De Spaanse studie naar antilichamen tegen coronavirus levert bewijs tegen de immuniteit van de kudde

Spain's new Covid-19 study is bad news for herd immunity advocates

Uit de bevindingen blijkt dat 95% van de Spaanse bevolking vatbaar blijft voor het virus. Kudde-immuniteit wordt bereikt wanneer voldoende van een populatie besmet is geraakt met een virus of bacterie – of ertegen is ingeënt – om de bloedsomloop te stoppen.

Het Europees Centrum voor ziektebestrijding vertelde CNN dat het Spaanse onderzoek, naar een landelijk representatief staal van meer dan 61.000 deelnemers, het grootste onderzoek tot nu toe lijkt te zijn tussen een dozijn serologische onderzoeken naar het coronavirus die door Europese landen zijn uitgevoerd.

Het draagt ​​bij aan de bevindingen van een antilichamenonderzoek onder 2.766 deelnemers in Genève, Zwitserland, gepubliceerd in de Lancet op 11 juni.
Er zijn vergelijkbare onderzoeken geweest in China en de Verenigde Staten en ‘de belangrijkste bevinding van deze representatieve cohorten is dat het grootste deel van de bevolking niet blootgesteld lijkt te zijn gebleven’ aan Covid-19 ‘, zelfs in gebieden met een wijdverspreide viruscirculatie’, zei een Lancetcommentaar gepubliceerd samen met de bevindingen van Spanje.

“In het licht van deze bevindingen is elke voorgestelde aanpak om kudde-immuniteit door natuurlijke infectie te bereiken niet alleen hoogst onethisch, maar ook onhaalbaar”, aldus Isabella Eckerle, de auteur van de Lancet-commentaren, hoofd van het Geneva Center for Emerging Viral Diseases, en Benjamin Meyer , een viroloog aan de Universiteit van Genève.

Artsen weten niet zeker of iemand met antistoffen tegen het coronavirus niet opnieuw kan worden geïnfecteerd. Het is niet duidelijk hoe lang of hoe goed antistoffen mensen beschermen tegen het virus.

Het peer-reviewed onderzoek van Spanje begon in april, terwijl de natie streng werd vastgehouden en werd uitgevoerd door toonaangevend overheidsonderzoek en epidemiologische instanties.

READ  Is het nog steeds tussen ons op pc, PS5, Switch, Xbox?

“De relatief lage seroprevalentie die wordt waargenomen in de context van een intense epidemie in Spanje zou als referentie kunnen dienen voor andere landen. Op dit moment is de immuniteit van de kudde moeilijk te bereiken zonder de bijkomende schade van veel sterfgevallen in de vatbare bevolking en overbelasting van de gezondheidsstelsels te accepteren” ‘, luidt het rapport.

De hoofdauteur van de Spaanse studie, Marina Pollán, directeur van het National Center for Epidemiology, vertelde CNN: “Sommige experts hebben berekend dat ongeveer 60% van de seroprevalentie een immuniteit voor kuddes kan betekenen. Maar we zijn nog lang niet zover.”

Spanje is een van de landen in Europa die het zwaarst zijn getroffen door het coronavirus, met meer dan 28.000 doden en 250.000 gevallen.

The Lancet publiceerde de resultaten van de eerste fase van de Spaanse studie, uitgevoerd van 27 april tot 11 mei, die een landelijke prevalentie van antilichamen van 5% aantoonde.

Maar het grootstedelijk gebied van Madrid, het zwaarst getroffen door Covid-19, had een prevalentie van meer dan 10% en het dichtbevolkte Barcelona had 7%, terwijl veel andere kustprovincies veel lagere tarieven hadden.

Evenzo was de prevalentie van Genève 10,8% in de Zwitserse studie die werd uitgevoerd van april tot begin mei, meldde de Lancet.

“Aangezien een grote meerderheid van de bevolking infectie-naïef is, kan de viruscirculatie snel terugkeren naar de vroege pandemische dimensies in een tweede golf zodra de maatregelen zijn opgeheven”, schreven de commentaarauteurs van de Lancet, Eckerle en Meyer, over de bevindingen.

De resultaten van de tweede studiefase van Spanje werden op 4 juni vrijgegeven, met een nationale prevalentie van 5,2%, net iets hoger dan in de eerste fase. De resultaten van de derde en laatste fase zijn maandag openbaar gemaakt; ze toonden aan dat de nationale prevalentie op 5,2% bleef, zei Pollán.

READ  Assassin's Creed-rapport gelekt volgende game na Valhalla
Written By
More from Aubrey Mason
Rust heeft nu meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht
Overlevingssandbox voor meerdere spelers Roest, het spel van het bouwen van bases,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *