent u beter beschermd. Lees ook ons ​​algemene aanbod met de beste smartphone tot 300 €.

Rapportdoos
Rapportdoos
READ  Kan ik op internet surfen met Chromecast op een gewone tv?
More from Madison Garrett

De Nederlandse Samsung Galaxy S10 krijgt nu update naar One UI 2.5

Vanaf vandaag krijgt de Nederlandse Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *