De voormalige Engelse batsman Roland Butcher zegt dat cricket niets heeft gezegd tegen racisme

De voormalige Engelse batsman Roland Butcher zegt dat cricket niets heeft gezegd tegen racisme

De voormalige Engelse batsman Roland Butcher, die de eerste zwarte cricketspeler was die het Engelse team vertegenwoordigde, zei dat cricket heel weinig heeft gedaan om racisme aan te pakken, terwijl voetbal door de jaren heen proactief is geweest.

De ‘Black Lives Matter’-beweging woedt over de hele wereld na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd door toedoen van een politiepersoneel in Minneapolis in de VS in mei.

Foto door Alessandro Bogliari op Unsplash

Roland Butcher over racisme in cricket

Onlangs zei de West-Indische allrounder Carlos Brathwaite dat het niet genoeg is om een ​​knie te nemen in de strijd tegen racisme, omdat volgens hem een ​​mentaliteitsverandering over de hele wereld nodig is.

“Ik moet zeggen dat voetbal nu een stuk beter is dan vroeger. Voetbal heeft veel gedaan om het op te ruimen,” vertelde Butcher, geboren in Barbados, aan Timesofindia.com in een interview.

Carlos Brathwaite

Carlos Brathwaite gelooft dat zijn team werd verslagen door Pakistan in de T20-serie.Reuters

“Ze zijn zeer proactief geweest. Cricket is dat een aantal jaren niet geweest. Ik denk dat cricket stil heeft gezeten en eigenlijk niets heeft gezegd. Ik denk dat het in het algemeen minder wordt getolereerd in voetbal dan in cricket”, voegde de 66 eraan toe. -jarige die drie tests en drie ODI’s voor Engeland heeft gespeeld.

Op de vraag of hij ooit met racisme is geconfronteerd, zei de voormalige batsman uit Middlesex: ‘Mensen hebben me nooit rechtstreeks misbruikt. Ik zeg niet dat er geen racisme was. Het is duidelijk dat mensen dingen hebben gezegd die je niet hebt gehoord, enz. Enz.

READ  IDFG verzendt onjuiste resultaten voor big game-tags

‘Ik ben niet het soort racisme tegengekomen dat sommige andere mensen deden. Ik weet dat sommige andere mensen echt werden misbruikt en allerlei dingen opliepen.’

Over het wegnemen van racisme uit de sport en hoe moeilijk het is, voegde hij eraan toe: “Het is moeilijk, maar zoals ik al zei, als de clubs echt de agenda kunnen bepalen en een beleid hebben dat ze geen enkele vorm van racisme tolereren. Ze moeten de manier.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *