Politie arresteert tiener voor het stelen van tienduizenden patiëntgegevens

Politie arresteert tiener voor het stelen van tienduizenden patiëntgegevens

De politie heeft een 19-jarige uit het dorp Krimpen aan den IJsel aangehouden. Het hacken van een softwareleverancier die diensten levert aan de zorg wordt vermoed. Bij de digitale hack zou hij tienduizenden documenten hebben gestolen met daarin medische en persoonlijke gegevens van patiënten.

Het is te laat de politie Weten via een persbericht.

De verdachte is vrij

De agenten doorzochten de woning van de verdachte en vonden meerdere gegevensdragers. Dit is ingesteld voor controle. De politie vermoedt dat het onderzoek “lang zal duren”. De politie kan op dit moment niet vaststellen of de 19-jarige verdachte de gestolen gegevens heeft verspreid of verkocht.

De man uit Krimpen aan den IJssel is weer vrijgelaten. Hij blijft echter een verdachte in deze zaak. De politie wil op dit moment geen verdere details over de zaak geven.

Er zijn geen aanwijzingen dat de documenten zijn verspreid

In de zaak zou een jongen zijn die eerder deze maand het zorgplatform Carenzorgt.nl heeft gehackt. Software leverancier en ontwikkelaar behoefte aan Maandagochtend 17 oktober is er een melding binnengekomen over een kwetsbaarheid in het systeem Carenzorgt.nl.

De kwetsbaarheid was binnen enkele uren verholpen, maar niet voordat er misbruik van werd gemaakt. Iemand kon op het platform documenten downloaden van zorgorganisaties. Nedap zegt dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat de gehackte documenten worden verspreid. De softwareleverancier kan niet bepalen welke bestanden mogelijk zijn bekeken.

Nedap waarschuwt: pas op voor phishing-zwendel

Nedap waarschuwt klanten dat vreemden hen kunnen benaderen en hen kunnen vragen om medische of persoonlijke informatie over zichzelf te verstrekken. Deze vorm van fraude wordt ook wel phishing de naam van het ding. Tot slot adviseert de ontwikkelaar om een ​​uniek wachtwoord voor Carenzorgt.nl te gebruiken. Door kleine letters en hoofdletters, interpunctie en cijfers in uw wachtwoord op te nemen, doet u het Het wachtwoord zei Nedap.

READ  Langzame smartphone? Zo maak je je telefoon sneller

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *