De Utah Jazz zou de Memphis Grizzlies kunnen uitschakelen in Game 5 van de NBA-play-offs

Utah Jazz gaat verhuizen.

Op een bepaalde manier versloegen de Jazz de Memphis Grizzlies met 126-110 in Game 5 van hun playoff-serie woensdagavond in de Vivint Arena, waarbij ze de serie wonnen van vier naar één.

Hier zijn drie aantekeningen van het spel.

De jazz-offensief was erg sissend

Vanaf het begin was het een goede avond voor de aanvallende jazz, want ze stonden al na drie minuten in de wedstrijd met 4 van de 6 achter de reeks van drie punten en ze hadden tegen het einde van het eerste kwart een negen gemaakt. Ze koelden de rest van de nacht aanzienlijk af van afstand en eindigden met 17 ballen, maar de schade was toen ze maar liefst 47 punten scoorden in de eerste 12 minuten en met 20 punten. Die avond scoorden vijf Utah-spelers minstens 17 punten.

Donovan Mitchell was geweldig?

Nogmaals, vanaf het begin was de Jazz All-Star geweldig, hij gebruikte agressie om te lanceren. Ook hij schoot zijn schoten van achter de driepuntslijn en verdiende 14 punten aan het einde van het eerste kwart. Hij voegde 12 extra per seconde toe terwijl het jazzteam hun voorsprong opvoerde tot 24.

De gezondheid van Mike Conley is een vraag

Dit was geen sleutel tot het winnen, maar Conley’s gezondheid moest onmiddellijk worden aangepakt, aangezien hij de wedstrijd vroeg in het tweede kwart verliet. De ziekte is hamstringpijn, iets dat hem met tussenpozen plaagde gedurende zijn twee seizoenen bij de jazz en hem dwong het grootste deel van de reguliere seizoensfinale te missen. Utah zal wat rust hebben voor de volgende ronde, maar het zal natuurlijk een enorm verlies zijn als hij in de toekomst wedstrijden moet missen.

READ  Box Art Brawl: Duel - Castlevania: Circle of the Moon

Derde kwartaal: Jazz 106, Grizzlies 76

De jazz was weer uitstekend in de derde en zette de Grizzlies flink onder druk, maar dat alles kon Memphis niet meer hopen terug te krijgen. Utah reed tot 35 per frame. Vijf jazzspelers hebben nu een dubbele persoonlijkheid.

Eerste helft: Jazz 75, Grizzlies 51

Het Jazz-team begon het kwartaal een beetje traag (het is moeilijk om het tempo van het eerste kwartaal bij te houden!) maar pakte het tempo op en scoorde 28 in het frame om hun voorsprong voort te zetten nadat Memphis hun achterstand had teruggebracht tot 15 aan het begin van de kwart. En 16 te laat. Donovan Mitchell was belachelijk in de eerste helft en scoorde 26 punten, waarvan negen in de laatste drie minuten van het tweede kwart. De reden voor de degradatie was dat Mike Conley de wedstrijd vroeg in het tweede kwart verliet vanwege een blessure aan de rechter hamstring en niet meer zou terugkeren.

Eerste kwartaal: Jazz 47, Grizzlies 27

Er is niet veel voor nodig om te beseffen dat Jazz in het eerste kwartaal belachelijk offensief was. Een deel ervan had te maken met het feit dat de Grizzlies geen geweldige verdedigende tackle waren, maar Utah was formidabel. Voor het kwartaal deed de Jazz 9 van de 14 3-punts pogingen, met Bojan Bogdanovic en drie pogingen van Donovan Mitchell en Royce O’Neill op elk.