Mike Pompeo zegt dat de VS kijkt naar het verbieden van TikTok, andere sociale media-apps in China: rapport

De opmerkingen van Mike Pompeo komen te midden van toenemende spanningen tussen de VS en China over de aanpak van een uitbraak van het coronavirus

Staatssecretaris Mike Pompeo zei maandag laat dat de Verenigde Staten “zeker op zoek zijn” naar het verbieden van Chinese apps voor sociale media, waaronder TikTok.

‘Ik wil niet voor de president (Donald Trump) staan, maar het is iets waar we naar kijken’, zei Pompeo in een interview met Fox News.

Amerikaanse wetgevers hebben bezorgdheid over de nationale veiligheid geuit over de manier waarop TikTok met gebruikersgegevens omgaat, en zeiden dat ze zich zorgen maakten over Chinese wetten die van binnenlandse bedrijven verlangen dat ze “ondersteuning verlenen aan en samenwerken met inlichtingenwerk dat wordt gecontroleerd door de Chinese Communistische Partij”.

De app, die niet beschikbaar is in China, heeft geprobeerd afstand te nemen van zijn Chinese wortels om een ​​wereldwijd publiek aan te spreken en heeft zijn onafhankelijkheid van China benadrukt.

Pompeo’s opmerkingen komen ook te midden van toenemende spanningen tussen de VS en China over de behandeling van de uitbraak van het coronavirus, de acties van China in Hong Kong en een handelsoorlog van bijna twee jaar.

TikTok, een korte video-app die eigendom is van het in China gevestigde ByteDance, werd onlangs verboden in India samen met 58 andere Chinese apps na een grensclash tussen India en China.

Reuters meldde maandag laat dat TikTok de Hong Kong-markt binnen enkele dagen zou verlaten en besloot dit te doen nadat China een ingrijpende nieuwe nationale veiligheidswet voor de semi-autonome stad had vastgesteld.

READ  De beroemde VTuber die gevangen zit in de controverse over de Zweinstein-erfenis gaat met pensioen

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *