De Stadia-controller van Google ondersteunt nu USB-C-headsets en hoofdtelefoons

Google’s Stadia-controller nu heeft ondersteuning voor USB-C-audioapparaten bij het spelen op een Chromecast of via een webbrowser. Dat geeft je een gemakkelijke manier om een ​​koptelefoon en een microfoon toe te voegen, omdat je eenvoudig een set bedrade USB-C-oordopjes kunt aansluiten, zoals de Google’s Pixel USB-C-oordopjes, gaming-headset, de Asus ROG Delta, of zelfs de draadloze SteelSeries Bears 1 gamingheadset met zijn draadloze USB-C-adapter (het werkt, een redditu rms.)

Het is leuk dat Stadia-spelers een andere audio-optie hebben dan de ingebouwde 3,5 mm-aansluiting, en het is cool en ongebruikelijk dat elke gamecontroller USB-C-audio aanbiedt, maar het duurde nog bijna een jaar voordat Google het toevoegde na de belofte van de functie kwam eraan.

Tot nu toe kon je de USB-C-poort van de controller alleen gebruiken om de controller op te laden of om hem met een USB-C-kabel op een smartphone of computer aan te sluiten. In feite was dat lange tijd na de lancering het enkel en alleen manier om het te gebruiken met een telefoon of computer – Google heeft een draadloze controller van $ 69 verkocht die niet draadloos was, tenzij je op zijn Chromecast Ultra speelde, tot bijna zeven maanden na de lancering, toen Google ondersteuning voor telefoon en internet toevoegde in respectievelijk mei en juni-updates. Het duurde ook een maand na de lancering voordat Google het $ 15 klauwbevestiging waarmee je de Stadia-controller op je telefoon kunt aansluiten, zodat je deze onderweg kunt gebruiken om Stadia-games te spelen.

Google beloofde die ondersteuning ook voor Bluetooth-audio zou komen aan de controller, maar moet nog zeggen wanneer de optie daadwerkelijk aankomt. In ieder geval met de nieuwe Chromecast van Google, geeft het bedrijf zichzelf de tijd om zijn beloften na te komen: Google zegt dat het Stadia pas in de eerste helft van volgend jaar zal ondersteunen.

READ  Apple kondigt nieuwe MagSafe Wallet voor iPhone 12 / iPhone 13 aan met Find My Integration
Written By
More from Lesley Curry

Apple kondigt nieuwe MagSafe Wallet voor iPhone 12 / iPhone 13 aan met Find My Integration

Apple aangekondigd tijdens het evenement “California Streaming” Nieuwe iPhone 13 hoesjes en...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *