De van YouTube geripte Zelda-documentaire is door Nintendo geannuleerd

Link's bedrijf wordt overrompeld na het ontvangen van de laatste waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht van Nintendo.

afbeelding: Nintendo / YouTube / Kotaku

In oktober markeerde het YouTube-kanaal DidYouKnowGaming, DidYouKnowGaming, de geschiedenis van gaming Gerapporteerd in 2004 Pitch Failure tot zelden Tactiekspel op Nintendo DS genaamd Hyrule-helden. Na twee maanden , Mario De fabrikant heeft nu gebruik gemaakt van inbreuk op het auteursrecht om de video van internet te verwijderen. Het kanaal, dat honderden video’s heeft gemaakt over Nintendo-games en hun geschiedenis, zegt dat het de eerste keer is dat het bedrijf reageert met een verwijderingsverzoek.

Nintendo heeft de Heroes of Hyrule-video verwijderd van YouTube, DidYouKnowGaming tjilpen woensdagavond laat. “Dit was een persvideo die een game documenteerde die Retro Studios bijna 20 jaar geleden aan Nintendo leverde. Dit is een poging van een groot bedrijf om elke pers het zwijgen op te leggen die het niet leuk vindt, en een klap in het gezicht voor het bewaren van de geschiedenis van videogames. ”

De origineel filmpje door Bijdrager d. lava gedocumenteerd Metroid prime Een decennia oud ontwikkeld aanbod van a zelden Het spel dat veel leek Geavanceerde Final Fantasy-tactieken. Het is een turn-based strategiespel met puzzeloplossende mechanica, en richt zich op kinderen die een historisch boek lezen over de nederlaag van Ganon en vervolgens die historische veldslagen spelen. Kinderen zullen in hun eigen tijd nieuwe pagina’s en magische objecten vinden die vervolgens van invloed zullen zijn op de veldslagen die in het boek plaatsvonden.

Het rapport van DidYouKnowGaming is afkomstig uit het originele pitchdocument van 22 pagina’s voor de game, evenals een interview met de Retro-programmeur die het heeft geschreven, Paul Tozour. Hoewel het geen spel is om vroege bouwbeelden van te delen, heb ik wel enkele illustraties uit het document toegevoegd (Kotaku inclusief een erin Onze vorige berichtgeving uit de video en er zijn nog geen juridische klachten ontvangen). Naast een beschrijving van waar de game over zou kunnen gaan, sprak de video ook over burn-out in de studio MetroidPrime 2 Op dat moment wilden sommige werknemers een poging wagen op een ander type project.

Een screenshot van DidYouKnowGaming's Heroes of Hyrule-video toont een voorbeelddemo.

Het bovenstaande is een van de voorbeeldillustraties uit het Heroes of Hyrule Pitch-document dat DidYouKnowGaming in hun video gebruikte.
schermafbeelding: Retro Studios / DidYouKnowGaming

Het was een geweldig voorbeeld van kwaliteitssoort YouTube Games journalistiek DidYouKnowGaming werd beroemd, en hoe grote momenten in de geschiedenis van het medium gemakkelijk verloren kunnen gaan zonder dat mensen de tijd en moeite steken om ze te documenteren. Maar blijkbaar hield het feit dat het stadion bijna 20 jaar oud was en uiteindelijk faalde het niet tegen opmerkelijk geschil Nintendo slaagde erin het te behandelen als een zeer gevoelige handelsbreker.

“De Hyrule-helden De video is gemaakt met hetzelfde proces en dezelfde videobewerkingsstijl die wordt gebruikt voor de meeste andere video’s op het kanaal,” zei DidYouKnowGaming Kotaku in een brief. “Het bijzondere aan de video is dat het een van de weinige video’s op het kanaal is die een deel van de geschiedenis van Nintendo documenteert dat voor het eerst door ons werd onthuld en gerapporteerd.”

Een screenshot toont de soorten video's die DidYouKnowGaming plaatst.

De Groep is van mening dat de dekking van het aanbod onder de bescherming van redelijk gebruik valt en houdt vast aan haar oorspronkelijke berichtgeving. “Tijdens de productie van de video hoorden we van verschillende bronnen dat Nintendo van streek was geraakt door het aantal voormalige Nintendo-medewerkers dat bereid was zich uit te spreken en materiaal te delen van niet-uitgebrachte games, geflopte pitches en andere geannuleerde projecten”, aldus de zender. “Dit heeft ons niet afgeschrikt en zal ons er niet van weerhouden om de geschiedenis van videogames te documenteren.”

Terwijl de fabrikant Switch berucht is geworden vanwege YouTube-waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten op alles van Gratis fan-mods voor Soundtracks van oude videogames, lijkt dit de banaliteit naar een heel nieuw niveau te hebben getild. “Dit is Nintendo die onafhankelijke historische onderzoekers probeert te intimideren en de mond te snoeren die volledig boven de desktop werken”, zei hij. tjilpen Liam Robertson, die nooit meewerkte Hyrule-helden video maar heeft in het verleden een bijdrage geleverd aan DidYouKnowGaming. “Ze moeten niet kiezen wat er over hen wordt gezegd op YouTube.”

Nintendo en YouTube hebben niet direct gereageerd op een verzoek om commentaar.

Correctie 8/12/22 10:54AM ET: In een eerdere versie van dit artikel stond dat de video was gemaakt door kanaalmaker Shane Gil.

READ  De geweldige door fans gemaakte 2D-demo van Metroid Prime is uitgebracht
Written By
More from Lesley Curry
Deze 037 Lancia Rally brengt een uiterlijk als geen enkele andere veiling
afbeelding​ RM Sotheby’s / Dirk De Jagger De Lancia Rally 037 is...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *