De VS staat op het punt 3 miljoen gevallen van covid te bereiken. Hier is hoe de dagen voorafgaand aan die grimmige mijlpaal eruit hebben gezien

De VS staat op het punt 3 miljoen gevallen van covid te bereiken. Hier is hoe de dagen voorafgaand aan die grimmige mijlpaal eruit hebben gezien

Het heeft ziekenhuizen binnen een paar dagen overweldigd, mensen gedwongen hun vakantiefeesten opnieuw voor te stellen en een debat over heropeningen van scholen aangewakkerd. Nu is het aantal bevestigde gevallen van coronavirus bijna 3 miljoen.

Hoewel de toekomst van de pandemie in de VS nog steeds onduidelijk is, is dit wat er de afgelopen dagen is gebeurd.

Deelnemers stonden urenlang bij elkaar voordat president Donald Trump hen vorige week begroette op Mount Rushmore. Tijdens zijn opmerkingen noemde de president het virus een keer, bovenaan zijn opmerkingen, en bedankte degenen die eraan werkten om het te bestrijden.

De volgende dag hield Trump een toespraak over de South Lawn van het Witte Huis, waar weinig gasten sociale afstanden leken te oefenen en velen geen masker droegen.

Hij maakte een misleidende bewering dat 99% van de gevallen van coronavirus in Amerika ‘volkomen onschadelijk’ is.

De stranden waren vol voor de vierde juli

Sommige Amerikanen veranderden hun traditionele vieringen op 4 juli, terwijl anderen naar de stranden trokken om van het vakantieweekend te genieten.

Menigte werd gezien in Myrtle Beach, South Carolina; Coney Island in New York en de stranden van San Diego in Californië. In Miami en Los Angeles bleven de stranden leeg nadat de ambtenaren ze voor het weekend gesloten hadden gehouden.

Mensen hebben enkele uren gewacht om getest te worden

Elke dag bezoeken massa's mensen testlocaties in de VS en sommigen moeten uren wachten voordat ze een Covid-19-test doen.

De testcapaciteit van Covid-19 is sinds maart aanzienlijk toegenomen, maar de recente golf van gevallen zorgt ervoor dat lange rijen worden getest en de resultaten trager worden.

Sommige mensen wachtten maandag meer dan vier uur op gratis proefritten in Wisconsin, CNN-partner WKOW gemeld. Vergelijkbare wachttijden werden gezien in New Orleans en Austin.
In Denver sloot een testlocatie in het Pepsi Center binnen een paar uur na het uitvoeren van bijna 2.100 tests op dinsdag. Ongeveer 500 mensen stonden nog in de rij toen arbeiders stopten met het binnenlaten van auto’s in de faciliteit, CNN-partner KWGN gemeld.

Sommige ziekenhuizen bereikten hun capaciteit

Stadsambtenaren zijn bezorgd dat de ziekenhuizen in Houston op het punt staan ​​overspoeld te worden door gevallen van coronavirus.
Tientallen intensive care-afdelingen in de ziekenhuizen in Florida, in de buurt van Miami, Orlando en Tampa, hebben hun capaciteit geraakt en er bestaat bezorgdheid dat meer ziekenhuizen de volgende zouden kunnen zijn.

Het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames in tal van staten is gestegen, waardoor kritieke middelen zoals personeel, bedden en ventilatoren schaars zijn.

In Rio Grande Valley in Texas zette een ziekenhuis in de stad Weslaco een tent buiten op om te helpen bij de toestroom van Covid-19-patiënten, CNN-filiaal KVEO gemeld.

Er ontstond een debat over heropeningen van scholen

Leraren protesteerden dinsdag buiten het hoofdkantoor van Orange County Public Schools in Florida.

Het debat over hoe scholen in het najaar weer zouden worden geopend, is deze week geïntensiveerd vanwege zorgen over het coronavirus.

De scholen in Florida hebben de opdracht gekregen om in augustus te heropenen ’ten minste vijf dagen per week voor alle studenten’, aldus het ministerie van onderwijs van de staat.

Leraren in enkele van de grootste schooldistricten van Florida dringen zich terug en verzamelen zich om te protesteren.

Ondertussen oefent Trump druk uit op gouverneurs om dit najaar de school te heropenen.

“We gaan druk uitoefenen op gouverneurs en alle anderen om de scholen te openen, om ze open te krijgen”, zei Trump dinsdag tijdens een Witte Huis-evenement.

READ  Iedereen gebruikt Steam Deck zoals Nintendo Switch beter

MLS komt terug ondanks zorgen over het coronavirus

De spelers van San Jose Earthquakes en de rest van de teams zijn sinds hun aankomst in Orlando talloze keren getest.
Een heel team heeft zich teruggetrokken, individuele spelers hebben zich afgemeld en enkele openingswedstrijden van het MLS is Back Tournament van Major League Soccer zijn uitgesteld.

Het aangepaste toernooi van de competitie in Orlando, Florida, gaat woensdag van start nadat meer dan een dozijn mensen, waaronder spelers uit FC Dallas en Nashville SC, positief op het virus hebben getest.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *