De training gaat verder terwijl een coach positief test voor COVID op de Dr. Karni Singh Shooting Range

De training gaat verder terwijl een coach positief test voor COVID op de Dr. Karni Singh Shooting Range

IANS-foto’s

Een coach die op de Dr Karni Singh Shooting Range in de nationale hoofdstad is geplaatst, is positief getest voor COVID-19, zei de Sports Authority of India donderdag in een verklaring. De ontwikkeling zet nog meer vraagtekens bij een voorgesteld nationaal kamp voor olympische schieters dat in augustus zal plaatsvinden.

“Het resultaat van de test werd op 30 juli door de coach bekendgemaakt aan de autoriteiten”, aldus SAI. ‘De coach had pas op 24 juli 2020 een bezoek gebracht aan de administratieve afdeling van het centrum.

Coach bij Dr. Karni Singh Shooting Range test positief

‘Ze heeft het speelveld niet bezocht of heeft geen interactie gehad met een atletenopleiding in het centrum. Alle acties volgens protocol zijn uitgevoerd. Het centrum is opgeschoond en de training van de schutters zal niet worden beïnvloed.’

SAI had op 8 juli het assortiment geopend voor olympisch gebonden schutters. Vervolgens had de National Rifle Association of India (NRAI) na een vergadering op 14 juli gepland om vanaf 1 augustus een nationaal kamp voor 32 geselecteerde schutters te starten.

Het had gezegd dat het bijwonen van de geselecteerde shooters verplicht zal zijn, maar shooters en coaches waren niet blij met dat voorbehoud.

Luchtgeweer schieten

Reuters

‘We hebben geen formele e-mail of iets dergelijks ontvangen. Zelfs als alle veiligheidsprocedures aanwezig zijn, zal iemand nog steeds de verantwoordelijkheid nemen als iemand COVID-19 krijgt?’ vertelde een topschutter in Tokio eerder deze maand aan IANS op voorwaarde van anonimiteit.

“Reizen naar Delhi is iets anders. Er moet zoveel geregeld worden. Ze zouden eerst een binnenlandse kalender moeten vrijgeven die een kamp beter voor ons had kunnen plannen. Hoe dan ook, we trainen allemaal thuis, dus dat is geen probleem ‘, voegde de schutter eraan toe.

READ  Shin Megami Tensei's Monark-ontwikkelaars krijgen demo voor PS5, PS4 en Nintendo Switch in Japan

‘Ik denk dat ze (NRAI) het na een paar dagen optioneel zullen maken’, zei een andere schutter.

“Er zijn zoveel shooters die in Delhi wonen. Maar shooters zoals wij die in een andere staat verblijven, moeten soms twee vluchten nemen om Delhi te bereiken. Dat is in dit stadium riskant. Op de range worden we opgevangen en ik daar ben ik zeker van. Maar het is alleen het reizende deel, “voegde de schutter eraan toe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *