De volgende grote sportdynastie hangt af van Giannis Antetokounmpo

De volgende grote sportdynastie hangt af van Giannis Antetokounmpo

Hier is het grappige aan dynastieën: je ziet ze bijna nooit aankomen. De Yankees van weleer, zij waren de uitzondering, omdat ze altijd iconen konden vinden om hun iconen te vervangen – Ruth tot Gehrig tot DiMaggio tot Mantle. Die dynastie duurde het grootste deel van 40 jaar, de dynastie waarmee alle andere dynastieën worden vergeleken.

Anders? Toen Red Auerbach op 30 april 1956 Cliff Hagen en Easy Ed Macauley inruilde voor Bill Russell, kon niemand de 11 titels voorspellen in 13 jaar die volgden. Toen Bill Belichick en zijn 36-44 levenslange record de 199e oogst in het ontwerp van Tom Brady uit 2000 gebruikten, reserveerde niemand in Foxboro ruimte in de trofeeënkast voor zes Lombardi-trofeeën.

Als de dynastiehoorns schalden op 1 juni 1992, toen de Yankees Derek Jeter uit Kalamazoo High kozen, of op 25 juni 2009, toen de Warriors Steph Curry uit het kleine Davidson College kozen … nou, die trompettisten hielden de muziek meestal voor zichzelf .

Daarom verwacht ik volledig dat de volgende dynastie ons volledig onbekend zal zijn als we vandaag over de vraag nadenken. Dynastieën zijn sowieso zo moeilijk op te bouwen, maar in een tijdperk waarin het salaris en de inkomsten worden gedeeld, zijn ze veel moeilijker te versterken en te voeden. Ze kondigen zichzelf vaak pas aan als ze al zijn aangekomen. Maar hier is mijn inschatting wie de volgende is:

Degene die de diensten van Giannis Antetokounmpo voor de komende vijf tot zeven jaar veilig stelt.

Vóór de pandemische hit waren de Milwaukee Bucks van Antetokounmpo op 53-12 overweldigende favorieten om uit het Oosten te komen en het op te nemen tegen de Lakers, de Clippers of wie dan ook die het ruige Westen zouden kunnen onderhandelen. Ervan uitgaande dat het bubbelplan van Orlando van de NBA vanaf volgende week soepel verloopt, zullen de Bucks nog steeds een geweldige kans maken om de eerste titel van de franchise te winnen, aangezien een andere generatie-ster, Kareem Abdul-Jabbar, hen naar een in 1971 leidde.

READ  Overcooked All You Can Eat is beschikbaar op meer platforms, met onderweg een uitgebreid kruispunt
Giannis Antetokounmpo
Giannis AntetokounmpoNBAE via Getty Images

The Bucks hebben duidelijk gemaakt dat ze van plan zijn Antetokounmpo een super-max aan te bieden, en voordat de pandemie het aantal van de komende paar salarislimieten in beweging bracht, zou dat vijf jaar en $ 247,3 miljoen betekenen. Antetokounmpo lijkt Milwaukee prima te vinden. Maar niets is gegarandeerd. En zoals we hebben gezien: NBA-spelers gaan nu waar ze heen willen en niet altijd waar het meeste geld wacht. Dus dat kan overal betekenen.

(Hoewel zelfs als de Knicks op afstand serieus zijn over het absurde idee om Jason Kidd tot hun coach te maken, zal dat hier waarschijnlijk niet zijn. De Knicks zijn bedreven in het identificeren van franchise-bedrock-spelers, veel minder in het verwerven van hen.)

En als Antetokounmpo besluit dat hij de meevaller van Bucks niet wil – of, als het waarschijnlijk is, als een verlaagd max-doel het idee van reislust aantrekkelijker maakt – nou, dat zou een fascinerende verhaallijn kunnen opleveren, als de Bucks hem volgend jaar behandelen of kijk hem volgende zomer lopen.

Zoveel als de Kevin Durant-sweepstakes afgelopen juni de verbeelding van de competitie prikkelden, hij naderde tenslotte al 31 met een achterwerk Achilles. Antetokounmpo wordt pas 26 december. Hij zal de jongste speler van deze omvang zijn die beschikbaar is sinds de 25-jarige LeBron James in 2010.

En hij wordt alleen maar beter. Zijn scores (6,8 tot 12,7 tot 16,9 tot 22,9 tot 26,9 tot 27,7) en rebound (4,4 tot 6,7 tot 7,7 tot 8,8 tot 10,0 tot 12,5) hebben elk van zijn zes jaar in de competitie verbeterd en zijn schietpercentage steeg elk jaar vanaf 2014 ( .414) tot 2019 (.578) voordat het dit jaar terugvalt naar .547 (toen hij veel meer 3s probeerde dan ooit tevoren).

READ  Sega plaatst een advertentie voor Judgement, en het is het geweldige onafhankelijke Yakuza-bedrijf

Hij heeft ook de gewoonte om de adem van andere once-in-a-blue-moon-spelers weg te nemen.

Durant, in 2017: “The Greek Freak is een kracht. Zijn plafond is … hij zou de beste speler ooit kunnen worden als hij dat echt wilde. Hij is verreweg mijn favoriete speler om naar te kijken. “

Magic Johnson, 2018: “Hij wordt een MVP, een kampioen, deze kerel, hij gaat Milwaukee op de kaart zetten en ze een kampioenschap winnen.”

LeBron, 2019: ‘Je kijkt gewoon naar elk jaar hoe hij zich als speler heeft kunnen ontwikkelen, uiteraard is zijn lichaamsbouw geëvolueerd, zijn mentale benadering geëvolueerd en de franchise sinds zijn eerste jaar geëvolueerd. Ik stel het zeer op prijs iemand te zien die alles aan het spel geeft. Als je dat doet, geeft het spel je automatisch terug. ‘

En dat betekent spandoeken, in trossen, voor de Bucks … of de Mavs, of de Heat, of een van de LA-teams, of de Warriors, of (in godsnaam?) De Knicks. Of wie de naam van Giannis op de gestippelde lijn krijgt. De geschiedenis wacht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *