De FBI onderzoekt de aanranding van een man uit Black Indiana

De FBI onderzoekt de aanranding van een man uit Black Indiana

INDIANAPOLIS – De FBI zei dinsdag dat het de gerapporteerde aanval op een zwarte man door een groep blanke mannen in een meer in het zuiden van Indiana onderzoekt.

Vauhxx Booker, een burgerrechtenactivist en lid van de Monroe County Human Rights Commission, zei dat de mannen hem tegen een boom spelden, racistische opmerkingen uitschreeuwden en een van hen dreigde “een strop te krijgen” bij Monroe Lake in de buurt van Bloomington op 4 juli weekend.

Een groot deel van de aanval werd vastgelegd op mobiele telefoonvideo door de kennissen van Booker.

‘De FBI doet onderzoek. We hebben verder geen commentaar ‘, zei woordvoerster Chris Bavender.

De advocaat van Booker, Katherine Liell, zei dat de FBI getuigen ondervraagt ​​en dat er binnenkort een beslissing over de aanklacht kan worden genomen.

‘We willen dat dit wordt onderzocht als een haatmisdaad. Het was duidelijk racistisch gemotiveerd ‘, zei Liell. ‘We zullen onze zoektocht elke dag voortzetten totdat er gerechtigheid is gediend.’

Booker zei dat hij blij is dat de FBI betrokken is geraakt.

“Ik ben verdrietig dat dit echt is gebeurd,” zei Booker. ‘Ik wilde gewoon een leuke tijd hebben met een paar vrienden.’

Liell klaagde ook dat wetshandhavers van het Indiana Department of Natural Resources “niet snel genoeg bewogen” als reactie op berichten over de aanval. Ze zei dat hun falen om ter plaatse arrestaties te verrichten een verder onderzoek rechtvaardigt van andere wetshandhavingsinstanties.

Burgemeester John Hamilton van Bloomington zei op de persconferentie dat de politie blijft zoeken naar twee mensen die ervan beschuldigd worden een vrouw bewusteloos te hebben geslagen en een man met hun auto te hebben gesleept uit protest tegen de aanslag op Booker.

READ  Wie zal er winnen als twee Street Fighter 6-spelers tegelijkertijd Drive Rush betreden? Het kan zijn dat er wordt afgeluisterd
Vauhxx Booker spreekt met de honderden die op maandag 6 juli 2020 in Bloomington, Ind. Zijn verzameld in het gerechtsgebouw van Monroe County.
Vauhxx Booker spreekt met de honderden die op maandag 6 juli 2020 in Bloomington, Ind. Zijn verzameld in het gerechtsgebouw van Monroe County.AP

Politie-kapitein Ryan Pedigo vertelde The Associated Press dat de confrontatie maandagavond plaatsvond in de buurt van het gerechtsgebouw van Monroe County in Bloomington.

Een mannelijke passagier stapte uit een rode Toyota-auto en ging een elektrische scooter verplaatsen die op de weg bij de protestsite was achtergelaten, zei Pedigo. Een 29-jarige vrouw naderde de auto en legde haar handen op de motorkap, zei hij.

De chauffeur versnelde de vrouw en lanceerde haar op de motorkap. Een 35-jarige man greep vervolgens de bestuurderskant van de auto vast en hield vol terwijl het voertuig bleef accelereren. Beiden werden uiteindelijk op de grond gegooid en de auto vluchtte het toneel, zei Pedigo.

De vrouw werd bewusteloos geslagen en kreeg een snee in haar hoofd, terwijl de man zijn arm schraapte. Ze werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, maar haar verwondingen worden niet als levensbedreigend beschouwd, zei Pedigo. De autoriteiten hebben de identiteit van de gewonden niet bekendgemaakt en ook niet gezegd dat ze aan het protest deelnamen.

De rode Toyota is niet gelokaliseerd en onderzoekers proberen nog steeds de identiteit en locatie van de mannelijke passagier en vrouwelijke chauffeur te bepalen, zei de politie in een persbericht.

Verschillende demonstranten bezorgden de politie mobiel beeldmateriaal, zei Pedigo.

“Het evenement van gisteravond wordt momenteel actief en agressief onderzocht,” zei Hamilton. “We nemen alle maatregelen die nodig zijn om dat evenement recht te doen komen.”

READ  De Xbox-update is bedoeld om consolebezitters te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen

De demonstranten waren bijeengekomen in Bloomington, ongeveer 80 kilometer ten zuidwesten van Indianapolis, om arrestaties te eisen voor de aanval op Booker.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *