De valkuilen van Game Vertising – Emerce

Games zijn enorm populair en nu de meeste mensen vaak thuis zijn, is gamen alleen maar in populariteit toegenomen. Gamers zijn ook niet langer de mannelijke tieners die bij hun ouders wonen, maar gamen is voor alle leeftijden en alle geslachten. Games zijn dus een goede manier om consumenten te bereiken. Maar hoe bereik je ze het beste?

Wat is game-fermentatie?

Gamevertising is een overkoepelende term voor advertenties binnen de game-industrie. Als je ooit een game op je mobiel hebt gedownload, ken je waarschijnlijk een vorm ervan. Je bent al een tijdje bezig met je gratis spel en je begint er een beetje in te verdiepen. Je wilt gewoon dat laatste niveau halen, of je wilt dat betere item, en daar is het; je moet een film kijken voordat je verder kunt met het spel. Dit is een vorm van spelevaluatie die wordt gebruikt om geld om te zetten voor de gratis te spelen spellen. Sommige games lijken het enige doel te hebben om zoveel mogelijk video’s aan de gebruiker te presenteren. Vreemd genoeg lijken deze advertenties vooral voor andere gratis te spelen mobiele games te zijn. Uiteindelijk is het doel natuurlijk om de speler naar de microtransacties, waar echt geld kan worden verdiend. U kunt de vervelende advertenties uitschakelen of vermijden door credits te kopen met echt geld, zodat u ongestoord verder kunt met uw – nu niet zo gratis te spelen – spel.

Productplaatsing

Een andere snel groeiende vorm van wildgisting is productplaatsing. Vooral bij sportgames, die goed zijn voor het realisme productplaatsing zou moeten doen, is het een zeer effectieve manier van adverteren geworden. Sporten en atleten zijn in het echt al uitgegroeid tot een soort billboards voor verschillende merken, en de games kunnen dit gemakkelijk overnemen zonder aan integriteit te verliezen. Dit artikel legt uit hoe onder meer door productplaatsing door Volkswagen in de UFC-game een ongekende zichtbaarheid en effectiviteit wordt bereikt.

Valkuilen

Er zijn echter ook valkuilen; als de advertenties niet natuurlijk aanvoelen, zal de gaminggemeenschap zich net zo goed tegen deze vorm van adverteren keren. Vorig jaar ging het spel Levend achtergelaten een samenwerking met Wereld van tanks, een gratis te spelen multi-platformgame waarin ze Levend achtergelaten gebruikt om hun eigen spel te promoten door allerlei tankfeiten in het spel te verspreiden en billboards met game-advertenties weer te geven. Dit alles werd gepresenteerd als gewilde DLC (DownLoadable Content), inclusief waarvan mensen vermoeden dat het nep is beoordelingen zijn. Dit voelde al snel heel erg aan als de irritante advertenties voor mobiele games en de gamecommunity kwam vrij snel in opstand.

Fortnite

Productplaatsing in games kan echter ook op een originele manier worden aangepakt. Dit bewijst het spel Fortnite. Fortnite zit nu vol met productplaatsing, niet in de laatste plaats vanwege hun vele skins, maar ook hele game-evenementen zijn gewijd aan advertorials. DJ’s zoals Marshmello en Travis Scott geven concerten in de game waar spelers de bekende dansen synchroon kunnen uitvoeren en nieuwe nummers kunnen lanceren tijdens deze evenementen.

In 2018 mocht je meedoen Fortnite x Avengers Infinity Stones zullen samenkomen om in de game te veranderen in Thanos om de nieuwste Avengers-film te promoten. Hierna kwamen nog meer blockbusters en Fortnite-samenwerkingen tot stand, met als meest recente voorbeeld een evenement waar de nieuwste trailer van Tenet, Werd de nieuwste film van Christopher Nolan in de game op een gigantisch scherm vertoond. Tijdens het evenement werd ook aangekondigd dat binnenkort een volledige film van Christopher Nolan in Fortnite zou worden vertoond. Niet alleen een geweldige manier om met je vrienden iets leuks te kijken tijdens Corona, maar ook een hele slimme en leuke manier om de film te promoten, die een stuk minder aanvoelt als een advertentie.

Merkgames

Een andere manier om een ​​merk via games te promoten, is door gewoon zelf een merkspel te laten ontwikkelen. Sinds de komst van Flash rond 2006 is het super toegankelijk geworden om een ​​eenvoudig spel voor een merk te laten ontwikkelen en via browsers aan een groot publiek bloot te stellen. De opkomst van Social Media hielp hierbij, omdat de games makkelijk verspreid konden worden. Als gevolg hiervan groeiden de budgetten voor de games en werden de producties indrukwekkender. Een goed voorbeeld hiervan was Get The Glass, een flashgame gemaakt voor de zuivelindustrie.

Communiceer met een merk

Nadat Flash was uitgefaseerd, kreeg je HTML5-games, maar werden de productiekosten hoger en de mogelijkheden beperkter. Tegelijkertijd beperkten de sociale mediakanalen de mogelijkheden om de games te delen sterk vanwege het privacymisbruik van de platforms. Vroeger kon je bijvoorbeeld vrienden uitnodigen voor in game-beloningen via de Facebook API, maar met de nieuwe beperkingen was dit niet meer mogelijk. De distributie van de spellen werd dus steeds meer een uitdaging, waardoor dit als advertentie op zich in populariteit afnam. Online games zijn nog steeds een prima manier om consumenten met een merk te laten communiceren, maar ze zijn nu vaker een klein onderdeel van een grotere campagne.

Mobiele games

Tegelijk met het verval van Flash kwamen mobiele apps en daarmee ook mobiele games naar voren. Mobile werd langzaamaan een serious gaming-platform met miljoenen spelers wereldwijd. Door de lage drempel van dit platform worden er steeds meer games voor geproduceerd, maar echte branded games zijn nog niet super populair. Door de reviewtijden van Google en Apple, en de vaak langere ontwikkeltijden die nodig zijn om een ​​game voor een mobiel te maken, blijkt dit platform minder geschikt voor de korte campagneachtige games uit het Flash-tijdperk. Vaak worden begeleidende spellen voor grote films of AAA-spellen gemaakt op een ander platform, maar ze vallen in dezelfde valkuil als veel gratis te spelen spellen; het wenkende geld van de microtransacties. Nee; voor het mobiele platform moet meer worden nagedacht over langetermijnoplossingen. Een mooi voorbeeld waar ik zelf aan heb mogen meedoen is Highway Fairytales. Strikt genomen is dit niet echt een game, maar een heel mooi langetermijnproduct dat het merkgevoel enorm versterkt.

Nieuw platform

Er is echter een nieuw platform onderweg voor meer ad hoc branded games, namelijk de AR-filters van Instagram, Tik Tok en Snapchat. De mogelijkheden in deze AR-filters worden constant uitgebreid en de mogelijkheid om snel te ontwikkelen voor deze platforms maakt het ideaal voor kortere campagnegebaseerde games. Een goed voorbeeld hiervan is Malibu’s nieuwe advertentiecampagne op Snap Chat. Een advertentie uit Malibu wordt herkend, dus je kunt er een spel op spelen.

Nu is dit voorlopig nog een gimmick, maar de mogelijkheden hiermee zijn natuurlijk eindeloos. Door games naar de echte wereld te halen, wordt de betrokkenheid bij AR-games met een merk alleen maar groter. Dit, in combinatie met de snelle ontwikkeling van het platform en het enorme bereik dat ze al hebben, opent de weg voor veel meer AR-games van het merk in de toekomst.

Over de auteur: Niels Filmer is mede-oprichter en projectmanager / ontwikkelaar bij Robot Kittens.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in uw vakgebied? Volg Emerce op social: LinkedIn, Twitter in Facebook.

READ  Delhi sportschool werkt in het geheim; politie-inval, boekeigenaar wegens overtreding

Written By
More from Lesley Curry

Google’s Wear OS 3-updateplannen laten de meeste huidige apparaten achter

Zoom / Draag een OS-horloge. Ron Amadeo geleverd door google een beetje...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *