De Street Fighter 6-matchgrafieken hebben een verrassingsfiguur bovenaan voor zowel de Legend- als de Master-rangen

De Street Fighter 6-matchgrafieken hebben een verrassingsfiguur bovenaan voor zowel de Legend- als de Master-rangen

Street Fighter 6 is het eerste hoofdartikel in de serie met een classificatiesysteem dat seizoensafhankelijk wordt gereset voor degenen aan de top met exclusieve niveaus, wat in die tijd tot een aantal interessante verschuivingen in personages en spelers heeft geleid.

Nu de game fase 3 ingaat, worden de grote Kat Cammy Ik heb onlangs de databron verkend en twee identieke grafieken voor SF6 samengesteld met de nadruk op Legend vs. Legende en nauw gerangschikte Masters-sets.

Beginnend met de best gerangschikte spelers, probeerde Cat Cammy iets anders te doen om de cijfers consistenter te maken en tegelijkertijd de discrepantie tussen de spelersmacht te verkleinen.


Dit diagram gebruikt alleen spelers met ten minste 1.700 MR-punten uit wedstrijden waarin hun tegenstander zich binnen 30 MR van hun punten bevond om de boel dicht bij elkaar te houden.


Zelfs met de aanpassingen bleven Luke en JP bovenaan de ranglijst en hadden ze een S-rang, terwijl Ken een winstpercentage had van iets minder dan 50% en vijfde werd in de cast.


Interessant genoeg heeft Luke niet het beste overwinningsrecord in het algemeen, aangezien hij slechts 50,16% heeft, terwijl Marissa 50,65% heeft, net als JP, maar zij alleen op B staat. Hoe komt dat?

Legende en Master Street Fighter 6-hitlijsten komen overeen met nummer 1

Legende en Master Street Fighter 6-hitlijsten komen overeen met nr. 2

Klik op afbeeldingen voor grotere versies


Welnu, Cat Cammy kent deze ranglijsten ook toe op basis van de kwaliteit en kwantiteit van games waaruit hun totale ontmoetingen met personages bestaan, zodat Luke een betere tijd heeft tegen sterkere/populairere vechters als JP, Dee Jay en Juri.

READ  De originele GTA-tank was een infanterist die in een auto was gemonteerd


De derde keuze uit het S-niveau die hier misschien een beetje verrassend is, is Rasheed, die een lichte voorsprong heeft op JP, Guile, Blanca en anderen, en dat lijkt genoeg te zijn om een ​​hoge plaatsing te krijgen, ondanks dat hij iets minder dan 50% van de spelers uitmaakt. totaal.


Een ander interessant punt is eigenlijk Dhalsim, die qua aantallen een aantal van de beste matchups heeft, waarbij Lily en Zangief hem een ​​winstpercentage van meer dan 60% opleveren, maar de vechter zelf bevindt zich op D-niveau.


Dit lijkt te wijten te zijn aan de lagere populariteit van al die personages, dus er zijn minder games waarop je kunt vertrouwen, en aan zijn slechte spreiding tegen zulke populaire/krachtige vechters.
AKI staat, voor wat het waard is, in het midden van het peloton op het B-niveau, direct onder Dee Jay.


Toen we verder gingen met de Legend vs. Legend-matchups uit Fase 2, bezorgde Cat Kami Rasheed de eerste plaats overall in Tier S, en hij heeft al het hoogste algemene winstpercentage in deze game: 52,66%.

READ  Marvel Snap zal blijven opereren ondanks berichten over de herstructurering van uitgever Nuverse


Het eerste DLC-personage heeft minder matches dan bijvoorbeeld Luke, Chun-Li en JP, maar zijn matches zijn allemaal positief, met uitzondering van Luke, AKI en Guile, zijn enige combinaties die hier onder de 50% liggen.


Dhalsim zit qua legendarische spelers ongeveer in het midden van het peloton, in plaats van onderaan, en Zangief is daar ook.


De Extended Yoga Master heeft zelfs de enige wedstrijd met een winstpercentage van meer dan 70% tegen de arme Lily.
Ryu en E. Honda zijn de twee jongens achteraan in deze grafiek, en ze hadden allebei behoorlijk zware matchups, zoals Shoto die 65% van de tijd verloor van Guile.


Er is dus meer variatie in termen van spreiding over het bord voor legendarische spelers vergeleken met Master-rangen, maar er zijn ook minder games om uit te putten.


Wat betreft de Master-rangen ziet het er zelfs voor de hele cast nog steeds behoorlijk slecht uit, wat leuk is om te zien, ook al ontstaan ​​er wat grotere verschillen tussen de 500 beste spelers in Legend.


Het zal interessant zijn om dit in de gaten te houden en te zien of er de komende maanden veel verandert voor Fase 3, maar het maakt ons ook erg nieuwsgierig om te zien hoe deze matchup-spreads zich verhouden tot spelers die bijvoorbeeld op de Platinum- en Gold-ranglijst vallen. Goed.

READ  De 10 beste vechtgames op pc begin 2024


Er worden verondersteld dat er grote verschillen zijn in de gebruikte karakters en wie welke combinaties wint.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *