Wees een iPhone Ninja: 10 dingen die je sneller kunt doen

Ben je redelijk handig met je iPhone? Na het lezen van dit artikel ben je een stuk makkelijker, want er zijn veel slimme trucs om dingen sneller te doen met je telefoon. Gebruik ze allemaal en je mag jezelf een echte iPhone ninja noemen!

1. Open de camera sneller

Het fotomoment eindigt vaak voordat je zelfs maar je ogen sluit. Open de iPhone, open de camera-app… en de vogel is al gevlogen. U kunt ook de cameraknop op het vergrendelscherm gebruiken. Sneller: veeg van rechts naar links over het scherm.

2. Blader sneller door uw startschermen

Heb je veel startschermen en is de app die je zoekt de nieuwste? Er is een truc om sneller door al je pagina’s te scrollen. Boven het dok staat een rij stippen. Elke stip staat voor één scherm. Leg je vinger op deze balk, houd hem vast en veeg naar links of rechts om direct naar het juiste startscherm te gaan.

3. Typ nummers sneller

Nummers schrijven op iPhone

Om cijfers op je iPhone te typen, druk je op de 123-knop op het toetsenbord. Hiermee kunt u overschakelen naar het numerieke toetsenbord. Kom dan weer terug. Je raadt het al, het kan sneller! Houd uw vinger op de 123-toets en houd deze ingedrukt. Sleep naar het gewenste nummer. Wanneer u het nummer achterlaat, wordt het getypt en schakelt het automatisch over naar het gewone toetsenbord.

4. Snelste vaste combinatie typen

tekst vervangen

Sommige dingen moet je eindeloos schrijven. Uw naam, e-mailadres… Voor dit soort zaken kunt u gewoon een afkorting maken. Typ bijvoorbeeld, en uw iPhone maakt er automatisch uw volledige e-mailadres van. U kunt uw eigen sneltoetsen instellen in “Instellingen > Algemeen > Toetsenborden > Tekstvervanging”.

READ  Dit is wat dat betekent

5. Scroll sneller door Safari

Sneller scrollen in Safari

Je hebt een eindeloze pagina open in Safari en blijf dus scrollen, wetende dat je tot het einde moet komen. Dit kan nog sneller: veeg een beetje en er verschijnt rechts in het scherm een ​​slider. Als je hier je vinger op legt en deze even vasthoudt, wordt de slider dikker en kun je hem sneller verplaatsen.

6. Sneller om terug te keren naar het begin van de applicatie

Snel terug naar de bovenkant van de pagina? Bijvoorbeeld in Safari of Foto’s – of een andere app? Tik op de klok bovenaan de menubalk en je bent zo terug.

Black Friday: Apple iPhone 13 tijdelijk afgeprijsd tot 397 euro!

7. Sneller sluiten van tabbladen in Safari

Sluit alle tabbladen

Heb je tientallen tabbladen geopend in Safari en doe je er eigenlijk niets mee? Dan sluit je ze allemaal in één klap af. Houd de twee vierkanten iets langer vast en je hebt de mogelijkheid om alle tabbladen tegelijk te sluiten – dat is een goede reiniging!

8. Scroll sneller door alfabetische lijsten

Appbibliotheek

Op sommige plaatsen in iOS kom je lange lijsten met alfabetisch gerangschikte gegevens tegen. Bijvoorbeeld in de app Contacten of in de app-bibliotheek. Snel naar een letter achter in het alfabet scrollen? Houd het alfabet aan de rechterkant van het scherm en veeg.

9. Breng apps sneller over

Wilt u een hele reeks apps naar een ander startscherm verplaatsen? Probeer deze snelle methode: houd uw vinger langer op het app-pictogram totdat de apps beginnen te trillen en u kruisjes ziet. Trek de app een beetje naar buiten. Tik met je andere vinger op andere apps om te stapelen. Houd ingedrukt en sleep naar het doelscherm. ingewikkeld? Niet als je de video hierboven hebt bekeken.

READ  DigiD app is niet meer te downloaden op Android 11 - Radar

10. Download de app sneller

Apps downloaden

Het is niet nodig om de App Store te openen om de applicatie te downloaden. Open de zoekfunctie op je iPhone door op het scherm naar beneden te vegen en typ de naam van de applicatie die je zoekt. U kunt het direct downloaden vanuit de zoekresultaten.

Wekelijkse tips van Apple in je inbox

Elke week dit soort tips in je mailbox? Schrijf u nu in op onze gratis nieuwsbrief!

Helaas is uw registratie niet gelukt. Probeer het later opnieuw.

More from Madison Garrett
Voor snel internet moet Ziggo de analoge radio doden
Den Haag, Flevoland, Enschede, Noord-Holland, Leiden, Amstelveen, Utrecht. Een greep uit steden...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *