TikTok om Hong Kong te verlaten na de controverse over de Chinese wet, kan Exodus stimuleren

TikTok zei dat de exit uit Hong Kong binnen enkele dagen zou kunnen plaatsvinden.

TikTok van ByteDance Ltd. verklaarde dat het zijn app de komende dagen uit de mobiele winkels van Hong Kong zal verwijderen en dat het de eerste internetdienst zal zijn die zich terugtrekt uit de stad nadat Peking grote bevoegdheden heeft aangenomen om de nationale veiligheidsdreigingen aan te pakken.

Die aankondiging komt omdat de dienst in Chinese handen zelf onder vuur ligt in de Verenigde Staten voor het censureren van inhoud en het beheren van een breed scala aan gegevens van Amerikaanse gebruikers. Maandag vertelde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo aan Fox News “we zijn zeker aan het kijken” naar een verbod op Chinese sociale media-apps, waaronder TikTok.

ByteDance, ’s werelds meest waardevolle startup, beheert een aantal van de meest populaire socialemediaplatforms aan beide zijden van de Pacific. TikTok is nu de favoriete videobestemming voor meer dan 100 miljoen voornamelijk jongere Amerikanen, terwijl de Douyin- en Toutiao-services belangrijke entertainment- en nieuwslocaties zijn voor een vergelijkbaar aantal Chinezen. TikTok zei dat de exit uit Hong Kong binnen enkele dagen zou kunnen plaatsvinden.

“In het licht van de recente gebeurtenissen hebben we besloten de activiteiten van de TikTok-app in Hong Kong stop te zetten”, aldus een woordvoerder van de dienst.

Het vertrek van TikTok kan een uittocht van sociale-mediabedrijven tot gevolg hebben. De afkondiging komt nadat internetreuzen van Facebook Inc. naar Google en Twitter Inc. zich verzetten tegen de nationale veiligheidswetgeving die de Hongkongse regering uitgebreide bevoegdheden verleent om de online en openbare sfeer te controleren. De Amerikaanse bedrijven zeiden dat ze geen gegevensverzoeken van de regering van de stad zullen verwerken vanwege bezorgdheid dat de nieuwe veiligheidswet protesten kan criminaliseren.

READ  Het voetbal dat van Clemson spel overgaat versus de verdediging van de Staat van Ohio

Sensor Tower-gegevens toonden aan dat TikTok vanaf september 2019 ongeveer 1,8 miljoen downloads had in een stad met 7,4 miljoen mensen.

TikTok heeft te maken gehad met aanhoudende beschuldigingen dat haar beslissingen over de inhoud in overeenstemming zijn met de prioriteiten van Peking. Het heeft video’s gericht op pro-democratische protesten in Hong Kong, de mishandeling van moslims in de Chinese regio Xinjiang en afstandhouders bij de grens tussen India en China. Vorig jaar vertelde een woordvoerder van ByteDance dat Bloomberg TikTok om politieke redenen geen video’s van de protesten in Hong Kong heeft verwijderd, en zei dat ze in plaats daarvan zijn verwijderd wegens het schenden van richtlijnen rond gewelddadige, grafische, schokkende of sensationele inhoud.

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

Written By
More from Max Mcgee
Boneworks Dev plaagt de voortgang in de volgende Quest 2-game
Stress Level Zero-ontwikkelaar, Brandon J. Laatsch, plaagde de volgende studiogame op Twitter...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *