Halloween Horror Spotlight Day 1: Remothered Tormented Fathers

De spirituele opvolger van Clock Tower Remothered: Tormented Fathers is het eerste horrorspel dat in het teken staat van het aftellen van Game Rant naar Halloween.

De volgende generatie PlayStation 5 en Xbox-serie X consoles zijn aan de horizon, wat betekent dat het tijd is om terug te kijken naar de beste games die de PS4 en Xbox One te bieden hadden. Aangezien het oktober is, lijkt het gepast om de 31 beste horrorspellen die zijn uitgebracht op PS4 en Xbox One te markeren tijdens het aftellen naar Halloween.

De eerste game die we willen uitlichten is Remothered: Tormented Fathers van Stormind Games en Darril Arts. Uitgebracht in 2018 voor pc, PS4 en Xbox One (en later geport naar de Nintendo Switch), Remothered: Tormented Fathers is een spirituele opvolger van de klassieker Klokkentoren survival-horrorserie, en is een bewonderenswaardige poging om die old-school horrorformule naar moderne consoles te brengen.

VERWANT: Remothered: Broken Porcelain is er een om op te letten voor horrorfans

Remothered: Tormented Fathers behoudt de puzzeloplossende gameplay die gebruikelijk is bij niet alleen Klokkentoren maar klassieke survival-horrorspellen in het algemeen, waarbij spelers worden opgedragen ze op te lossen terwijl ze omgaan terwijl ze dodelijke vijanden vermijden. Stealth is de sleutel tot succes in Remothered: Tormented Fathers, en het niet uit het zicht blijven leidt vaak tot een gruwelijke dood. De high-stakes gameplay gecombineerd met de griezelige beelden creëren een sfeer van echte spanning, waardoor Remothered een bijzonder eng en zenuwslopend spel.

Sommige critici klaagden dat Remothered: Tormented Fathers heeft niet genoeg variatie in de gameplay, maar hopelijk komt die klacht in het vervolg aan de orde. Remothered: Broken Porcelain wordt later deze maand gelanceerd, dat dient als de tweede aflevering in een geplande horrortrilogie. Vroege indrukken van Remothered: Broken Porcelain waren overwegend positief, en dus moeten fans van het originele spel het zeker op hun radar houden.

READ  Xbox Indie Spotlight: Lonesome Village

En terwijl Remothered: Tormented Fathers maakte niet op iedereen indruk, het werd goed ontvangen door Stille Heuvel bedenker Keiichiro Toyama. Toyama heeft ook aan andere horrorspelprojecten gewerkt, zoals de Sirene serie, dus dat is op zijn zachtst gezegd een aanzienlijke lof. Toyama ging zelfs zo ver om te zeggen dat hij “verliefd werd” op het spel en zijn verhaal, en dat hij graag zou willen samenwerken met Remothered regisseur Chris Darril over een project op een bepaald moment.

Of dat ooit gebeurt, valt nog te bezien, maar fans moeten genoeg hebben om naar uit te kijken van beide beroemde makers. Het gerucht gaat dat Toyama aan het mysterieuze werkt Stille Heuvel PS5-spel, terwijl Darril zich klaarmaakt om te lanceren Remothered: Broken Porcelain, en vermoedelijk beginnen met werken aan de derde en laatste game in de trilogie.

Remothered: Tormented Fathers is nu uit voor pc, PS4, Switch en Xbox One.

MEER: Hoe Amnesia: The Dark Descent Psychological Horror opnieuw definieerde

Call of Duty: Modern Warfare Survival Mode eindelijk beschikbaar op pc en Xbox One


Over de auteur

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *