De verkoop van Xbox-consoles blijft stijgen terwijl de problemen met de toeleveringsketen afnemen

De verkoop van Xbox-consoles blijft stijgen terwijl de problemen met de toeleveringsketen afnemen

Sony’s PS5 is niet de enige console die dit jaar profiteert van verbeterde toeleveringsketens. Xbox-verkopen liggen ook op schema, volgens het winstrapport van het bedrijf over het eerste kwartaal.

Microsoft geeft gewoonlijk geen vaste cijfers, maar het bedrijf meldde dat de verkoop van apparaten in de periode juli-september met 13% was gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Voor een bepaalde context zag dezelfde periode vorig jaar (2021) een enorme stijging van 166% ten opzichte van de voorgaande periode wie welke (2020), toen de Xbox One op zijn laatste benen liep en de Xbox Series S en X nog moesten worden uitgebracht.

Om het simpeler te zeggen: Microsoft heeft in het eerste kwartaal een heleboel Xbox verkocht na de lancering van zijn nieuwe hardware en nu, een jaar later, verkoopt het nog meer.

Ter vergelijking: Microsoft meldde dat de verkoop van apparaten in het afgelopen kwartaal met 11% was gedaald ten opzichte van een jaar eerder – dus de stijging van 13% wijst op iets anders dit kwartaal. Het is onwaarschijnlijk dat het verband houdt met de lancering van een groot programma, aangezien Xbox in die tijd niet echt naaldoverdrachten had en de verkoop van eerste en derde partij inhoud kelderde. De totale inkomsten uit contentdiensten daalden zelfs met 3%, waarbij een afname in content en interactie-uren werd gecompenseerd door een toename van Game Pass-abonnementen.

Wat hier waarschijnlijker is, is dat Toeleveringsketens zijn slap Na een lange periode van strijd om de benodigde microchips voor grafische kaarten en andere technologische producten te verkrijgen. We hebben al gezien hoe dat de PS5 van Sony beïnvloedde, en het is geen verrassing dat de Xbox ook beter verkoopt.

READ  Ocean Star: Divine Force-personagetrailers - Albird Bergolm en Elena

In totaal rapporteerde Xbox in het afgelopen kwartaal, iets meer dan een jaar geleden, $ 3,61 miljard aan inkomsten voor het gaming-segment, waarmee dit eerste kwartaal een record is voor het segment. Over het algemeen bedroeg de totale omzet van Microsoft $ 50,1 miljard, een stijging van 11% op jaarbasis.

Update 14:48 PT: In de winstoproep van vandaag onthulde CEO Satya Nadella dat PC Game Pass-abonnementen specifiek met 159% zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar – de pc-service die in de zomer van 2019 werd gelanceerd. Hij vermeldde ook dat meer dan 20 miljoen mensen Xbox-games hebben gebruikt. Clouddiensten tot nu toe.

Update 15:07 PT: Microsoft kondigde zijn prognose voor het volgende kwartaal voor het gaming-segment aan en voorspelde dat de omzet in de lage tot midden-tieners zal dalen als gevolg van de uitrol voor een handvol first-party releases in dezelfde periode vorig jaar. Dit zal naar verwachting worden gecompenseerd door een toename van het aantal Xbox Game Pass-abonnees. Verwacht wordt dat de inkomsten uit lage tot gemiddelde tienerinhoud en diensten zullen dalen. Het bedrijf heeft geen hardwarerichtlijnen verstrekt.

Rebecca Valentine is een nieuwsverslaggever voor IGN. Je vindt het op Twitter Tweet insluiten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *