Para-speerwerper Sundar Gurjar ogen medaille op Olympische Spelen in Tokio na liefdesverdriet in Rio

After Rio heartbreak, only dream has been to win medal in Tokyo: Sundar Gurjar

IANS-foto’s

Het Sawai Mansingh Stadium is de afgelopen vier maanden de thuisbasis geweest van de dubbele wereldkampioen Sundar Singh Gurjar. De beste Indiase para-speerwerper heeft niet alleen getraind, maar ook gewoond in het jongenshostel in het stadion, dat zijn oefenterrein is sinds hij in 2015 para-atletiek begon.

Terwijl alle stagiaires van de stadionhostels (zowel jongens als meisjes) naar hun huizen terugkeerden voordat de landelijke blokkering in maart werd opgelegd, koos Gurjar ervoor om zijn training alleen binnen de muren van het stadion voort te zetten, beroemd om het organiseren van internationale cricketwedstrijden.

Gurjar traint hard tijdens een lockdown

“Sinds de sluiting heb ik in het Sawai Man Singh Stadium in Jaipur gelogeerd. Ik ben niet naar huis teruggekeerd en ben de afgelopen vier maanden niet eens uit de muren van het stadion gestapt. Terwijl ik alleen train, is mijn vriend (Ahmet Singh Gurjar) helpt me met mijn dieet en andere hulp. Ik had aanvankelijk ook contact met mijn coach (Mahavir Prasad Saini ji) tijdens een videogesprek en nu is hij dagelijks in het stadion om me persoonlijk te begeleiden, “vertelde Gurjar aan het Paralympisch Comité van India (PCI).

Nu de Paralympische Spelen van Tokyo iets meer dan een jaar verwijderd zijn, was Gurjar blij dat hij zijn training zonder onderbreking had voortgezet.

“Na de teleurstelling in Rio 2016 was het mijn enige droom om een ​​medaille te winnen in Tokyo 2020. Nu de Spelen nog maar een jaar verwijderd zijn, is het een belangrijk moment om het proces voort te zetten. En ik had het geluk om de kans te krijgen om vervolg mijn training hier, wat me ook een voordeel zal geven dan mijn medeconcurrenten, “zei de zwijgzame Gurjar, die de wedstrijd op de Paralympische Spelen van Rio 2016 miste vanwege diskwalificatie omdat hij niet op tijd inschreef.

READ  Speler scoort: Jesse Poliogarvey heeft een wedstrijd van zijn leven als de Edmonton Oilers Winnipeg Jets verslaan in een thriller

Voor Gurjar, die de Tokyo 2020-slot in F46 Javelin voor heren veilig stelde met zijn tweede WK-titel (61,22 meter) op Dubai 2019, lag de focus de afgelopen maanden op zijn algehele training van zijn kern – kracht, techniek en fitness .

Openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio

Het spectaculaire uitzicht tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in RioReuters

“Ik heb aan mijn kernlichaam gewerkt. Omdat ik me beperkt tot het stadion, is training het enige dat ik al die maanden heb gedaan. En daardoor kan ik nu een worp van 68-70 meter bereiken. In de in het verleden heb ik ook het record van India behaald met een afstand van 68,42 m op een nationale bijeenkomst in Panchkula, Haryana. En ik ben ervan overtuigd dat ik dit punt kan behalen op de Paralympische Spelen. “

De enige dubbele Paralympische gouden medaillewinnaar van India, Devendra Jhajharia, heeft momenteel het wereldrecord van 63,97 m in het F46-speerevenement voor heren behaald op de Spelen van Rio 2016.

Gevraagd of hete en vochtige omstandigheden in Tokio tijdens de Spelen volgend jaar een bron van zorg zullen zijn, klonk Gurjar niet bezorgd.

“Aangezien Rajasthan getuige is van een van de heetste weersomstandigheden in India, ben ik gewend om in dergelijke omstandigheden te trainen. Het weer zal me geen zorgen maken. Mijn belangrijkste focus zal zijn op mijn worp op die specifieke dag. En mijn coach zal zeker krijten plannen voor hoe ik op de dag het beste zal leveren.

“Anders zal het Javelin-evenement getuige zijn van een sterke concurrentie met India met enkele van ’s werelds beste werpers. Er zullen ook goede werpers zijn uit Japan en Sri Lanka enz. Ik hoop dat ik klaar ben om de uitdagingen in Tokio aan te gaan,” zei hij .

READ  Deze Starfield-speler heeft een tip voor het converteren van de enquêtes van uw planeet

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *