De toepassing van de week: volg de parlementaire discussies rechtstreeks in DebateDirect

Sinds de verkiezingen in maart lijkt er geen week voorbij te gaan zonder dat een grote politieke gebeurtenis de krantenkoppen haalt, waarna een debat gepland staat. Altijd al discussies live willen volgen, delen van discussies downloaden of de sfeer van de politiek bijpraten? Dan kun je niet zonder Debat Direct.

Directe discussie

Nederlandse discussies zijn in principe altijd gratis te volgen op NPO Politiek 24 TV, ben je onderweg of wil je gewoon een gesprek op je telefoon volgen dan is dit iets minder handig. Er is geen aanmelding van dit kanaal, dus u dient de live-uitzending van de debatten via uw browser te volgen. Gelukkig heeft de Tweede Kamer der Staten-Generaal een eigen app waarmee je alle discussies kunt terugvinden. Dat is niet alles, want Debat Direct zit boordevol handige functies die u niet mag (en mag) missen.

Met behulp van de applicatie, die gratis te downloaden is in de Google Play Store, krijg je een overzicht van alle geplande discussies. Er is ook een optie om u op de hoogte te stellen van het begin van de discussie, zodat u deze altijd vanaf het begin kunt volgen. Mocht je een discussie missen, dan biedt de app ook uitkomst: je kunt achteraf alle discussies bekijken.

Download clips

Naast het bekijken of herzien van discussies en het ontvangen van meldingen zodra de discussie begint, biedt de app ook de mogelijkheid om delen van de discussies te downloaden. Als je delen van discussies wilt delen, mag je deze app echt niet missen. Wat hierbij helpt zijn de selectietools die de Debate Direct-app biedt. De app biedt de mogelijkheid om de hele discussie te downloaden, of een bepaald moment op te halen – aangegeven door tijden.

De toepassing van de week: volg de parlementaire discussies rechtstreeks in DebateDirect

Het leuke van Debat Direct is dat je alle stemmen van de Tweede Kamer kunt volgen. Zo krijg je direct een overzicht van de partijen die voor of tegen een motie van bijvoorbeeld de Tweede Kamer stemmen. Als je veel sociale media gebruikt, heb je deze stemming waarschijnlijk wel eens gezien – het is de enige Nederlandse app die een overzicht geeft van alle stemmingen en hun uitkomsten. Nadeel is dat de app helaas geen achtergrondinformatie geeft over stemmingen.

De politieke documenten die tijdens de politieke bijeenkomsten zijn besproken, zijn te vinden in de app. Nadat u de vergadering of stemming heeft geopend, kunt u op “Documenten” klikken. Merk op dat documenten niet altijd beschikbaar zijn tijdens de vergadering, en soms zijn documenten niet openbaar. Desalniettemin biedt de app een goede verzameling documenten om door het politieke proces te navigeren.

Installeer Debate Direct

Omdat Debat Direct een app van de Nederlandse overheid is, zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik van de app of de specifieke functionaliteit van de app. Om de applicatie te downloaden, gaat u naar Google Play Store Van Apple App Store. Volg je graag het politieke proces van het parlement, of lees je het liever via bijvoorbeeld de NOS? Bent u van plan om de Debate Direct-app te installeren als u door wilt gaan met het proces? Laat het ons weten in de comments onderaan dit artikel.

De toepassing van de week: volg de parlementaire discussies rechtstreeks in DebateDirect

Directe discussie

Directe discussie

Met de Debat Direct app volg je direct de huisdiscussies. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. ..

Meer informatie

READ  Samsung Galaxy Tab S6 Lite krijgt nu ook de Android 11-update
More from Madison Garrett

Red Sox vs.Mets – Samenvatting van het spel – 27 april 2021

New York — – Jarrett Richards Hij herschreef zijn overdracht afgelopen weekend...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *