De voormalige hoofdingenieur van Metroid geeft toe dat hij “gefrustreerd” was over de specificaties van de Wii

De Nintendo Wii was misschien wel een van de meest innovatieve videogameconsoles die ooit zijn uitgebracht, maar als het op brute kracht aankwam, liep het destijds ver achter op de concurrentie. Dit leidde naar sommige Externe ontwikkelaars zijn de generatie volledig ontgroeid, en zelfs sommige Nintendo-teams moesten hun benadering van next-gen gaming heroverwegen nadat ze waren verrast door de technische beperkingen van de hardware.

In een interview met podcaster Reece Reilly – AKA: Kiwi Talks, de vorige Metroid Prime Chief technisch ingenieur, Jack Matthews (die aan de eerste drie grote games werkte) gaf toe dat een deel van de reden dat hij de studio verliet niet alleen vermoeidheid was, maar ook vanwege zwakke “next-gen” hardware van Nintendo. Voor Matthews betekende een verblijf bij Nintendo bij Retro Studios “een beetje in een doos blijven” en “een beetje laat” bij de tijd.

“Eerlijk gezegd, toen de Wii uitkwam, technisch gezien was ik daar een beetje teleurgesteld over en misschien ook een beetje van die vermoeidheid, ik wilde echt aan echt coole dingen werken en ik denk Genoemd door Brian Walker… maar een deel daarvan bleef me echt bij, dat technisch blijven bij Nintendo zou betekenen dat ik een beetje in een doos moest blijven en een beetje laat, en als creatief ingenieur was dat een creatief probleem voor mij. Het was moeilijk te rechtvaardigen.”

Hoewel Matthews niet per se een probleem had om binnen bepaalde beperkingen te werken, was het een feit dat hij in wezen weer in “dezelfde doos” zou werken – waarbij de Wii een sterke gelijkenis deelde met GameCube-hardware. Dit maakte ook de volgende generatie Nintendo minder aantrekkelijk voor hem:

“Het is gemakkelijk om in een doos te werken, maar als het dezelfde doos is – en nogmaals, de Wii is in feite een apparaat dat erg lijkt op de GameCube. Nu is het consolegedoe echt cool en innovatief, maar ik ben geen gameprogrammeur, ik eigenlijk niet, ik doe al het Dat is veel in termen van gameplay, het dichtst bij de gameplay komt het werken aan de maskers. En dus voor mij creatief, het prikte een beetje in Prime 3 … Ik was persoonlijk erg opgewonden – en ik ken een aantal andere mensen – om te werken aan wat een apparaat van de volgende generatie zou zijn, en toen dat Ik had niet veel zin om daarna te lang aan de Wii te blijven werken, dus er is één reden voor mij om te vertrekken.”

Matthews richtte vervolgens Armature Studios op – hij werkte aan games zoals Opnemen En Batman Arkham Origins: The Black Gate. Wat vind je van het verlaten van Retro Studios en Metroid Prime vanwege de technische beperkingen van de Nintendo Wii? Laat hieronder een reactie achter.

READ  Xbox One-games kunnen nu gratis naar je Android-smartphone worden gestreamd
Written By
More from Aubrey Mason
Tiny Tina’s RPG-inspiratie gaat veel verder dan alleen de huid
Geschreven door Glenn Litchfield. Voor je uit ligt een denkbeeldig bos van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *