De Samsung Galaxy S20 krijgt de tweede januari-update, de Note 8, en de eerste Galaxy A8

Samsung rolt vandaag op 2 januari een update uit voor de Galaxy S20-, S20 Plus- en S20 Ultra-apparaten. De Galaxy A8 en Galaxy Note 8 krijgen deze maand de eerste update.

Galaxy S20: tweede update deze maand

De Galaxy S20 draait al een tijdje op Android 11 en One UI 3. Sterker nog, er zijn ook standaard hardware-beveiligingsupdates van start gegaan – de patch van januari werd al een tijdje geleden uitgerold. Er komt nu echter een tweede update voor de S20, S20 Plus en S20 Ultra aan.

De firmwareversie van de G98 ** XXU5CUA3 wordt geleverd als een download van ongeveer 450 MB, dus het brengt geen nieuwere beveiligingspatch met zich mee. In plaats daarvan zegt de bijgevoegde wijzigingslijst datverbeter de prestaties. – cameraDat is natuurlijk mooi, maar door het gebrek aan detail is het ook onduidelijk wat er precies beter gaat worden.

We weten dat in sommige andere landen – Duitsland bijvoorbeeld – al eind december een aparte update met verbeteringen voor de camera arriveerde.

Beschikbaarheid

U kunt de nieuwe OTA-update nu rechtstreeks op de Galaxy S20- en S20 Plus 4G-modellen installeren. Het is ook al beschikbaar op de S20 5G, maar nog niet op de S20 Plus 5G of de S20 Ultra. We nemen aan dat dit later op de dag het geval zal zijn. Aan Beschreven Vodafone-apparaten zijn al beschikbaar op de S20 en S20 Plus – nergens op T-Mobile-modellen.

Zoals gewoonlijk volgt de Galaxy S20 FE zijn eigen updatepad en ontving vorige week zijn eerste januari-update.

READ  Vanavond: Online Poker Series #2


Galaxy A8 update januari 2021

Een andere telefoon die vandaag wordt ge├╝pdatet, is de Galaxy A8, die in januari zijn eerste update krijgt. Een download van meer dan 258 MB brengt dit apparaat naar de firmwareversie A530FXXSGCUA1, die de beveiligingspatch van januari bevat. En net als veel andere apparaten is er ook een klein lek in de GPU-driver van de Exynos-chip gesloten op de A8.

Beschikbaarheid

De update is meerdere dagen beschikbaar in het Nederlands en Belgisch Zonder handelsmerk Galaxy A8. Gemerkt De apparaten zullen het de komende dagen of weken hebben.

Galaxy Note 8 januari 2021-update

Dan is er de Galaxy Note 8 die voor het laatst is bijgewerkt in oktober. Die maand schakelde Samsung tenslotte over van maandelijkse patches naar kwartaalupdates. En nu, na verloop van tijd, komt er een nieuwe beveiligingsupdate uit voor de Note 8.

De update van ongeveer 590 MB bevat de N950FXXSEDTL1-firmware. Dit bevat niets nieuws functioneel, behalve de correctie van januari. Met dat gezegd, wordt de Note 8 weer perfect bijgewerkt – volgens het kwartaalschema zal het apparaat tot in ieder geval dit najaar volgen.

Galaxy Note 8 Janwary update 2021

Beschikbaarheid

De Galaxy Note 8-update is nu per direct beschikbaar via OTA in de Nederlandse en Belgische talen Zonder handelsmerk Apparaten. Ook voor Vodafone Beschreven Er is nu een alternatief beschikbaar.

Voor alle hierboven beschreven updates geldt: In principe ontvang je automatisch een notificatie zodra je telefoon deze vindt op de servers van Samsung. Als je daar niet op wilt wachten, kun je het altijd direct proberen via Instellingen -> Software-updates -> Downloaden en installeren.

Heb je een van deze updates op je Galaxy S20, A8 of Note 8 ontvangen en nog meer veranderingen ervaren? Laten we het hieronder weten!

READ  De update van april komt op de Galaxy Note 10, met een verbeterde camera

(Met dank aan Bob, Peter, Jan en iedereen die dat ook aan ons heeft gemeld!)

More from Madison Garrett

De Samsung Galaxy S20-update rolt vanaf september Nederland binnen

Iets later in de maand dan normaal begint Samsung nu met de...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *