De rivaliteitsreeks tussen de VS en Canada ging naar Game 7 in het Xcel Energy Center

De rivaliteitsreeks tussen de VS en Canada ging naar Game 7 in het Xcel Energy Center

Rivaliteitsserie tussen de VS en Canada (Game 7)

Zondag 13.00 uur in het Xcel Energy Center

televisie: NHL-netwerk

Natuurlijk eindigde het zo. De laatste ontmoetingen tussen de Amerikaanse en Canadese nationale hockeyteams voor dames – ook wel de ‘Rivalry Series’ genoemd – kwamen neer op de zevende en laatste wedstrijd zondagmiddag in het Xcel Center in St. Paul.

Is dat niet altijd het geval als de enige twee landen Olympisch goud winnen?

Dit keer wonnen de Amerikanen de eerste drie wedstrijden in november en december, en de Canadezen wonnen de laatste drie, waaronder 3-2 woensdag in Saskatoon en 3-0 vrijdag in Regina, Saskatchewan. Alle drie de doelpunten van vrijdag vielen in de derde periode.

Nu is het nog maar één wedstrijd in de laatste aanloop naar het IIHF Wereldkampioenschap Dames in april in Utica, New York.

Nadat de derde periode vrijdag met drie doelpunten was geëindigd, klaagde de Canadese coach Troy Ryan over de “slechte start” van zijn team en gaf hij doelman Emerence Maschmeyer de eer voor het gelijk houden van de stand tot dan toe.

“Ik denk dat we wisten dat als we zouden spelen zoals we zouden kunnen spelen, we weer in deze situatie terecht zouden komen [tied 3-3]”Maar we hebben het onszelf moeilijk gemaakt. In beide wedstrijden hadden we een slechte start.”

Het eerste reguliere seizoen van de PWHL, dat uit 24 wedstrijden bestaat, wordt woensdag hervat nadat de All-Star en Rivalry Series waren onderbroken. Toronto speelt in Boston, en Ottawa in Minnesota in een reguliere seizoen dat in mei eindigt na een nieuwe pauze voor de World Series.

READ  Onderzoek het retro-sci-fi-rijk van Simon Stålenhag in het nieuwe 'Tales From the Loop: The Board Game'

“We hebben lang gesproken over ons en Canada, ons en Canada, ons en Canada”, zei PWHL Minnesota-kapitein en drievoudig Amerikaans Olympiër Kendall Quinn Schofield tijdens het NHL All-Star-weekend in Toronto, waar er drie waren. -op-3 PWHL-weergave. “Maar daar praten we niet meer over.

“We praten over professioneel hockey en de stad die je vertegenwoordigt, en het kampioenschap dat je naar je stad wilt brengen. Elke avond is geweldig hockey en daar hebben we lang op gewacht.”

Quinn Schofield speelde in een 3-tegen-3-lijn met Team Canada-ster en rivaal Marie-Philippe Poulin en Olympische teamgenoot Hilary Knight.

“Het was zo leuk om met haar op het ijs te zijn”, zei Quinn Schofield over Pauline. “Normaal gesproken sta ik aan de andere kant. Iedereen kijkt ernaar, wat ik volkomen begrijp. Het was leuk. Ik pakte de schijf en zei: 'Niemand maakt zich zorgen om mij.'” “Ik begrijp waarom. “Iedereen wacht tot de puck bij haar komt.”

Nu zijn zij en Pauline weer rivalen. En binnenkort zullen zij en Knight dat ook doen, wanneer het PWHL-spel wordt hervat.

“Wat ik leuk vind aan deze competitie is dat elke wedstrijd cruciaal is”, zei Quinn Schofield. “Elke linie, elke zet, elke periode is een strijd. De scores zijn 3-2, 2-1 en de keepers zijn fantastisch. Elke wedstrijd en elk punt is groot als je maar 24 wedstrijden speelt.”

Verhaallijnen

*De twee teams zouden in december 2021 in het Xcel Energy Center spelen in een pre-olympische wedstrijd die nog geen ‘Rivalry Series’ wordt genoemd.

Die wedstrijd werd afgelast vanwege de COVID-19-pandemie. De laatste keer dat deze game naar Xcel kwam, was op 3 december 2017, toen Canada in de verlenging de VS met 2-1 versloeg. Dit was in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea. De Amerikanen verloren na een doelpunt van de Canadees Brian Jenner in de verlenging van 37 seconden voor een aangekondigd publiek van 9.098.

READ  Call of Duty plaagt de onthulling van de volgende game

“Het voegt olie op het vuur toe”, zei Gigi Marvin van Warroad, Minnesota onlangs.

Twee maanden later versloegen de Amerikanen Canada met 3-2 na strafschoppen om de Olympische gouden medaille te winnen.

De wedstrijd van zondag zou voor meer records kunnen zorgen.

*De Amerikaanse selectie omvat zeven inwoners van Minnesota: DE Maggie Flaherty (Lakeville), DE Madison Bezal (Elk River), DE Kelly Panek (Plymouth), DE Grace Zumwinkel (Excelsior), DE Taylor Hayes (Lake City), DE Emily Brown (Blaine ). ), F. Gabe Hughes (Lino-meren). Vijf van hen spelen voor Minnesota in de nieuwe Professional Women's Hockey League, terwijl Brown voor Boston speelt en Hughes voor Ottawa.

Er staan ​​ook vijf PWHL Minnesota-spelers van buiten Minnesota op de Rivalry-selectie: F Brittyn Fleming (Oregon, Wis.), D Natalie Buchbinder (Fairport, NY), F Kendall Coyne Schofield (Palos Heights, Illinois), G Nicole. Hensley (Lakewood, Colorado) en F. Clair DeGeorge (Anchorage, Alaska).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *